Gündem ‘Rabia Kadir’i misafir etmeye hazırız’

‘Rabia Kadir’i misafir etmeye hazırız’

25.06.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

MHP lideri Devlet Bahçeli, Uygur Özerk Bölgesi’nde (Doğu Türkistan) insan hakları için mücadele eden ve ABD’de yaşayan aktivist Raiba Kadir’in uzun süreden beri Türkiye’ye giriş yapamadağını belirterek, “Sayın Rabia Kadir’i misafir etmeye hazırdır” çağrısında bulundu.

‘Rabia Kadir’i misafir etmeye hazırız’

ANKARA Milliyet - Bahçeli, dün sosyal medya hesabı twitter üzerinden yayınladığı mesajında özetle şu ifadelere yer verdi:

Haberin Devamı

“Doğu Türkistan’da baskı ve dayatmalara maruz kalan, inanç ve insan hakları ihlallerine mahkûm bırakılan kardeşlerimizi hiçbir zaman unutmadık, unutulmuşluğa terk etmedik. Çünkü onlar biz, biz de onlarız. Nitekim Doğu Türkistan Müslüman Türk milletinin mağdur ve mazlum gök bayrağıdır. Bu haftaki Meclis Grup konuşmamda, Filistin Devlet Başkanı’nın Çin Halk Cumhuriyeti ziyareti esnasında yaptığı marazi açıklamaları eleştirerek adaletin ve hakkaniyetin yanında durmuştum. Sayın Rabia Kadir’in de tarafıma hitaben yazmış olduğu mektubunu okuyunca elbette memnuniyetim daha da artmıştır. Uygur davasının yılmaz savunucusu Sayın Rabia Kadir şu anda ABD’de yaşamaktadır ve yaşı da 80’e ulaşmıştır. Bazı sebeplerden dolayı uzun süreden beri Türkiye’ye giriş yapamamaktadır. Geldiğimiz bu aşamada, Sayın Rabia Kadir’in Türkiye’ye ziyaretinin önündeki engellerin kaldırılarak milletiyle özlem gidermesi en samimi dilek ve temennimdir. Milliyetçi Hareket Partisi Sayın Rabia Kadir’i misafir etmeye hazırdır.”