Gündem Sarıgül: CHP’ye koşulsuz destek zamanı

Sarıgül: CHP’ye koşulsuz destek zamanı

24.06.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, kurucusu olduğu Türkiye Değişim Partisi’nin (TDP), CHP ile birleşme kararı aldığını açıkladı.

Sarıgül: CHP’ye koşulsuz destek zamanı

Sarıgül, TDP Genel Merkez’inde yaptığı açıklamada, “Türkiye Değişim Partimiz, CHP ile bütünleşmiştir. Hayırlı ve uğurlu olsun. Makam, mevki peşinde koşmadık. Yapıcı ve uzlaşmacı bir siyaset yaptık. Sorunun parçası değil, çözümün parçası olduk” dedi. Sarıgül, seçim sonrası CHP ve Kılıçdaroğlu’nun hedef haline geldiğini belirterek “Zaman, CHP’ye ve Sayın Kılıçdaroğlu’na, karşılıksız, koşulsuz destek verme zamanı” diye konuştu. 

Haberin Devamı

Sarıgül, ardından CHP Genel Merkezi’nde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü. Yaklaşık 45 dakika süren görüşmenin ardından ortak basın açıklaması yapıldı. Sarıgül, “Gün ayrışma günü değil gün birleşme günü. Bu günden sonra TDP’liler kararlı, verimli ve uyumlu bir şekilde CHP’ye bir oy daha kazandırmak için, yerel seçimlere en iyi şekilde hazırlanmak için canla başla çalışacak” dedi. Kılıçdaroğlu da “Biz ayrılıktan değil, beraber olmaktan yanayız. Aynı hedefe yürümekten yanayız” ifadelerini kullandı.