Gündem ‘Savunma sanayi destanı yazdık’

‘Savunma sanayi destanı yazdık’

31.08.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kara Harp Okulu’nda Milli Savunma Üniversitesi Kara Harp Okulu Diploma Alma ve Sancak Devir Teslim Töreni’ne katıldı.

‘Savunma sanayi destanı yazdık’

Erdoğan özetle şu mesajları verdi:

Haberin Devamı

HERKES KABUL EDİYOR: Disiplinli bir orduya sahip olmanın gereği doğu, batı fark etmeksizin herkes tarafından kabul edilmektedir. Türkiye bu yeni döneme en hazır giren devletlerden birisidir. Savunma sanayii anlamında bir destan yazdık. Her alamda artan kabiliyetimizle ülkemizi en üst lige çıkardık. TEKNOFEST Ankara’da aralarında İHA ve SİHA’ların da bulunduğu pek çok ürün sergileniyor. Yüz binler bugün Ankara’da. 2023 senesi bitmeden Milli Muharip Uçak KAAN’ın havalandığını göreceğiz. SİPER’in ilk atış testini başarıyla gerçekleştirdik. İnşallah yakında olmadık bahane öne sürerek bize hava savunma sistemi vermeyenlere hava savunma sistemi satacak noktaya geleceğiz.

ÜST LİGDEYİZ: Yüzde 20’lere düşürdüğümüz dışa bağımlılığımızda, cirosu 12 milyarı aşan savunma sanayii sektörü ile, savunma ihracatımızla, ATAK’tan KAAN’a, AKINCI’dan AKSUNGUR’a, savunma sanayiinde 21 yıla sığdırdığımız asırlık başarılarımızla ülkemizi askeri imkân bakımından en üst lige çıkardık.

Haberin Devamı

‘FAHİŞ FİYAT BALONU YAVAŞ YAVAŞ SÖNÜYOR’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve beraberindeki heyeti Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul etti. Erdoğan, kimi sektörlerde tamahkarlıktan kaynaklanan fahiş fiyat balonunun yavaş yavaş söndüğünü belirterek, “Tüm dünyada son 60-70 yılın zirvelerine çıkan enflasyon oranlarının bizi de zorladığı bir gerçek. Tüm kesimlerin karşılaştığı sıkıntıların farkındayız. Bunların çözüme kavuşturulmasına yönelik adımları atıyoruz, atacağız. Aldığımız tedbirler sayesinde zamanla piyasa dengeye kavuşacaktır” dedi.