Gündem SGK hizmet dökümü sorgulama işlemi nasıl yapılır? (SSK işe giriş tarihi nasıl öğrenilir?)

SGK hizmet dökümü sorgulama işlemi nasıl yapılır? (SSK işe giriş tarihi nasıl öğrenilir?)

24.05.2017 - 10:06 | Son Güncellenme:

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online işlemleri sunmasıyla birlikte pek çok işlemi kolayca yapabiliyoruz. Online yapılabilen bu işlemlerin başındaSGK hizmet dökümü sorgulama işlemi yer almaktadır. SGK hizmet dökümü sorgulamasının nasıl yapıldığını ve SGK primlerinin nasıl sorgulandığını bu haberimizden öğrenebilirsiniz.

SGK hizmet dökümü sorgulama işlemi nasıl yapılır (SSK işe giriş tarihi nasıl öğrenilir)

Sosyal Güvenlik Kurumu’na bağlı olan tüm sigortalılar, E-Devlet sistemi üzerinden çeşitli işlemleri gerçekleştirebiliyor. SGK hizmet dökümü sorgulama hizmeti deE-Devlet üzerinden yapılabilmektedir. SGK hizmet dökümü sayesinde sigorta gün sayısı ve prim borcu kolayca öğrenilebilir. Bunlara ek olarak Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan hizmet dökümü alma ve diğer işlemleri de rahatça yapabilirsiniz.

SGK sorgulamaları E-Devlet üzerinden kısa süre içerisinde yapılabilmektedir. E-Devlet sistemi üzerinden SGK hizmet dökümü sorgulama işlemi de dahil olmak üzere tüm işlemler E-Devlet şifresi ile yapılmaktadır. Eğer işlemleri gerçekleştirebilmek için bir E-devlet şifreniz yoksa ilk olarak herhangi bir PTT şubesine nüfus cüzdanınızla birlikte giderek şifre talebinde bulunmanız gerekiyor. Bu talep sonunda 2 TL işlem ücreti ödeyerek E-Devlet şifrenizi edinebilirsiniz.
E-Devlet sistemine giriş için gerekli olan şifreyi temin ettikten sonra SGK hizmet dökümü sorgulama işlemini yapabilirsiniz. Bunun için ilk olarak E-Devlet resmi sitesine giriş yapmalısınız. Ardından Sosyal Güvenlik Kurumu altındaki hizmetlerden kurumunuza ait olan hizmet dökümü seçeneğini seçmeniz gerekmektedir. İlgili kuruma ait hizmet dökümü ekranını açtıktan sonra karşınıza ilk olarak Kimlik Doğrulama bölümü çıkacaktır. Buradan Kimlik Doğrulamanızı T.C. kimlik numaranız ve E-Devlet şifreniz ile yaparak sisteme giriş yapabilirsiniz.

SGK Prim Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır?

E-Devlet sistemi üzerinden SGK hizmet dökümü sorgulamaya ek olarak prim sorgulaması da yapılabilmektedir. Bu işlemi de aynı şekilde E-Devlet sistemi üzerinden T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi kullanarak kolayca yapabilirsiniz.

İşe Giriş Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır?

E-Devlet sistemi üzerinden işe giriş tarihinizi de öğrenebilirsiniz. İşe giriş, SGK hizmet dökümü ve SSK sorgulama işlemlerini ve bu tarz birçok dokümanı online olarak görüntüleyebilirsiniz. İşe giriş sorgulaması sayesinde işe ne zaman girdiğinizi öğrenebilir ve eğer eksik gününüz varsa bugünlerin primlerinize eklenmesini sağlayabilirsiniz. Ülkemizde sigortalı çalışmak zorunludur ve bu süreçte de sigorta takibi yapmak önemlidir. İlerde yanlışlıkların olmasını önlemek için bu sorgulamalar gerektiği gibi yapılmalıdır. İşe giriş tarihinizi de E-Devlet sistemi üzerinden görüntüleyebilirsiniz.

Yazarlar