Gündem ‘Şimdi gücümüzü birleştirme sesimizi daha gür çıkarma zamanı’

‘Şimdi gücümüzü birleştirme sesimizi daha gür çıkarma zamanı’

26.02.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Silivri Belediye Başkan Adayı Bora Balcıoğlu ile birlikte “Silivri İçme Suyu Yatırımları Açılışı ve Halk Buluşması”na katıldı.

‘Şimdi gücümüzü birleştirme sesimizi daha gür çıkarma zamanı’

GÜLDEN ÇOKTAN- İktidardan ilk kez bir açılış daveti aldığını ve bu davetin de Sirkeci-Kazlıçeşme tren hattının açılışı olduğunu söyleyen İmamoğlu, “Bu davete katılacağımı söyledim. Ertesi gün ses acemi adaydan çıktı ve ‘Ekrem İmamoğlu davet edilmedi, kendi kendine davet uyduruyor’ dedi.

Haberin Devamı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’nın, İstanbul’da bir açılışa davet edilmemesine sevinen biri olur mu Allah aşkına? Normal biri ne der? ‘İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’dır. Başımızın üstünde yeri var. En güzel şekilde ağırlarız.’ AK Parti seçmeni, İstanbullu hemşehrilerim bunu duysun. Ayıp değil mi?” ifadelerini kullandı. İmamoğlu, davetin Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan tarafından yapıldığını da kaydetti.

“Yıllarca bu şehri yönetip, size kulaklarını tıkayanlar, şimdi bir kez daha sesinizi kısmak istiyorlar” diyen İmamoğlu, “En çok onların sesi çıksın istiyorlar. Sizler, onlara izin vermeyin. Şimdi yeniden gücümüzü birleştirme, sesimizi daha gür çıkarma zamanı. İsraftan beslenenlerin, eski düzenlerini yeniden kurmalarına engel olalım. Gelin hep birlikte sandık başında bir olalım. Milletin ekmeğine göz koyanlara asla geçit vermeyelim” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

URALOĞLU VE TURAN’DAN ‘DAVET’ YANITI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, davet polemiği konusunda “Bizim gündemimize oturacak bir konu değil. Kim hangi törene nasıl katılacak, hangi sırada oturacak, hangi sırada konuşacak bizim derdimiz o değil. Derdimiz İstanbul’a hizmet etmek olmalı” dedi. Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan ise şunları söyledi: “Ayıp ama kamuoyunun gündemi bu değil. Bir açılış var bu sevinç hepimizin sevinci. Mesele davet değil. İstanbul burada büyük bir hizmet kazanıyor. Kendisi polemik üstadı, polemik üzerinden dövebilir ama biz polemikçi bir belediye başkanı istemiyoruz. Biz çalışan bir belediye başkanı istiyoruz. İstanbul’un asıl ihtiyacı olan İstanbul’un için çalışan ve çalışkan bir belediye başkanı.”