Gündem Siyaset vatandaşı duyma sanatıdır

Siyaset vatandaşı duyma sanatıdır

12.02.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Hatay’da adayın değişip değişmeyeceğinin sorulması üzerine Özel, “Lütfü Bey’e yönelik sitem cümlelerini duyduk. Milletin sesini duymak için sandıktan önceki en önemli gösterge anketlerdir. Anketlerde bir şey görürsek müdahale ederiz” dedi.

Siyaset vatandaşı duyma sanatıdır

ANKARA Milliyet - CHP Genel Başkanı Özgür Özel, dün eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın vefatının birinci yılında Devlet Mezarlığı’nda düzenlenen anma törenine katıldı. Anmanın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Özel, siyasette vefa tartışmaları yapıldığını belirterek, “Bu ilk genel başkan da, son genel başkan da olsa, partisini iktidar yaparsanız vefanızı göstermiş olursunuz” dedi.

Haberin Devamı

‘Bizi kavgaya çekmek istiyor’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Zonguldak’da yaptığı açıklamaların hatırlatılması üzerine Özel, şu yanıtı verdi:
“Recep Tayyip Erdoğan’ın milli iradenin üzerinden elini çekmesi lazım. Bu yaptığı iş tamamen milli irade gaspıdır. Hatay’da yaptığı taş yürekliliğe devam ediyor. Oysaki milli irade kutsaldır, milli irade serbestçe oy kullanılabildiği için kutsaldır. Recep Tayyip Erdoğan’a verilince kutsal, verilmeyince mundar olmaz. Bugün Tayyip Erdoğan’a en sert cevapları vermek onun istediği bir şey. Bizi kavgaya çekmek istiyor. Dün sesleniyor, ‘Biz daha önceki Genel Başkanlarla kavga ederdik, Özgür Efendi ile sesi çıkmıyor, kavga etmiyoruz’ diyor. Oysa ki Özgür Efendi ona 10 bin liralık en düşük emekli maaşını hatırlatıyor. O istiyor ki hakaretine hakaret edelim. Mesele konuşulmasın, bir genel seçim atmosferi içinde sorunlar değil kavga konuşulsun. Onun düzeyine inmemeye çok kararlıyım. Millet ona 31 Mart’ta eğriyi de doğruyu da gösterecek.”

Haberin Devamı

‘Bahçeli’ye sorun’

İstanbul’da hem DEM Parti’nin hem Yeniden Refah Partisi’nin aday çıkarmasının dengeleri nasıl değiştireceğine ilişkin soruya da Özel, şu yanıtı verdi: “İlk gün söyledim. Ama Sayın Başak Demirtaş, ama ilan edilen adaylar... Her birisinin aday olmak en demokratik hakkıdır. Bir parti aday çıkarmazsa demlenip, aday çıkardığında demlenmemiş olma iftirasını, bu sabah höpürdete höpürdete demli çay içenlere, Devlet Bahçeli’yle Recep Tayyip Erdoğan’a sorun. Bütün siyasi partilerle açık iletişim halindeyiz. DEM ile yaptığımız görüşme gözünüzün önündedir. Bizim kimsenin çıkaracağı adaya da çıkarmadığı adaya da lafımız da minnetimiz de yoktur. Aday çıkarmama durumunda dünya kadar hakareti bize layık görenlerin, şimdi bu millete özür borçları vardır. Ben hem DEM Parti’nin, hem Yeniden Refah Partisi’nin, bütün siyasi partilerin adaylarına başarılar diliyorum.”

“Hatay ile ilgili durum nedir, bir değişme bekleyebilir miyiz?” sorusu üzerine Özel, şunları söyledi: “Hatay’da protestolar yaşandı, hepiniz oradaydınız, hepinizin gözünün içine bakarak söylüyoruz ki 100 söz protesto vardıysa, 99’u hükümete yönelikti. Ama hükümete yönelik kaynaklar ‘Efendim Lütfü Savaş protesto edildi.’ Evet Lütfü Bey’e yönelik de sitem cümlelerini duyduk. Siyaset, vatandaşın söylediğini duyma sanatıdır, verdiği mesajı alma sanatıdır. CHP olarak bütün bölgelerde hem adaylarımızı çok yoğun anketlerle belirledik. Adaylık sonrası ölçme ve değerlendirme anketlerine de önem veriyoruz. Milletin sesini duymak sandıktan önceki en önemli gösterge çok yüksek örneklemle yapılan anketlerdir. Anketlerde bir şey görüyorsak müdahale ediyoruz, görürsek müdahale ederiz.”

Haberin Devamı

Cenazeye katıldı

Özel, ayrıca dün 24. Dönem CHP İstanbul Milletvekili Celal Dinçer’in kayınpederi Mehmet Aslandoğan için Ankara Oran Pir Sultan Cemevi’nde düzenlenen cenaze törenine de katıldı.

Siyaset vatandaşı duyma sanatıdır

CHP Genel Başkanlarından Deniz Baykal, vefatının birinci yılında kabri başında düzenlenen törenle anıldı.

‘Baykal beni tahtanın başından aldı’

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce de, Baykal’ın vefatının yıl dönümünde Devlet Mezarlığı’nda düzenlenen anma törenine katıldı. İnce, “Rahmetli Baykal, beni tahtanın başından alıp milletin karşısına çıkaran kişidir” dedi.