Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: 45 bin yeni öğretmen ataması yapacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: 45 bin yeni öğretmen ataması yapacağız

20.03.2023 - 16:18 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Eğitim sistemimizin kalitesini artırmak, eğitim kadromuzu daha da güçlendirmek için 45 bin yeni öğretmen ataması yapacağız." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sosyal medya hesabından öğretmen atamalarına ilişkin bir müjdeyi duyurdu.

"Sevgili vatandaşlarım, eğitim camiamızın değerli üyeleri, buradan sizlerle bir müjdeyi paylaşmak istiyorum." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Eğitim sistemimizin kalitesini artırmak, eğitim kadromuzu daha da güçlendirmek için 45 bin yeni öğretmen ataması yapacağız." dedi.

AFET BÖLGELERİNDE GÖREVLENDİRİLECEKLER

Haberin Devamı

Erdoğan, "Atanacak öğretmenlerimizi öncelikli olarak depremin yaralarını sarmak için afet bölgelerinde görevlendireceğiz. Tüm öğretmenlerimize, ailelerine, öğrencilerimize ve eğitim camiamıza hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: 45 bin yeni öğretmen ataması yapacağız

BAKAN ÖZER: TAKVİMİ EN KISA SÜREDE AÇIKLAYACAĞIZ

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'den de öğretmen atamalarına ilişkin açıklama geldi. Bakan Özer, "45 bin yeni öğretmen atama kararı ülkemize, milletimize ve eğitim camiamıza hayırlı olsun. Atama takvimi ve branş dağılımını en kısa sürede açıklayacağız. Eğitim ailemizin her zaman yanında olan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a şükranlarımı sunuyorum." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: 45 bin yeni öğretmen ataması yapacağız

 

4 BİN ÖĞRETMEN VE PERSONELİN NAKLİ YAPILDI

Öte yandan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, deprem felaketinin yaşandığı 10 ilden diğer illere yer değişikliği talebinde bulunanlardan 102’si idari personel, 3 bin 995’i de öğretmen olmak üzere 4 bin 97 personelin nakil işleminin gerçekleştirildiğini açıkladı.

Haberin Devamı

Özer, “Afet bölgemizden diğer illere tayin talep eden 4 bin 97 personelimizin nakil işlemlerini sağladık. Eğitim ailemizin dayanışma ruhuyla güzel günleri beraber inşa edeceğiz” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından mazerete bağlı olarak yılda iki kez yapılan yer değişikliği hakkı bu yıl deprem nedeniyle üçe çıkarılmıştı. Mazerete bağlı yer değişikliği hakkı, olağanüstü hâl ilan edilen bölgede yer alan illerde MEB’e bağlı görev yapan sözleşmeli/kadrolu öğretmen ve diğer personeli kapsıyor.