Gündem Son dakika: Hatay’daki Rönesans Rezidans'ın müteahhidi tutuklandı

Son dakika: Hatay’daki Rönesans Rezidans'ın müteahhidi tutuklandı

11.02.2023 - 18:54 | Son Güncellenme:

Hatay'daki Rönesans Rezidans İnşaat müteahhidi Mehmet Yaşar Coşkun, yurt dışına kaçacağı iddiasıyla yakalanmasının ardından sevk edildiği nöbetçi hakimlikçe tutuklandı. Öte yandan Coşkun'un ifadesi de ortaya çıktı.

Hatay'da bulunan ve Kahramanmaraş merkezli depremin ardından yıkılan Rönesans Rezidans İnşaat'ın müteahhidi Mehmet Yaşar Coşkun, paralarla yurt dışına kaçacağı iddiasıyla için İstanbul Havalimanı’nda gözaltına alınmıştı.

Haberin Devamı

Karadağ’a çıkışının engellendiği belirtilen Coşkun, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından İstanbul Havalimanı'nda bulunan Gaziosmanpaşa Adliyesi Ek Hizmet Binası'na sevk edildi. Adliyeye sevk edilen şüpheli Coşkun, çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklanarak cezaevine gönderildi. Soruşturmanın Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütüldüğü öğrenildi.

Tutuklanan Hatay'daki Rönesans Rezidans İnşaat'ın müteahhidi Mehmet Yaşar Coşkun Metris Cezaevi'ne gönderildi.

İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Öte yandan Coşkun'un ifadesi de ortaya çıktı. İfadesinde "2 yıllık inşaat sürecinde bir sıkıntı çıkmadı. Mevzuatta öngörülen tüm işlemleri yerine getirdik. Rönesans Rezidans'ın neden yıkıldığını ben de bilmiyorum. Tüm ruhsatları alındı, kontrolleri sağlandı." dedi.

Coşkun, Karadağ'a gitmeye çalışmasıyla ilgili de, "Her ne kadar Karadağ'a gidişim önceden planlanmış olsa da uçak biletini 8 Şubat'ta aldım. Rezidansın yıkılmasıyla benim Karadağ'a gidişim hakkında herhangi bir ilişki yoktur." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

12 KATLI 250 DAİRELİ

Hatay’ın Antakya ilçesi İnönü Bulvarı’nda, 2013 yılında tamamlandığı belirtilen, 250 dairesi bulunan, 12 katlı Rönesans Rezidans, 7.7 büyüklüğündeki Kahramanmaraş merkezli depremde yerle bir oldu. Rezidans enkazı havadan dronla görüntülenirken, yapının depremde havuzun bulunduğu bölgeye doğru devrildiği, sokaktaki başka binaya da hasar verdiği görüldü.

Son dakika: Hatay’daki Rönesans Rezidansın müteahhidi tutuklandı

'CENNETTEN BİR KARE'

Yaklaşık 1000 kişinin yaşadığı tahmin edilen rezidansta çok sayıda kişinin enkaz altında kaldığı belirtildi. Bölgede arama-kurtarma ekiplerince çalışmalar sürdürülürken, inşaatı yapan şirketin, 2013'te rezidansın fotoğraflarını sosyal medyadan ‘Cennetten bir kare, Rönesans Rezidans’ notuyla paylaştığı ortaya çıktı.

Son dakika: Hatay’daki Rönesans Rezidansın müteahhidi tutuklandı

Son dakika: Hatay’daki Rönesans Rezidansın müteahhidi tutuklandı

 

FİRARİ MÜTEAHHİT HASAN ALPARGÜN, KIBRIS'TA GÖZALTINA ALINDI

Depremde 83 kişinin hayatını kaybettiği Alpargün Apartmanı'nın müteahhidi Hasan Alpargün, KKTC’de Lefkoşa Emniyet Müdürlüğünce gözaltına alındı.

Pazartesi Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki depremde, Adana Çukurova Güzelyalı Mahallesi'nde bulunan 16 katlı Hasan Alpargün Apartmanı da yıkıldı. Toplam 32 dairenin bulunduğu binadan sağ çıkan olmadı. 83 cansız bedenin çıkarıldığı enkazın altında hala 15 kişinin cenazesinin bulunduğu belirlendi.

Haberin Devamı

Alpargün Apartmanı müteahhidi Hasan Alpargün'ün da bugün Adana'dan kaçtığı ortaya çıktı. Alpargün'ün bulunması amacıyla yürütülen çalışmalar sonucu, Alpargün İnşaatın sahibi Hasan Alpargün'ün Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) olduğu tespit edildi.
Edinilen bilgiye göre, hakkında “taksirle öldürme ve yaralamaya neden olmak” suçlarından aranması olan Alpargün'ün, KKTC’de yapılan çalışmalar sonucu Lefkoşa Emniyet Müdürlüğüne teslim olduğu bildirildi.

Devam eden çalışmalarda; Alpargün'ün 990 bin dolar, 890 bin euro, 500 bin TL Türkiye'den transfer etmeye çalıştığı, ayrıca Lefkoşa Demirhan bölgesinden daire satın almaya çalıştığı iddia ediliyor.

BAHAR APARTMANI MÜTEAHHİDİ YAKALANDI

Gaziantep’te yıkılan Bahar Apartmanı müteahhidi İbrahim Mustafa Uncuoğlu, İstanbul Pendik’te gözaltına alındı.

Kahramanmaraş merkezli 10 ilde yıkıma neden olan depremin ardından arama kurtarma çalışmaları devam ederken, büyük felaketin ardından yıkılan binalara ilişkin soruşturmalar da sürüyor. Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Kahramanmaraş-Pazarcık merkezli 7.7 büyüklüğünde ve 10 farklı ilde etkili olan deprem sebebiyle yıkılan ve içerisinde ilk aşamada 9 vatandaşın cenazesine ulaşılan, Gazi Mahallesi Zübeyde Hanım Bulvarı’nda bulunan Bahar Apartmanı'na ilişkin başlatılan soruşturma çerçevesinde binanın müteahhidi İbrahim Mustafa Uncuoğlu’nun yakalanması için çalışma başlatıldı. Şüpheli Uncuoğlu, İstanbul Pendik’te gözaltına alındı. Şüphelinin Gaziantep’e gönderileceği öğrenildi.