Gündem Kılıçdaroğlu'nun HDP ile görüşme tarihi netleşti

Kılıçdaroğlu'nun HDP ile görüşme tarihi netleşti

15.03.2023 - 14:44 | Son Güncellenme:

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, cumartesi günü saat 13.00'te HDP'yi ziyaret edecek.

Kılıçdaroğlunun HDP ile görüşme tarihi netleşti

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Halkların Demokratik Partisi'ni (HDP) ziyaret edecek.

Haberin Devamı

TARİH NETLEŞTİ

Kılıçdaroğlu, partinin eş genel başkanları Mithat Sancar ve Pervin Buldan ile görüşecek. Ziyaretin cumartesi günü saat 13.00'te yapılacağı bildirildi.

PERVİN BULDAN TEBRİK ETMİŞTİ

Görüşmeye ilişkin bilgileri aktaran TRT Haber Muhabiri Belgin Aydın, "Aslında uzun zamandır konuşulan bir görüşmeydi ancak zamanı netleşmemişti. Ziyaret cumartesi günü HDP Genel Merkezi'nde gerçekleşecek. Kılıçdaroğlu önce BTP ile bir görüşme gerçekleştirecek. Daha sonra Kemal Kılıçdaroğlu'nun HDP Genel Merkezi'ne geçmesi bekleniyor. Görüşmenin heyetler arası olması da bekleniyor. HDP kanadından daha önce de görüşmeyi bekledikleri yönünde açıklamalar gelmişti. HDP Eş Genel Başkanları'ndan Pervin Buldan, Kemal Kılıçdaroğlu'nu arayarak tebrik etmişti. Tüm bu gelişmelerin ardından Kılıçdaroğlu'nun ziyareti merak konusu olmuştu. O tarih netleşti. Kılıçdaroğlu, HDP'yi cumartesi günü ziyaret edecek. Görüşmenin ardından sonraki detaylar merak ediliyor. Bundan ittifakın içinde resmen yer alacak mı HDP, yoksa dışarıdan mı destek verecek?" ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU'NDAN GÖRÜŞME MESAJI

Haberin Devamı

CHP lideri, hafta başında konuyla ilgili bir açıklama yaparak, "HDP'nin değerli Eş Genel Başkanlarıyla görüşeceğim. Arkadaşlarım planlamayı yapıyorlar." demişti.