Gündem Son dakika... Kuşadası'nda 4.2 büyüklüğünde deprem! Naci Görür'den kritik açıklama

Son dakika... Kuşadası'nda 4.2 büyüklüğünde deprem! Naci Görür'den kritik açıklama

11.06.2023 - 09:34 | Son Güncellenme:

AFAD, Aydın'a bağlı Kuşadası ilçesi açıklarında saat 07.42'de 4.2 büyüklüğünde bir deprem yaşandığını açıkladı. Depremin ardından korku yaşayan vatandaşlar için Jeolog Prof. Dr. Naci Görür depremle ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu.

Son dakika... Kuşadasında 4.2 büyüklüğünde deprem Naci Görürden kritik açıklama

AFAD’ın yaptığı açıklamaya göre deprem Ege Denizinde Kuşadası Körfezine 9.89 kilometre mesafede, 4.2 büyüklüğünde meydana geldi. Depremin saati 07:42 olarak kaydedilirken derinliği ise 7.52 kilometre olarak ölçüldü. Jeolog Prof. Dr. Naci Görür’den depremin ardından flaş bir açıklama geldi.

Haberin Devamı

“İZMİR DEPREMİ DE BURADA OLMUŞTU”

Depremin ardından ise uzman isim Prof. Dr. Görür, “Kuşadası Körfezi’nde 4,3 deprem oldu. Sisam Depremi de (İzmir D.) burada olmuştu. Depremin yeri Kuşadası’ndaki Soğucak’ın kuzeyindeki fayın deniz içerisindeki devamında görülüyor. Yine de geniş anlamda Sisam Fay Zonu’nda oluştu diyebilirsiniz. Sevgiyle" ifadelerine yer verdi.

PEŞ PEŞE DEPREMLER

Kuşadası'nda gerçekleşen depremden 5 dakika sonra bir deprem haberi de Adana'dan geldi. Merkez üssü Saimbeyli olan depremin büyüklüğü 4 olarak ölçülürken, sarsıntının derinliği 4.85 kilometre olarak belirlendi.

Son dakika... Kuşadasında 4.2 büyüklüğünde deprem Naci Görürden kritik açıklama