Gündem Son dakika... Meteoroloji bugün için saat verdi! İstanbul dahil: Kuvvetli geliyor

Son dakika... Meteoroloji bugün için saat verdi! İstanbul dahil: Kuvvetli geliyor

02.02.2024 - 17:00 | Son Güncellenme:

Meteoroloji haritayı güncelledi. Bugün için İstanbul dahil birçok kent için yeni uyarı geldi. Öte yandan birçok kent için de hafta başı kar alarmı verildi. İşte tüm yurdu bekleyen hava durumu detayları…

Son dakika... Meteoroloji bugün için saat verdi İstanbul dahil: Kuvvetli geliyor

Yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun kuzey kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara'nın kuzeyi, Batı Karadeniz kıyıları ile Samsun çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre; iç ve doğu bölgelerde pus ve yer yer sis ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunuyor.

Hava sıcaklıklarının Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda mevsim normallerinin 6-8 derece altında, diğer yerlerde 1-4 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın ise genellikle kuzey ve doğulu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Son dakika... Meteoroloji bugün için saat verdi İstanbul dahil: Kuvvetli geliyor


KAR YENİDEN GELİYOR

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, “Bugün Cuma akşamüstü İstanbul’da yağmur var 10 derece. Yarın Karadeniz bölgesinde yağış var hafta başı Doğu Anadolu’ya tekrar kar geliyor. Hafta başından itibaren sıcaklıklar doğu Anadolu hariç İç,  Batı ve kuzey bölgelerde hissedilir derecede artacak batıda yağış 1 hafta yok”

Haberin Devamı

Sabah ve gece saatlerinde iç bölgelerde sis ulaşımda aksamalara neden olur. Gökyüzünün açık olması iç bölgelerde gece sıcaklıklarını düşürecek buzlanma ve don olayı görülür. Doğuda Çığ riski devam ediyor

Son dakika... Meteoroloji bugün için saat verdi İstanbul dahil: Kuvvetli geliyor

SIFIRIN ALTINDA 32,2 DERECE

Ardahan’da dondurucu soğuklar etkili olmaya devam ediyor. Soğuk hava, özellikle gece ve sabah erken saatlerde etkili oluyor. Soğuk havanın etkisi altında olan bölgede gece en düşük hava sıcaklığı Ardahan’ın Çıldır ilçesinde sıfırın altında 32,2 derece olarak ölçüldü. Çıldır'da dondurucu soğuktan dolayı buz tutan çok sayıda araç çalışmadı.

"Şu anda durum çok kötü ve vahim" diyen Sedat Dündar, "Dondurucu soğuklar etkili ama eski kışlar yaşanıyor. Durumun böyle olması gerekiyor. Kış dediğin kış gibi olacak" ifadelerine yer verdi.

Gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere Ardahan’da 29,5, Göle’de 31,1, Hanak’ta 26, Çıldır’da 32,2, Posof’ta 13,9 ve Damal’da 18,6 derece olarak kaydedildi.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı, yer yer çok bulutlu 7

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yağmur ve sağanak yağışlı 10

İzmir: Parçalı, yer yer çok bulutlu 14

Haberin Devamı

Adana: Parçalı ve az bulutlu 15

Antalya: Parçalı ve az bulutlu 19

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı 10

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu 11

Erzurum: Parçalı ve az bulutlu -3

Diyarbakır: Parçalı ve az bulutlu 10