Gündem Sözleşmeli Öğretmenlik tercih işlemleri başladı! Atamalar ne zaman?

Sözleşmeli Öğretmenlik tercih işlemleri başladı! Atamalar ne zaman?

29.01.2019 - 07:22 | Son Güncellenme:

Sözleşmeli öğretmenlik için tercihler başladı. 20 bin öğretmenin atamasının yapılacağı tercihler için son tarih 1 Şubat. Peki sözleşmeli öğretmenlik atamaları ne zaman yapılacak?

Sözleşmeli Öğretmenlik tercih işlemleri başladı Atamalar ne zaman

Binlerce öğretmen adayının beklediği Sözleşmeli öğretmenlik tercih işlemleri başladı. 28 Ocak itibariyle başlayan tercihler elektronik ortamda yapılacak. Peki atamalar ne zaman?

Haberin Devamı

MEB tarafından yayımlanan taban puan ve kontenjan listesine göre 78 farklı alan için 20 bin öğretmen alımı dağılımı gerçekleştirildi.

EN FAZLA ATAMA YAPILACAK OLAN BÖLÜMLER

Sözleşmeli Öğretmenlik kapsamında en fazla atama yapılacak olan bölümler ise:

3 bin 47 kişi ile Sınıf Öğretmenliği olurken İngilizce Öğretmenliği için 2 bin 38, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği için bin 910 atama yapılacağı duyuruldu.

Sözleşmeli Öğretmen atamalarında sıralama şu şekilde devam etti; 1601 kişi Okul Öncesi Öğretmenliği, 1401 İlköğretim Matematik Öğretmenliği, 1093 Türkçe Öğretmenliği 1056 Rehberlik Öğretmenliği şeklinde sıralandı.

EN AZ ATAMA YAPILACAK OLAN BÖLÜMLER

En az atama yapılacak olan bölümler ise Büro Yönetimi, Denizcilik ve Gemi Yönetimi, Denizcilik ve Gemi Makineleri, Fransızca ve Gazetecilik bölümleri olarak öne çıktı.

Haberin Devamı

TERCİH İŞLEMLERİ NASIL YAPILACAK?

Sözleşmeli Öğretmenlik tercih işlemleri ilkatama.meb.gov.tr/ adresi üzerinden 28 Ocak 1 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

ATAMALAR NE ZAMAN?

Sözleşmeli öğretmenlik tercih işlemleri 1 Şubat'ta sona erecek. Atama sonuçları ise 7 Şubat'ta açıklanacak.

KONTENJANLAR İÇİN TIKLAYINIZ