Gündem SSK ve SGK hizmet dökümlerini internetten alabilirsiniz!

SSK ve SGK hizmet dökümlerini internetten alabilirsiniz!

07.11.2016 - 09:04 | Son Güncellenme:

İnternette Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) mükelleflerine yönelik olarak online SSK ve SGK sorgulama hizmeti sunuluyor. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından internette online SSK ve SGK sorgulama dönemi başladı. Online SSK ve SGK sorgulama işlemleri internette e-Devlet Kapısı üzerinden yapılabiliyor.

SSK ve SGK hizmet dökümlerini internetten alabilirsiniz

Türkiye’de internet teknolojileri yaşamın merkezinde kendisine son yıllarda çok daha etkin bir şekilde yer buluyor. Bu çerçevede de Türkiye’deki kamu kurum ve kuruluşları tarafından elektronik ortam hizmetlerine önemli oranda eğilim gösteriliyor. Bu şekilde de vatandaşların kamu kurum ve kuruluşları ile ilgili olan işlemlerini çok daha hızlı ve çok daha kolay bir şekilde gerçekleştirebilme şansına sahip olabilmesi sağlanıyor. Günümüzde elektronik ortam üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından faaliyete sokulmuş e-SGK ağı uygulamaları ile Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) mükelleflerinin SSK ve SGK sorgulama işlemlerini internet üzerinden yapabilmeleri sağlanıyor.

SGK SİGORTA SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

SGK HİZMET DÖKÜMÜ HAKKINDA DETAYLI BİLGİLER!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Her geçen gün hızla gelişen modern yüzyıl teknolojisi ile birlikte vatandaşların internete yaşamlarının her alanında nerede olursa olsun erişim sağlayabilme şansına sahip olabilmesi dolayısı ile de internet kullanım oranları her geçen gün yaşamın her notasında yüksek oranlarda artış gösteriyor. İnternet üzerinde yer alan kamu kurum ve kuruluşlarının dijital hizmet uygulamaları vatandaşların sadece dakikalar içerisinde kamu işlemlerini gerçekleştirebilmelerine yardımcı oluyor. Bu sebep ile de günümüz 21.yüzyıl Türkiye’sinde kamu alanında da vatandaşların çağdaş ve modern hizmet kanallarından yararlanarak, kamu işlemlerini gerçekleştirebilme şansına sahip olabilmeleri sağlanıyor. İnternet üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun e-SGK ağı uygulamaları ile birlikte Sosyal Sigortalar Kurumu mükelleflerinin güncel sigortalılık durumu bilgilerini SSK ve SGK sorgulama işlemleri ile öğrenebilme şansına sahip olabilmeleri sağlanıyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun elektronik ortam üzerinde yer alan e-SGK ağı uygulamaları aracılığı ile SSK ve SGK sorgulama işlemlerini internet üzerinden gerçekleştirebilme şansına sahip olabilmesi vatandaşların güncel SSK hizmet durumu bilgilerini öğrenebilmek için neredeyse tüm mesai saatlerini işlem gerçekleştirerek, harcamak durumunda kalmamasını sağlıyor. Çünkü günümüzde yaşamı içerisinde nerede olursa olsun internete erişim sağlayabilme şansına sahip olabilen vatandaşlar internet üzerinde yer alan e-SGK ağı uygulamaları aracılığı ile SSK ve SGK sorgulama işlemlerini online olarak gerçekleştirebilme şansına sahip olabiliyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun elektronik ortam üzerinde yer alan e-SGK ağı hizmetlerini tek bir çatı altında bir araya getiren e-Devlet Kapısı üzerinden SSK ve SGK sorgulama işlemleri 7 gün 24 saat gerçekleştirilebiliyor. Bu çerçevede de vatandaşların öncelikli olarak e-Devlet kimlik doğrulama işlemlerini gerçekleştirmeleri gerekiyor. E-Devlet Kapısı üzerinde kimlik doğrulama işlemlerini en azından e-Devlet şifresi ile gerçekleştiren SSK mükellefleri ‘e-hizmetler’ kategorisi altında yer alan ‘4A hizmet bilgisi’ ekranı üzerinden SSK ve SGK sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilme şansına sahip olabiliyor. Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) mükellefleri internet üzerinde online SSK ve SGK sorgulama işlemleri ile sadece dakikalar içerisinde SSK sicil numarası, SSK ilk işe giriş tarihi, SSK işe giriş ve çıkış tarihleri, SSK hizmet durumu, SSK prim ödeme gün sayısı, SSK toplam kazanç ve SSK müstahaklık durumu gibi bilgilere ulaşabilme şansına sahip olabiliyor.