Gündem SSK ve SGK sorgulama işlemini 7/24 gerçekleştirebilirsiniz!

SSK ve SGK sorgulama işlemini 7/24 gerçekleştirebilirsiniz!

10.11.2016 - 11:45 | Son Güncellenme:

Türkiye’de Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) mükellefleri online olarak SSK ve SGK sorgulama yapabiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından e-Devlet üzerinden SSK ve SGK sorgulama yapabilme imkanı veren online hizmet açıldı. E-Devlet sistemi üzerinde SSK ve SGK sorgulama işlemi ile SSK müstahaklık durumu ve SSK hizmet durumu bilgileri öğrenilebiliyor.

SSK ve SGK sorgulama işlemini 7/24 gerçekleştirebilirsiniz

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) internet hizmetlerini Türkiye’deki mükelleflerine ve vatandaşlara daha kaliteli ve daha modern standartlarda sigorta ve emeklik hizmetleri sunabilmek amacı ile aktif olarka kullanıyor. Bu çerçevede Türkiye’de özel sektör alanında çalışan milyonlarca vatandaşın mükellefi olduğu Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) sigorta sistemindeki güncel sigortalılık durumu bilgilerini kolaylıkla öğrenebilmelerine yardımcı olabilmek amacı ile online SSK ve SGK sorgulama işlem fırsatı getiriyor. Son yıllarda hızla gelişen modern yüzyıl teknolojisi sayesinde vatandaşların yaşamlarının her alanında aktif şekilde kullandığı ve oldukça pratik bir şekilde erişim imkanına sahip olabildiği internet altyapısını, artık sigortalılık işlemleri konusunda da kullanabilmesi sağlanıyor.

Haberin Devamı


SGK SİGORTA SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

SGK HİZMET DÖKÜMÜ HAKKINDA DETAYLI BİLGİLER!


Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.


Türkiye’de özellikle 2000’li yılların ortalarından itibaren kamu kurum ve kuruluşları tarafından internet altyapısının vatandaşa sunulan kamu hizmetlerinin vatandaşa ulaştırılabilmesi konusunda aktif şekilde kullanılması ve bu hizmetlerin sanal dünyaya taşınması oldukça popüler hale geldi. Türkiye’de neredeyse tüm kamu kurum ve kuruluşları tarafından vatandaşa sunulan kamu hizmetleri elektronik ortama taşındı. Bu çerçevede de internette yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online hizmetleri sosyal güvence hizmetleri, sigorta ve emeklilik hizmetleri konusunda da vatandaşın internetin işlem kolaylıklarından yararlanabilmesini sağlıyor. Bu kapsamda internette yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun e-SGK ağı uygulamaları Türkiye’deki SSK’lıların kolaylıkla internetten SSK ve SGK sorgulama işlemlerini yapabilmeleri sağlanıyor.

İnternet üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun e-SGK ağı uygulamaları tüm SSK mükellefleri tarafından ücretsiz olarak kullanılabiliyor ve özellikle SSK hizmet dökümünün alınabilmesini sağlayacak SSK ve SGK sorgulama işleminin sadece dakikalar içerisinde gerçekleştirilebilmesi sağlanıyor. Türkiye’deki milyonlarca SSK mükellefinin mesai saatleri içerisinde Sosyal Güvenlik Kurumu’nun il veya merkez müdürlüklerine giderek saatler sürebilecek sıra bekleme çilesine katlanması ve bu zaman kaybını yaşabilme imkanının bulunmaması dolayısı ile SSK ve SGK sorgulama işlemlerini bu eski nesil işlem yöntemini kullanarak gerçekleştirebilmesi pek de mümkün olmuyordu. Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) mükellefleri internette yapabildiği bu sorgulama işlemi ile SSK sicil numarası, SSK müstahaklık durumu, SSK hizmet süresi, SSK prim ödeme gün sayısı, SSK ilk işe giriş tarihi, SSK işe giriş çıkış tarihleri, SSK toplam kazanç ve çok sayıda ayrıntılı SSK hizmet ve durumu bilgisini güncel olarak öğrenebilmek mümkün hale geldi.

Ancak Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından internette bulunan sanal devlet portalı e-Devlet sistemi üzerinde hizmete açılan e-SGK ağı uygulamaları, SSK mükelleflerinin online olarak SSK ve SGK sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilmesini ve böylelikle kolayca SSK hizmet durumu bilgilerini alabilmesi sağlanıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun e-Devlet sistemi üzerindeki tüm e-SGK ağı uygulamalarının kullanılabilmesi için öncelikli olarak e-Devlet kimlik doğrulamasının kişisel bilgilerinin güvenliği ve güvenli işlem hizmetleri anlayışı çerçevesinde SSK ve SGK sorgulama işleminin yapılabilmesi için zorunlu bir durumdur. İnternette yer alan e-Devlet Kapısı’nda SSK mükelleflerince en azından e-Devlet şifresi kullanılarak kimlik doğrulamasının yapılması sadece dakikalar içerisinde online SSK ve SGK sorgulama işleminin gerçekleştirilebilmesine imkan vermektedir.