Gündem SSK ve SGK sorgulama işlemini internetten yapabilir miyim?

SSK ve SGK sorgulama işlemini internetten yapabilir miyim?

24.07.2016 - 10:45 | Son Güncellenme:

SSK ve SGK sorgulama işlemleri son dönemde sıklıkla kullanılmaktadır. Vatandaşlar SSK ve SGK sorgulama işlemlerini E-devlet üzerinden yapabiliyor. SSK ve SGK sorgulama işlemlerinin detaylarını haberimizden öğrenebilirsiniz.

SSK ve SGK sorgulama işlemini internetten yapabilir miyim

Türkiye’de yaşayan her Türk vatandaşının sağlamış oldukları bazı imkanlar bulunmaktadır. Bu imkanlar doğrultusunda bizler de bazı alanlarda kolaylık sağlamaktayız. Vatandaşlar açısından sağlık sektörü çok önemlidir. Herhangi bir hastalığımızda eğer sağlık güvencemiz yok ise hastanelere yüklü bir miktarda para vermek zorunda kalırız. Ama eğer sigortalı bir iş bulur isek sigortamız için yatırılmakta olan primler sayesinde sağlık sigortamızdan da yararlanmış oluruz. Teknoloji artık son on yılda gelişme kat etmiştir. İlerlemekte olan teknoloji sayesinde insan hayatında bir çok yenilik ve kolaylık sağlanmıştır. Bu yeniliklerden bir tanesi de online işlemlerdir. Online işlemleri çok yakından biliyorsunuzdur. Çünkü artık çok fazla bir şekilde yaygın halde kullanılmaktadır. İnsanların çoğunda artık internet erişimi sağlamakta olan bir evleri bulunur. Bu internet erişiminden de faydalanmak gerek. Bu yazımızın devamında SSK ve SGK sorgulama işlemlerini anlatacağız. Bu işlemler artık online bir şekilde yapılmaktadır. Eski dönemlerde internet erişimi her yerden sağlanamadığından dolayı bu gibi işlemlerimizi online olarak yapamamakta idik.

Haberin Devamı

SGK SİGORTA SORGULAMA DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

SGK HİZMET DÖKÜMÜ HAKKINDA DETAYLI BİLGİLER!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

SGK kurum ve kuruluşlara giderek SSK ve SGK sorgulama işlemlerimizi bu şekilde yapabilmekte idik. Fakat bu şekilde yapılmakta olan işlemler çok fazla zamanımızı alabilirdi. Çünkü SGK kurumu sizlerin de bildiği üzere çok yoğun kalabalığın olduğu bir kurumdur. Çünkü vatandaşlar için çok önemli işlemlerin yapıldığı bir kurum haline gelmiştir. Ama devlet tarafından vatandaşlar için yapılmış olan bir uygulama sistemi vardır. Bu uygulama online işlemleri bir arada toplamıştır. Bu uygulamanın adı herkesin de çokça duyduğu e- devlet sistemidir. E- devlet sistemi bünyesinde çokça resmi işlem barındırmaktadır. Bu resmi işlemlerden bir tanesi de SGK e SSK sorgulama işlemleridir. Devlet tarafından SGK kurumlarında oluşmakta olan bu yoğunluğu azaltmak adına yapılmış olan e- devlet sistemi üzerinden SGK ve SSK sorgulaması yapmak çok kolay bir işlemdir. E- devlet sistemi sizlerin de sık bir şekilde kullandığı sistemdir. Ve de sistemin şifreli olduğunu da biliyorsunuzdur. E- devlet şifresi olmadan e- devlet sistemi üzerinden herhangi bir işlem yapmanız mümkün değildir. E- devlet şifresi almak çok basit bir işlemdir. E- devlet şifresi almak için herhangi bir PTT şubesine gitmeniz gerekir. Gitmiş olduğunuz PTT şubesinden T.C. kimlik kartınız ile e- devlet şifresi için talepte bulunabilirsiniz. E- devlet şifresi ücretli bir işlemdir. 2 TL işlem ücreti vererek e- devlet şifresine sahip olabilirsiniz. E- devlet sistem sayfasına girmek için internet bağlantısını kullanınız. Daha sonra e- devlet sistem sayfasından SGK ve SSK sorgulama işlemlerine tıklayınız. Ekranda çıkacak sayfada sizden kimlik doğrulama işlemi isteyecektir. Almış olduğunuz şifre ile ve de T.C. kimlik numarası ile kimlik doğrulama işlemi yaptıktan sonra çok kolay ve pratik bir şekilde SSK ve SGK sorgulama işleminizi dakikalar içerisinde gerçekleştirebilirsiniz.