Gündem TEOG Tercihleri (yerleştirme) sonuçları açıklanıyor mu? MEB Duyuru

TEOG Tercihleri (yerleştirme) sonuçları açıklanıyor mu? MEB Duyuru

05.08.2016 - 21:51 | Son Güncellenme:

Herkesin merakla beklediği TEOG tercihleri yani yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak? sorusu oldu. MEB TEOG tercihleri açıklanacağı tarihi açıkladı. MEB TEOG yerleştirme sonuçları için netleştirdiği tarih...

TEOG Tercihleri (yerleştirme) sonuçları açıklanıyor mu MEB Duyuru

TEOG sınavı yerleştirme ve tercih sonuçlarının açıklanacağı tarih belli oldu. MEB'in yapıtığı açıklamada TEOG sınavı yerleştirme sonuçları 8 Ağustos tarihinden 12 Ağustos tarihine ertelendiği duyuruldu. TEOG yerleştirme sonuçları MEB'in resmi sitesinden açıklanacak.

Haberin Devamı

TEOG yerleştirme sonuçları için geri sayım başladı. Tercih işlemleri tamamlandıktan sonra 8 Ağustos’ta sona erecek yerleştirme sonuçlarının ilan tarihi 12 Ağustos’a çekildi. Yeni takvime göre, boş kontenjanlar 15 Ağustos’ta ilan edilecek. Yerleştirmeye esas 1’inci nakil tercih başvuruları, 15-19 Ağustos, 2’nci nakil başvuruları 22-26 Ağustos´ta, 3’üncü nakil başvuruları 29 Ağustos- 2 Eylül tarihlerinde yapılacak.

Yeni takvime göre, boş kontenjanlar 15 Ağustos'ta ilan edilecek. Yerleştirmeye esas 1. nakil tercih başvuruları, 15-19 Ağustos, ikinci nakil başvuruları 22-26 Ağustos'ta, 3. nakil başvuruları 29 Ağustos-2 Eylül tarihlerinde yapılacak.

YEP ile öğrenci alan okulların yerleştirme sonuçları, 12 Ağustos 2016 tarihinde http://www.meb.gov.tr ve https://e-okul.meb.gov.tr adreslerinde ilan edilecektir. Öğrenciler, T.C. kimlik numarası ve doğum tarihiyle sonuç bilgilerini sorgulayabilecektir. Öğrencilere ayrıca sonuç belgesi gönderilmeyecektir.

Haberin Devamı

E-Okul ile lise boş kontenjan sorgulamak mümkün iken, TEOG sınavı sonrası 9.sınıflar ve dönem başlamadan önce 10. 11. ve 12. sınıflar lise nakil işlemleri için hangi lisede ne kadar boş kontenjan olduğunu öğrenmek için E-Okul sisteminden faydalanabiliyorlar.

TEOG YERLEŞTİRMEDE EN FAZLA KAÇ OKUL TERCİH EDİLEBİLİR?

Öğrenciler yerleştirme işlemleri için en fazla 25 okul tercihinde bulunabilecek. Tercih başvurularının başladığı 15 Temmuz 2016 tarihinden önce özel okullara kayıt yaptıran öğrenciler yerleştirme işlemleri için tercih yapabilir mi?

30 Haziran - 14 Temmuz 2016 tarihleri arasında özel okullara kesin kayıt yaptıran öğrenciler, tercihte bulunamayacaktır. Kayıt işlemini yapan bu öğrencilere tercih ekranı açılmayacaktır. Bu öğrenciler okul değiştirmek isterlerse bu işlem yerleştirmeye esas nakil döneminde, nakil şartlarını taşıyanlar için mümkün olabilecektir.

KAYITLAR İPTAL EDİLDİ

Kapatılan özel okullardaki öğrenciler için 2016 Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) uygulaması kapsamında yapılacak işlemler de belirlendi. Buna göre, bu okulların 9'uncu veya hazırlık sınıflarına kayıt yaptıran öğrencilerin kayıtları iptal edildi. Bakanlığın açıklamasına göre nakil ve tercihlerle ilgili izlenecek yol şöyle:

Haberin Devamı

"Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname gereğince kapatılan özel ilköğretim ve özel ortaöğretim kurumlarındaki öğrencilerin devlet okullarına geçiş yapmalarına yönelik düzenleme illere gönderildi. Buna göre, kapatılan özel ilköğretim ve özel ortaöğretim kurumlarındaki öğrencilerin devlet okullarına nakilleri, 2015-2016 eğitim öğretim yılı ile sınırlı olmak üzere 30 Eylül'e kadar yapılacak.

DEVLET OKULU İÇİN TABAN PUAN ŞARTI

Bu kapsamda, resmi ilkokul, ortaokul/imam-hatip ortaokullarına geçmek isteyenlerin nakilleri, velisinin başvurusu üzerine ulusal adres veri tabanındaki yerleşim yeri adres bilgileri esas alınarak gitmek istedikleri resmi okullar tarafından yapılacak. Resmi ortaöğretim kurumlarına geçmek isteyen öğrencilerin nakilleri de nakil olunacak okulun taban puan şartını taşımak kaydıyla normal nakil sürecindeki boş kontenjanları etkilemeden, açık kontenjan şartı aranmadan aynı tür liselere, nakil gitmek istediği yerin il veya ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonu tarafından e-okul sistemi üzerinden alınacak.