Gündem 'Tüm kurumlarıyla devlet sahada'

'Tüm kurumlarıyla devlet sahada'

10.02.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Önceki gün depremin merkez üssü Kahramanmaraş’ta ve ardından Hatay’da incelemelerde bulunan Erdoğan, dün de Gaziantep’teydi. Deprem bölgesindeki OHAL ilanına değinen Erdoğan, “Karar fitne-fesat gruplarına müdahale etme imkânını devlete vermiş olacak” dedi.

Tüm kurumlarıyla devlet sahada

GAZİANTEP Milliyet - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Deprem anından itibaren devlet olarak tüm kurumlarımızla sahadayız. Meclis’te yapılacak olan oylamayla birlikte OHAL yürürlüğe girmiş olacak” dedi.

Haberin Devamı

Depremin büyük bir yıkıma neden olduğu şehirlerden Gaziantep’te dün incelemelerde bulunan Erdoğan, Festival Park içinde kurulan çadırkenti ziyaret etti, depremzedelerin sorunlarını dinledi. Daha sonra Botanik Park önüne gelen Erdoğan, burada yaptığı konuşmada ölü, yaralı sayılarına ilişkin anlık bilgileri paylaştıktan sonra özetle şunları söyledi:

ENKAZLAR KALDIRILIYOR: Deprem anından itibaren devlet olarak tüm kurumlarımızla sahadayız. Enkaz kaldırma çalışmalarımız devam ediyor. Bu arada Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız olarak hedefimiz bir yıl içerisinde yıkılan konutlarımızı, zemin artı 3-4 kat olmak üzere inşa etmek. Yapılacak hasar tespitle birlikte geçiş süreci için vatandaşlarımıza 10’ar bin lira nakdi yardım yapacağız.

Haberin Devamı

İSTİSMARA PRİM YOK: Bir taraftan konteyner çalışmalarımız diğer taraftan yurtdışından gelecek konteynerlerimiz var. Onların gemi bulma arama çalışmalarını belli bir yere ulaştırdık. Gelecek konteynerleri yine bu 10 ilimize dağıtacağız. Bunun yanında karavan çalışmalarını devam ettiriyoruz. Bazı bölgelerde yine karavanlarla sıkıntıda olan vatandaşlarımızın, bu sıkıntılarını giderme gayreti içinde olacağız. Bu arada süreci ne yazık ki siyasi istismara dönüştürenler var. Bu istismara benim vatandaşım, benim halkım asla prim vermeyecektir.

DEVLETE MÜDAHALE İMKÂNI: Meclis’imizde OHAL Kanunu’nun üç ay süreyle ilanını yapacağız. Cumhurbaşkanı olarak ben şu anda adımı attım ve Resmi Gazete’de yayımlandı ve Meclis’teki oylamayla birlikte de OHAL yürürlüğe girmiş olacak. Bu ne getirecek? Bu Türkiye’de bu süreci istismar eden, ticarette yolsuzluklara giden tüm tefecilere, fitne gruplarına, fesat gruplarına karşı OHAL ile müdahale etme imkanını devlete vermiş olacaktır. Ve bununla birlikte bazı yerlerde maalesef bakıyorsunuz marketlere, alışveriş merkezlerine yağmalama çalışmaları oluyor. Bu yağmalama çalışmalarına, gayretlerine de OHAL ile müdahale etme imkanını devlet parlamentodan bu yetkiyi alarak müdahale etme imkanını yakalayacaktır.

‘Endişe etmeyin ümitsiz olmayın’

Haberin Devamı

Ben tüm basın mensubu arkadaşlarıma, tüm halkıma bu hassasiyeti gösterdikleri için ve bu konuda bizlere gerekli güveni verdikleri için yardımı, desteği verdikleri için şahsım, kabinem, milletim adına çok çok teşekkür ediyorum. Hiç endişe etmeyin. Biz bugüne kadar Van’da o devasa depremi nasıl atlattıysak, Bingöl’de, Malatya’da, Elazığ’da nasıl atlattıysak, İzmir’deki malum felaketi nasıl atlatıp orada da binaları süratle yaparak sahiplerine nasıl teslim ettiysek aynı şekilde, hiç ümitsiz olmayın, bu 10 ilimizde de süratle bunu yapacak ve konutları sahiplerine teslim edeceğiz.