Gündem Vicdansız sürücü

Vicdansız sürücü

21.09.2008 - 13:30 | Son Güncellenme:

Çarptığı minik Mehmet'i kanlar içinde yolda bırakıp kaçtı

Vicdansız sürücü

VAN'ın Muradiye İlçesi'nde, yol kenarında araç bekleyen ilköğretim okulu 2'nci sınıf öğrencisi 8 yaşındaki Mehmet Şerif Tayganer'e minibüs çarptı. Sürücü, ağır yaralanan minik Mehmet'i kanlar içinde yolda bırakıp kaçtı. Aşırı kan kaybeden Mehmet, olay yerinde can verdi. Vicdansız sürücü ise gittiği Van'da yakalandı.
Kaza bu sabah 08.00 sıralarında Muradiye İlçesi çıkışında meydana geldi. İlçedeki ilköğretim okulunda okuyan Mehmet Şerif Tayganer, hafta sonu tatilini geçirmek için ailesinin oturduğu Yeniköy'e gitmek istedi. Mehmet, yol kenarında araç beklemeye başladı. Bu sırada Çaldıran'dan Muradiye İlçesi'ne giden Abdulbaki Sönmez yönetimindeki 65 EU 652 plakalı minibüs, yol kenarında bekleyen Mehmet'e çarptı. Sürücü Sönmez, kanlar içinde yerde çırpınan Mehmet'i olay yerinde bırakarak kaçtı. Pazar günü ve saatin erken olması nedeniyle çevrede de kimse olmadığı için Mehmet'i fark eden olmadı. Minik Mehmet, olay yerinde yaşamını yitirdi.
Olay jandarma ve polis noktalarına bildirildikten sonra vicdansız sürücü Van kent merkezine girmek üzereyken yakalananarak gözaltına alındı. Olay yerinde hayatını kaybeden Mehmet Şerif Tayganer'in cenazesi ambulansla Muradiye Devlet Hastanesi Morgu'na getirildi. Minik Mehmet'in cenazesi yapılan otopsisi ardından ailesine teslim edildi. Minik Mehmet, yakınları ve okul arkadaşları tarafından Yeniköy’de gözyaşları arasında toprağı verildi.