Gündem Yapay zekâ ile anket

Yapay zekâ ile anket

16.02.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Milliyet’in de aralarında bulunduğu bir grup gazeteciyle sohbetinde kamuoyunun nabzını yakından takip etmek için bir önceki döneme göre 25 kat fazla anket yaptırdıklarını anlattı.

Yapay zekâ ile anket

MEHTAP GÖKDEMİR/ANKARA- Yapay zeka denetiminde bilgisayar destekli telefon yöntemiyle anket yapan firmalarla ağırlıklı olarak çalıştıklarını belirten Özel, “Yapay zekanın adayları var Türkiye’de. Mesela anketi 500. ankette kesip bir isim ankette olmamasına rağmen ‘çok fazla frekans veriyor, bunu ankete koymak ister misiniz’ diye soruyor yapay zeka ve koyduğumuz kişi birinci çıkabiliyor” dedi.

Haberin Devamı

Özel, bu teknolojiden nasıl yararlanıldığını özetle şöyle anlattı: “Telefonla arama sistemi var. Bilgisayar Destekli Telefon Anketi uygulaması yapıyorlar. Biz dijital olarak dinliyoruz ve yedekliyoruz görüşmeyi. Burada yapay zeka denetimi var. Ankette aday bile olmadığı halde ‘Şehrinizi bunların dışında birinin yönetmesini ister misiniz?’ açık uçlu soruya isim veriyor. Dijital dinleme yapan yapay zekâ farkında. Anketi kesiyor. O ismi ankete koyup koymamayı teklif ediyor.”