Gündem Yüz binler Filistin için tek ses oldu

Yüz binler Filistin için tek ses oldu

29.10.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Atatürk Havalimanı’nda düzenlenen ‘Büyük Filistin Mitingi’ne katılım yoğun oldu. Yediden yetmişe tüm yaştan vatandaşlar Filistin’e desteğini ifade ederek İsrail’in katliamlarını kınayan sloganlar attı...

Yüz binler Filistin için tek ses oldu

Gülden Çoktan - AK Parti İstanbul İl Başkanlığı tarafından Atatürk Havalimanı’nda düzenlenen “Büyük Filistin Mitingi’ne Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, BAE Federal Ulusal Konsey Başkanı Saqr Ghobash, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Filistin’in Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ve DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi de katıldı.

Haberin Devamı

Yüz binler Filistin için tek ses oldu

Miting alanına helikopterle gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte kürsüye çıkarak vatandaşları selamladı. Erdoğan daha sonra Tatar, Kurtulmuş, Bahçeli, Destici, Yapıcıoğlu ve Aksakal el ele tutuşarak vatandaşları tekrar selamladı.

Mitingde dünyaca ünlü İngiliz müzisyen Yusuf İslam kısa bir konuşma yaptı. İsrail’e “Bombalamayı durdurun, ateşkes ilan edin” çağrısında bulunan İslam “Soykırıma karşı eyleme geçmek için dünya daha ne kadar bekleyecek” diye sordu. İslam, Bosna Hersek’te katliama uğramış çocuklar için yazdığı şarkıyı bu kez Filistinli çocuklar için söyledi. Kuran tilaveti sonrası Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş Filistin’deki mazlumlar için Türkçe dua okudu.

Yüz binler Filistin için tek ses oldu

Atatürk Havalimanı’ndaki miting alanına 60 metre uzunluğunda, 14 metre yüksekliğinde bir sahne kuruldu. Sahneye Mescid-i Aksa fotoğrafı ile Türkiye ve Filistin bayrakları asıldı.

Haberin Devamı

Miting alanında ve çevresinde kolluk kuvvetleri tarafından yoğun güvenlik önlemleri alınırken alana gelenler 12 farklı kapıdan giriş yaptı. Polis ekipleri tarafından içeri giren her vatandaşın tek tek üst araması yapıldı. Miting alanında ve çevresinde 5 bin personel görev yaptı.

Yediden yetmişe binlerce kişinin katıldığı mitinte alan tamamen doldu. Alana giremeyen çoğu kişi kurulan led ekranlarda konuşmaları takip etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında, “1.5 milyon insana yakın İstanbullu burada toplandınız” diyerek katılımcılara teşekkür etti.

Yüz binler Filistin için tek ses oldu

Vatandaşların bazıları “Hepimiz Filistinliyiz” yazılı bantları kafalarına takarken, kimi vatandaşlar da çeşitli dillerde “Katliam bitsin, çocuklar ölmesin” ve “Filistinli çocukların sesi ol” yazılı pankartlar taşıdı.

Programda dünyaca ünlü sanatçılar Yusuf İslam, Maher Zain’in yanı sıra Ömer Karaoğlu ve Resul Aydemir sahne aldı.