Süt fiyatı arttı dişi hayvan kesimleri azaldı
Süt fiyatı arttı dişi hayvan kesimleri azaldı Geçen yılın eylül ayında 1,30 lira olan çiğ sütün litresinin Ulusal Süt Konseyi tarafından aralıklarla yapılan fiyat artırımlarıyla 1,53 liraya kadar yükselmesinden sonra dişi hayvan kesimlerinin azaldığı bildirildi.
4.04.2018 Ekonomi
Murat Kurum projeleri tek tek açıkladı: Metro, taksi, 60 bin konut, ulaşım indirimi, 100 kreş...
Murat Kurum projeleri tek tek açıkladı: Metro, taksi, 60 bin konut, ulaşım indirimi, 100 kreş... İstanbul'da düzenlen lansmanda konuşan İBB Başkan Adayı Kurum, '6 ayda mevcut belediyenin yapamadığını yapacağız. Bu planla İstanbul gerçek belediyeciliği görecek. ' dedi.
28.03.2024 Gündem
Türkiye'den Libya'ya yardım eli! Sahra hastanesi kuruldu
Türkiye'den Libya'ya yardım eli! Sahra hastanesi kuruldu Libya'daki sel felaketinde acı bilanço her gün artıyor. Türkiye'den giden AFAD, emniyet, jandarma, Sağlık Bakanlığına bağlı UMKE ve sivil toplum kuruluşlarına bağlı ekipler bölgeye ulaştı. Ekiplerin ilk işi sahra hastanesi kurarak yaralıların tedavisine başlamak oldu.
13.09.2023 Gündem
Son dakika: Orman yangınlarıyla mücadele! Köyler boşaltıldı, yollar kapatıldı
Son dakika: Orman yangınlarıyla mücadele! Köyler boşaltıldı, yollar kapatıldı Çanakkale’de dün 16.30 sıralarında merkeze bağlı Kızılkeçili köyü yakınlarında çıkan orman yangını, yaklaşık iki gündür kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Çanakkale’ye gelen Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı son durumu açıkladı. Gelen son bilgilere göre; Balıkesir'deki yangın kontrol altına alındı.
17.07.2023 Gündem
Bakanlık'tan Uzman Eller Projesi'ne 300 milyon TL hibe
Bakanlık'tan Uzman Eller Projesi'ne 300 milyon TL hibe Tarım ve Orman Bakanlığı, kırsal kalkınma alanındaki 'Uzman Eller Projeleri' kapsamında hibe desteği almaya hak kazanan 1200 adet projeye toplamda 300 milyon TL hibe sağlayacak.
16.06.2023 Ekonomi
TCG Anadolu İzmir yolcusu! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Oradan farklı mesajlar vereceğiz
TCG Anadolu İzmir yolcusu! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Oradan farklı mesajlar vereceğiz Sakarya'da açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, TCG Anadolu'nun İzmir'e de gideceğini belirterek, 'İnşallah oradan farklı mesajlar vereceğiz' açıklamasını yaptı. Ev hanımlarına emeklilik, enflasyon ve faiz konularında da önemli açıklamalarda bulunan Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun Alevilik ile ilgili sözlerine de yanıt verdi.
23.04.2023 Haberler
TCG Anadolu İzmir yolcusu! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Oradan farklı mesajlar vereceğiz' açıklaması
TCG Anadolu İzmir yolcusu! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Oradan farklı mesajlar vereceğiz' açıklaması Sakarya'da açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, TCG Anadolu'nun İzmir'e de gideceğini belirterek, 'İnşallah oradan farklı mesajlar vereceğiz' açıklamasını yaptı. Ev hanımlarına emeklilik, enflasyon ve faiz konularında da önemli açıklamalarda bulunan Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun Alevilik ile ilgili sözlerine de yanıt verdi.
23.04.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan deprem bölgesinde alınan kararları açıkladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan deprem bölgesinde alınan kararları açıkladı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli Hatay'da depremlerden etkilenen bölgelerde incelemelerde bulundu. Daha sonra AFAD İl Koordinasyon Merkezi'ne geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem bölgesi için alınan kararları tek tek açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Lideri Bahçeli buradan Kahramanmaraş'a geçti.
20.02.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 6'lı masaya yeniden adaylık cevabı: 4.5 yıldır aklınız neredeydi?
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 6'lı masaya yeniden adaylık cevabı: 4.5 yıldır aklınız neredeydi? Denizli'de toplu açılış töreninde konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeniden adaylık tartışmalarıyla ilgili 6'lı masaya yanıt verdi.
28.01.2023 Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 6'lı masaya yeniden adaylık cevabı: 4.5 yıldır aklınız neredeydi?
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 6'lı masaya yeniden adaylık cevabı: 4.5 yıldır aklınız neredeydi? Denizli'de toplu açılış töreninde konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeniden adaylık tartışmalarıyla ilgili 6'lı masaya yanıt verdi.
28.01.2023 Gündem
Ukrayna dönüşü Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Zaporijya' vurgusu
Ukrayna dönüşü Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Zaporijya' vurgusu Ukrayna dönüşü çarpıcı mesajlar veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Zaporijya' konusunun önemine değindi, tehdit unsuru olduğunu vurguladı. Erdoğan, dünya barışı için Rusya'nın adım atması gerektiğini ve bu konuyu Putin'den isteyeceklerini de söyledi. Öte yandan Erdoğan, Ukrayna liderinin de isteğini açıkladı.
19.08.2022 Siyaset
Bakan duyurdu! Bin 300 tarım kredi markete kasap reyonu açılacak
Bakan duyurdu! Bin 300 tarım kredi markete kasap reyonu açılacak Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, “Bin 300 tane tarım kerdi market var. Bu marketlerde inşallah özellikle kasap reyonunu et süt kurumu tabelasıyla donatacağız. Kardeş kuruluş kardeş organizasyon olarak tarım kredi marketlerde de bu etlerin satışını sağlayacağız, hem et süt kurumunu, hem üreticimizi, hem de tüketicimiz lehine bir adım atmış olacağız" dedi.
12.08.2022 Ekonomi
Köye yerleşen 3 çocuk annesi kadın devletten aldığı destekle çiftlik kurdu
Köye yerleşen 3 çocuk annesi kadın devletten aldığı destekle çiftlik kurdu Elazığ’da şehir hayatından sıkılan 3 çocuk annesi Ayfer Yıldırım, eşini de ikna ederek köye yerleşti. Yıldırım, devletten aldığı yüzde 65 hibe ile çiftlik kurarak hayvan yetiştiriciliği yapmaya başladı.
20.03.2022 Haberler
Köye yerleşen 3 çocuk annesi kadın devletten aldığı destekle çiftlik kurdu
Köye yerleşen 3 çocuk annesi kadın devletten aldığı destekle çiftlik kurdu Elazığ’da şehir hayatından sıkılan 3 çocuk annesi Ayfer Yıldırım, eşini de ikna ederek köye yerleşti. Yıldırım, devletten aldığı yüzde 65 hibe ile çiftlik kurarak hayvan yetiştiriciliği yapmaya başladı.
20.03.2022 Ekonomi
Son dakika: Rusya-Ukrayna savaşında sıcak gelişme! Kiev saldırı altında...
Son dakika: Rusya-Ukrayna savaşında sıcak gelişme! Kiev saldırı altında... Son dakika haberlere göre, Rus lider Putin Ukrayna'yı işgale başladıklarını televizyondan duyurdu. ABD ordusu, Romanya'daki hava üssünden kalkış yapan F-35 jetlerinin fotoğraflarını paylaştı. Estonya ve Litvanya'ya da F-35'lerin konuşlandırıldığı bildirildi. Rus ordusu doğudan batıya birçok Ukrayna şehrine füze saldırıları düzenliyor, saldırılarda onlarca ölü var. Ukrayna'nın başkenti Kiev'de patlama sesleri duyuldu. İşte dünyadan son dakika haberler...
25.02.2022 Dünya
Son dakika! Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'dan önemli açıklamalar
Son dakika! Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'dan önemli açıklamalar Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Haber Global'de Candaş Tolga Işık'ın gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Kalın, Ermenistan'la normalleşmeye sıcak bakıldığını belirterek, "Barış anlaşması bütün bölgeye barış getirecek. Bu olumlu karşılıklı mesajlar son derece iyi. En kısa zamanda bu barış anlaşması da imzalanırsa, mayın haritası gibi teknik konular da çözülürse süreci hızlandırır" ifadelerini kullandı. Ayrıca Kalın, Suriye'de zamanında güvenli bölge oluşturulmuş olsaydı yollarda binlerce insanın ölmeyeceğini aktardı. Kalın, Aylan Kurdi bebeğin fotoğrafından bahsederken duygulanarak konuşmakta zorlandı.
29.09.2021 Siyaset
Hayallerin gerçek olduğu köy
Hayallerin gerçek olduğu köy Simay Dinç ve kardeşi Eray hayallerinin peşinden giderek küçük bir köyü kocaman bir dünyayı içine alan sanat köyüne dönüştürdüler. Babalarının hikâyesinden aldıkları ilhamla imkânı olmayan çocukların yarınları için şans sunan bu iki gencin yaptıkları gelecek adına umut duymamızı sağlıyor
29.08.2021 Kültür Sanat
Manavgat'ta yangın müzesi yapılacak
Manavgat'ta yangın müzesi yapılacak Antalya'nın Manavgat ilçesinde 10 gün süren, 60 bin hektarlık alanı ve 59 mahalleyi kül eden büyük yangının ardından yaralar sarılmaya başlandı. 200 binin üzerinde ihtiyaç sahibine ayni yardım ulaştırılırken, bölgede zarar gören ve yıkılan binaların yerine yenilerinin de yapımı başladı. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Türkiye'nin 81 ili ve yurt dışından Yangın Dayanışma Merkezi'ne gönderilen yardım malzemelerinin yangınzedelere en hızlı şekilde ulaştırılması için bölgede gönüllülere ihtiyaç duyulduğu çağrısında bulundu. Sözen, Türkiye tarihine geçen en büyük orman yangını olan Manavgat'taki yangının unutulmaması için müze projesi üzerine çalışıyor
9.08.2021 Gündem
Son Dakika Haberi: Türkiye yangın kabusu yaşıyor! Yol ulaşıma kapandı
Son Dakika Haberi: Türkiye yangın kabusu yaşıyor! Yol ulaşıma kapandı Gelen son dakika haberine göre, Türkiye birbiri ardına çıkan orman yangınlarıyla sarsılıyor. Yangınlarda şu ana kadar 3 kişi yaşamını yitirirken, 138 kişi de yaralandı. Öte yandan Bakan Pakdemirli, THK uçaklarıyla ilgili çıkan tartışmalara ilişkin açıklama yaptı. Marmaris Datça yolu Yeşilbelde mevkiinde ise yangının şiddetini artırması üzerine yol ulaşıma kapandı. Muğla'nın Fethiye ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın kontrol altına alındı. İşte Türkiye'nin yüreğini yakan orman yangınlarıyla ilgili dakika dakika tüm gelişmeler...
31.07.2021 Gündem
Kars’taki hazine
Kars’taki hazine Charles de Gaulle’ün tarihe geçen bir sözü vardır: “246 çeşit peyniri olan bir ülkeyi nasıl yöneteceksiniz?” Türkiye de peynir çeşidinin fazla olduğu ülkelerden biri. Sofralarımızın 7 bin yıllık baş tacını dördüncü kuşak peynir ustası İlhan Koçulu’dan dinledik
11.07.2020 Cumartesi
Aldığı destekle binlerce kaz yetiştiriyor
Aldığı destekle binlerce kaz yetiştiriyor Bitlis’in Güroymak ilçesinde 6 yıl önce 14 kazla yetiştiriciliğe başlayan Yunus Orkin, devlet desteğiyle şimdi binlercesini yetiştiriyor.
29.06.2020 Haberler
20 bin kişi iş sahibi olacak
20 bin kişi iş sahibi olacak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyaret ettiği tarihi ilçe, birbirinden önemli projelerin hayata geçmesiyle kabuğunu kıracak...
1.03.2020 Ege
Son dakika haberi... Cumhurbaşkanı Erdoğan İdlib için kritik tarihi verdi: 5 Mart'ta bir araya geleceğiz
Son dakika haberi... Cumhurbaşkanı Erdoğan İdlib için kritik tarihi verdi: 5 Mart'ta bir araya geleceğiz Son dakika haberine göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir’de Bergama Belediyesini ziyaretinde yaptığı açıklamada, "İdlib meselesi en az Afrin kadar, Barış Pınarı bölgesi kadar önemlidir. Bu konudaki kararlılığımızı dün Sayın Putin'e de açıkça ifade ettim. Dün Merkel ve Macron'a da ifade ettim. 5 Mart'ta tekrar bir araya geleceğiz." ifadelerini kullandı.
22.02.2020 Siyaset
Son dakika: Bakan Pakdemirli'den önemli açıklamalar
Son dakika: Bakan Pakdemirli'den önemli açıklamalar Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, dönere çamaşır suyu katıldığı iddiaları ile ilgili "Haberdeki derneğin başkanını aradım. Ona 'Nerede çamaşır suyu kullanıldığını söyleyin, biz gidip denetleyeceğiz' dedim. Bir tane dahi gösteremedi." dedi. Pakdemirli, "Toplam 2 milyar 384 milyon liralık destek ödemeleri, kimlik numarasının sonu 0-2 olanlara bugün, 4-6-8 olanlara 31 Ocak'ta başlayacak." ifadelerini kullandı.
24.01.2020 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na sert yanıt: 'Sen otur işine bak'
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na sert yanıt: 'Sen otur işine bak' Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 100.000 Sosyal Konut Tanıtım Toplantısı'nda Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Yüzde 10 peşinatın ardından kalanın tamamı için aylık 894 TL'den başlayan taksitler ve 240 aya varan vadelerle ev sahibi olma imkanı sağlayacağız" dedi. Şehir Hastaneleri ile ilgili eleştirilere yanıt veren Erdoğan, "Halkımızın iyiliği içinse biz zarar etmeye razıyız" açıklamasını yaptı. "Belediye Başkanı diyor ki 'Kanal İstanbul, buraya uymaz'. Sen otur işine bak. Nasıl uyduğunu göreceksin, bütün bunların çalışmalarını gayet iyi yaptık." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, en yakın zamanda ihalenin yapılacağını ve Kanal İstanbul'a başlanacağını belirtti.
12.12.2019 Siyaset