Sapık sucu dehşetinde gözden kaçan 3 detay! 'Anlaması zor ama bu işaret ele verebilir'
Sapık sucu dehşetinde gözden kaçan 3 detay! 'Anlaması zor ama bu işaret ele verebilir' İstanbul Bağcılar'da geçen sene okuldan çıkan M.Y.'yi aracıyla kendisine ait su dükkanına götürüp burada alıkoyan Metin Şenay'a dair peş peşe gelen kan donduran itiraflar hâlâ konuşulmaya devam ediyor. Sistematik şekilde yıllarca birçok çocuğun istismar edildiğinin ortaya çıkması, milyonların vicdanını derinden yaraladı. Sapık sucu dehşetinde gözden kaçırılan 3 detay ise anne-babalara ders verir nitelikte.
26.03.2024 Gündem
‘Nadir Hastalıklar Raporu’ yayınlandı
‘Nadir Hastalıklar Raporu’ yayınlandı Ülkemizde son yıllarda nadir hastalıklar alanında önemli adımlar atılıyor. Ancak hem hastaların hem de hasta yakınlarının ilaca ve tedavilere erişimde çok daha fazla desteğe ihtiyacı var.
29.02.2024 Gündem
Erkek çocukların aşılanması gerekli
Erkek çocukların aşılanması gerekli Rahim ağzı kanserinin önlenebilir bir hastalık olduğunu ve HPV aşısının devlet politikası haline getirilerek aşılama programına girmesi gerektiğini söyleyen Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Ünal, HPV aşısının hem erkek hem de kız çocuklarına erken yaşta yapılması gerektiğini ifade etti.
27.01.2024 Gündem
Dünyada aşısı olan tek kanser türü
Dünyada aşısı olan tek kanser türü Her gün yaklaşık 7 kadın rahim ağzı kanseri tanısı alırken, 3 kadın bu kanserden hayatını kaybediyor, dünyada her yıl 500 binden fazla kadının ölümüne sebep oluyor. HPV, rahim ağzı kanserine yol açan bir virüs. Ancak HPV’nin sebep olduğu rahim ağzı kanseri, dünyada aşısı olan ve önlenebilen tek kanser türü…
27.01.2024 Gündem
Figen'in annesi geliyor! Feride Çetin, Dilek Taşı’nda
Figen'in annesi geliyor! Feride Çetin, Dilek Taşı’nda Kanal D'nin sevilen dizisi Dilek taşı'nın oyuncu kadrosu genişlemeye devam ediyor. Rona Ailesi'yle ilgili sırların bir bir ortaya çıktığı dizide, Figen'in annesinin kim olduğu haftalardır gizemini koruyordu. O karakter belli oldu.
3.01.2024 Televizyon
Figen'in annesi geliyor! Feride Çetin, Dilek Taşı’nda
Figen'in annesi geliyor! Feride Çetin, Dilek Taşı’nda Kanal D'nin sevilen dizisi Dilek taşı'nın oyuncu kadrosu genişlemeye devam ediyor. Rona Ailesi'yle ilgili sırların bir bir ortaya çıktığı dizide, Figen'in annesinin kim olduğu haftalardır gizemini koruyordu. O karakter belli oldu.
3.01.2024 Cadde
'Basit bir basur kanaması' dedi, canından oldu! 'Gençlerde salgın gibi görülüyor'
'Basit bir basur kanaması' dedi, canından oldu! 'Gençlerde salgın gibi görülüyor' 20 yaşında anne olan genç kadın için aslında hayat olması gerektiği gibiydi. Ancak doğumdan kısa bir süre sonra bazı şikayetler yaşamaya başladı, hiç önemsemedi. Kızı 3 yaşına geldiğinde ise işin rengi değişti. 'Doğuma bağlı basit bir basur kanaması' diyerek ötelediği ama gençlerde salgına dönen hastalık, 4 ay içinde canından etti.
12.12.2023 Genel Sağlık
Tuvalet kağıdının kullanımına dair tüm bildiklerinizi unutun! Uzmanlara göre silme şekli böyle olmalı
Tuvalet kağıdının kullanımına dair tüm bildiklerinizi unutun! Uzmanlara göre silme şekli böyle olmalı Tuvalet kağıdının katlanması , antibakteriyel olması ve silme şekli yıllardır tartışılan konulardan bir tanesi.  Ancak bugünlerde bazı uzmanlar ise tuvalet kağıdını hiç kullanmamanın daha iyi olduğunu savunuyor.
23.11.2023 Sağlık
Kansere neden olabiliyor! HPV'den kurtulmak mümkün mü?
Kansere neden olabiliyor! HPV'den kurtulmak mümkün mü?  HPV’nin dünyanın hemen her yerinde yaygın şekilde görülen cinsel yolla bulaşan bir virüs olduğunu aktaran Op. Dr. Cem Büyüktosun, "HPV'nin 150'den fazla türü vardır ve bunların yaklaşık 15 tipi kanser yapabilen riskli tiplerdir" dedi ve merak edilenleri cevapladı.
29.10.2023 Genel Sağlık
Telefonla tuvalette vakit geçirenler dikkat! Bu hastalığa yakalanmış olabilirsiniz
Telefonla tuvalette vakit geçirenler dikkat! Bu hastalığa yakalanmış olabilirsiniz Tuvalette uzun süre durmak ya da cep telefonu ile tuvalete girerek vakit geçirmek insan sağlığını ciddi şekilde tehdit ediyor. Uzmanlar, tuvalette uzun süre kalmanın rektum ve anüs içinde basınç oluşmasına neden olarak basur olarak da bilinen hemoroid riskini arttırdığını söylüyor.
10.10.2023 Genel Sağlık
Dünyada frengi vakaları neden artıyor?
Dünyada frengi vakaları neden artıyor? Sifilis ya da yaygın adıyla frengi, bilinen en eski cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlardan biri. Bir zamanlar azaldığı düşünülen bu hastalık, endişe verici bir hızla tırmanarak yeniden gündeme geldi.
14.07.2023 Dünya
12 yaşındaki Abdülbaki'nin ölümünde eğitmen serbest kaldı
12 yaşındaki Abdülbaki'nin ölümünde eğitmen serbest kaldı Şanlıurfa'da, ailesinin kayıp başvurusunda bulunduğu Abdülbaki D.'nin (12) ahırda asılı halde bulunmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, gözaltına alınan A.P., ifadesinin ardından serbest bırakıldı.
17.06.2023 Gündem
Boşanma aşamasındaki eşini öldüren adama 'haksız tahrik' indirimi
Boşanma aşamasındaki eşini öldüren adama 'haksız tahrik' indirimi İzmir’in Gaziemir ilçesinde, boşanma aşamasındaki eşi Ceylan Ortayayla'yı (26) sokak ortasında öldüren Yunus Ortayayla (35), verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının Yargıtay'da bozuldu. Mahkeme heyeti, cinayeti haksız tahrik etkisi altında işlediğine kanaat getirip Ortayayla'yı 24 yıl hapis cezasına çarptırdı.
30.04.2023 Gündem
Sinem Çiçek'in ölümünde tutuklu sanık kalmadı
Sinem Çiçek'in ölümünde tutuklu sanık kalmadı İzmir'de, iş görüşmesinin ardından haber alınamayan ve 1 gün sonra hastanede olduğu öğrenilen Aslıhan Sinem Çiçek'in (18) ölümüyle ilgili tutuklanan Burak Kaya'nın (27) 27 Ekim'de yurt dışına çıkış yasağıyla tahliye edildiği ortaya çıktı.
17.12.2022 Gündem
Bilim insanları açıkladı: Sinek kusmuğu böcek ısırıklarından daha riskli olabilir!
Bilim insanları açıkladı: Sinek kusmuğu böcek ısırıklarından daha riskli olabilir! Bilim insanlarına göre karasinekler insan sağlığı için yaygın kanıdan daha büyük risk oluşturabilir.
23.09.2022 Dünya
18 yaşındaki Sinem Çiçek'in ölümünde şok detay: Polise tecavüze uğradığını söyledi
18 yaşındaki Sinem Çiçek'in ölümünde şok detay: Polise tecavüze uğradığını söyledi İzmir'de iş görüşmesine gidip dönmeyen, bir gün sonra da hastanede yaşamını yitiren Aslıhan Sinem Çiçek'in (18), İzmir Adli Tıp Kurumu tarafından hazırlanan otopsi raporu ortaya çıktı. Raporda, Çiçek’in kanında uyuşturucu tespit edilirken, sürüntü örneklerinde ise herhangi bir sperm hücresine rastlanmadığı belirtildi. İzmir Morg İhtisas Dairesi'nin sonuç raporunda ise, bir ayrıntı dikkati çekti.
16.09.2022 Gündem
Eş cinayeti davasında karar, haksız tahrik indiriminin tartışılması için bozuldu
Eş cinayeti davasında karar, haksız tahrik indiriminin tartışılması için bozuldu İzmir'in Gaziemir ilçesinde, boşanma aşamasındaki eşi Ceylan Ortayayla'yı (26) sokak ortasında bıçaklayıp öldüren ve ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırılan Yunus Ortayayla'nın (34) cezası, Yargıtay'da bozuldu. Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi, eksiklerin giderilmesi ve sanık hakkında haksız tahrik hükümlerinin uygulanıp uygulanmayacağının tartışılması gerektiğine karar verip, dosyayı yeniden yerel mahkemeye gönderdi.
15.09.2022 Gündem
Dışkılamada kan varsa dikkat
Dışkılamada kan varsa dikkat Anal bölge (makat) ve çevresindeki şikayetler, ciddi sıkıntılar yaratabildiği gibi önemli hastalıkların da habercisi olabiliyor.
25.08.2022 Ege
HPV aşısıyla ilgili en çok merak edilen 10 soru ve cevabı
HPV aşısıyla ilgili en çok merak edilen 10 soru ve cevabı Türkiye'de kadınlarda erkeklerin yaklaşık 5 katı HPV ile ilişkili kanser tespit ediliyor. HPV’ye karşı savaşta en önemli silah HPV aşısı… Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Hakları (CİSÜ) Platformu, 110 ülkede 9-15 yaş çocuklar için Ulusal Aşılama Programları kapsamına alınan HPV aşısıyla ilgili en çok merak edilen 10 sorunun cevabını verdi.
21.08.2022 Kadın Sağlığı
Deniz ve havuz gibi ortamlar idrar yolları enfeksiyonuna neden olabilir
Deniz ve havuz gibi ortamlar idrar yolları enfeksiyonuna neden olabilir Üroloji uzmanı Op. Dr. Egemen İşgören, idrar yolları enfeksiyonunun kadınlarda 8 kat fazla görüldüğünü belirterek, “Havuz, deniz, sauna gibi ıslak ortamlar ve vajinal akıntı gibi durumlar da riski arttıran nedenler arasındadır” diye uyarıda bulundu.
25.07.2022 Sağlık
Hemoroid Ağrısı Nasıl Olur Ve Nerelere Vurur?
Hemoroid Ağrısı Nasıl Olur Ve Nerelere Vurur? Hemoroid hastalığı pek çok kişide görülebilmektedir. Bu hastalık makat bölgesinde görülür. Burası oldukça hassas olduğu için hastalar için oldukça can sıkıcı olabilmektedir. Hemoroid ağrısı nasıl olur ve nerelere vurur? İşte, merak edilen tüm detaylar.
6.07.2022 Sağlık
Lökoplaki Nedir, Neden Olur? Lökoplaki Tedavisi Nasıl Yapılır?
Lökoplaki Nedir, Neden Olur? Lökoplaki Tedavisi Nasıl Yapılır? İnsanlardan bazılarında görülen ve sebepleri değişiklik gösteren çeşitli hastalıklar bulunmaktadır. Bu hastalıklar erken tanı ve teşhis sayesinde tedavisi mümkün olan hastalıklar arasında yer almaktadır. Doku bozulması olarak ifade edilen Lökoplaki hastalığı da bu bağlamda ele alınan hastalıklardan biri olmaktadır. Peki, lökoplaki nedir, neden olur? Lökoplaki tedavisi nasıl yapılır? İşte, lökoplaki hastalığı hakkında tüm detayları derledik.
5.07.2022 Sağlık
Mitolojiden psikolojiye
Mitolojiden psikolojiye Mitlere bakmak, tüm insanlığın gördüğü ortak bir rüyaya bakmak gibidir. “Kolektif bilinçdışı”nın bir parçası olan Oedipus’un öyküsü de bu düşünceden yola çıkılarak psikanalitik bir kavrama dönüştürülür
20.06.2022 Arkeoloji
Hemoroid hayatınızı zorlaştırmasın
Hemoroid hayatınızı zorlaştırmasın Hemoroid ya da halk arasında bilinen ismiyle basur, kalın bağırsakların ucunda anal kanal denilen yerdeki damarların genişlemesi sonucunda oluşan bir sağlık problemidir. Her ne kadar tehlikeli bir sağlık sorunu olmasa da hemoroid ağrısı, hastaların yaşam kalitesini düşürmektedir. Ancak hemoroid çözümsüz değildir. Uzman hekim kontrolünde uygulanan doğru tedavi sayesinde hemoroid hastaları hayatlarına sağlıklı bir şekilde devam edebilmektedir.
23.05.2022 Advertorial
350 milyon yıllık virüs! HPV kişiden kişiye nasıl bulaşıyor?
350 milyon yıllık virüs! HPV kişiden kişiye nasıl bulaşıyor? HPV kişiden kişiye nasıl bulaşıyor? Korunmak için nelere dikkat edilmeli? Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. İlker Kahramanoğlu bu soruların yanıtını verirken, HPV ile ilgili de detaylı açıklamalarda bulundu.
24.04.2022 Cinsel Sağlık

Benzer Haber Etiketleri