Astroloji
Sağlık
Güzellik
Yazarlar
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
Astroloji
Sağlık
Güzellik
Yazarlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
UzmanPara
Anasayfa
Borsa
Döviz
Altın
Skorer
Anasayfa
Fikstür
Puan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet Çocuk
Oyun
Eğitim
Kültür Sanat
Milli Piyango
Yerel Haberler
Pazar
Ege
Gazete Arşivi
Milliyet Executive
Milliyet Arkeoloji
Milliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
Künye
Reklam
Üyelik
© Copyright 2024 Milliyet.com.tr | Giriş Yaptığınız taktirde kullanım koşullarını ve gizlilik politikasını kabul etmiş olursunuz.
Kadın Sağlığı
Regl dönemi çok rahat geçecek! Yapmanız gereken 5 şey var
Regl ağrısını 4 harekette yok edin! Hastanelik eden krampları bile anında kesiyor
18'den sonra azalan kalsiyuma dikkat! 'Alınacak basit tedbirler hayati önem taşıyor'
Vajinal kaşıntıdan nasıl kurtulabilirim? Bir türlü geçmiyorsa sorun ciddi olabilir
Hem psikolojik hem de fiziksel açıdan iyi geliyor! Sağlıklı bir normal doğum için 4 kriter
En risksiz ve keyifli korunma yöntemi! Bakırlı spiral mi, hormonlu spiral mi?
Cinsel ilişkilerde korunma yöntem ve teknolojileri gün geçtikçe gelişiyor. Riskli ve planlanmayan gebelikleri önlemek için kullanılan modern dünya çözümlerinden birisi olan spiral (RİA) de kadın doğum kontrolünde en yaygın kullanılan teknik ve araçlardan birisi. Peki spiral nasıl takılır? Spiral cinsel ilişkide hissedilir mi? Hormonlu spiral mi yoksa bakırlı spiral mi tercih edilmeli? Op. Dr. Nazlı Korkmaz tek tek cevapladı.
Tüp bebek tedavisiyle ilgili akılda tutulması gereken 10 gerçek
Tüp bebek uygulaması korunmasız ve düzenli cinsel birlikteliğe rağmen çocuk sahibi olamayan çiftlere uygulanan en etkin tedavi yöntemi. Ancak tüp bebek tedavisi hakkında doğru bilinen yanlışların oldukça fazla olduğunu belirten Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Ebru Öztürk Öksüz, tüp bebek tedavisiyle ilgili akılda tutulması gereken 10 gerçeği açıkladı.
10 yıldır menopozda olan kadından yumurta toplandı
Yurt dışındaki iki yeni çalışmada, menopozdaki kadınlarda ototransplant yöntemiyle yüzde 30-60 oranında gebelik sağlandı. Türkiye’den ise Prof. Dr. Gökalp Öner, 2 kez PRP ile hiç yumurta elde edilemeyen ve FSH’ı 75 olan 10 yıllık menopoz hastasına yaptığı ototransplantasyon ile FSH değerini 8’e düşürdü ve tüp bebekte yumurta toplayıp embriyo elde etti.
Jinekolojik kanserler hakkında doğru bilinen 6 yanlış
Türkiye'de meme kanserinden sonra kadınlarda en sık görülen jinekolojik kanserler rahim, rahim ağzı ve yumurtalık kanseri. Kadın kanserleri konusunda toplumsal farkındalık olmadığı için, çoğunlukla kanserlere ileri evrede tanı konulduğunu belirten Prof. Dr. Mete Güngör, jinekolojik kanserler hakkında doğru bilinen 6 yanlışı anlattı.
HPV aşısıyla ilgili en çok merak edilen 10 soru ve cevabı
Türkiye'de kadınlarda erkeklerin yaklaşık 5 katı HPV ile ilişkili kanser tespit ediliyor. HPV’ye karşı savaşta en önemli silah HPV aşısı… Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Hakları (CİSÜ) Platformu, 110 ülkede 9-15 yaş çocuklar için Ulusal Aşılama Programları kapsamına alınan HPV aşısıyla ilgili en çok merak edilen 10 sorunun cevabını verdi.
Meme kanserinde beslenme şekli hastalığı yavaşlatıyor
Meme kanseriyle mücadelede doğru beslenmenin olumlu, yanlış beslenmenin ise olumsuz yönde etkisi olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Bülent Çitgez, “Yoğun tuz tüketimi, salamura besinler, işlenmiş gıdalar, kızartılmış et tüketimi önerilmiyor. Meyve ve sebzeler zengin vitamin ve mineral içeriği bakımından meme kanseriyle mücadelede tüketilmesi gereken yiyeceklerin başında geliyor. Kanser hastalarında doğru beslenme hastalığı yavaşlatabiliyor" dedi.
Hekime gitmeye çekiniliyor oysa tedavi mümkün! Cinsel terapi nedir, ne işe yarar?
Psikolojik ve fiziksel sorunlar, gelenekler, ilaçlar, yetiştirilme tarzı, çiftler arası sorunlar… Toplumumuzda tedavi için hekime gitmeye çekinilen, hatta pek çok kişinin kendisine bile itiraf etmeyerek çıkmaza girebildiği cinsel sorunlar boşanmalara da yol açabiliyor. Bu sorunun cinsel terapilerle aşılabileceğini söyleyen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Selcen Bahadır ülkemizde yaşanan cinsel sorunlar ve tedavilerine ilişkin açıklamalar yaptı.
Son bilgiler ışığında tüp bebekte doğru bilinen yanlışlar
ESHRE (Avrupa Üreme ve Embriyoloji Derneği) 2022 kongresi geçtiğimiz hafta İtalya’nın Milano şehrinde düzenlendi. Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Gökalp Öner, Avrupa Üreme ve Embriyoloji Derneği’nin 2022 kongresinde değiştirilen bilgiler ışığındaki yanlış bilinen doğruları açıkladı.
Anne adaylarına sağlıklı bir bayram tatili için tavsiyeler
Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Gökalp Öner, anne adaylarının Kurban Bayramı’nda nelere dikkat etmesi gerektiğiyle ilgili bilgiler verdi.
Meme ağrısı kanser belirtisi mi?
Tıbbı adıyla ‘mastalji’ yani meme ağrısının, kadınlar arasında oldukça yaygın bir şikayet olduğunu belirten Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Bülent Çitgez, bu ağrıların yüzde 70’inin dönemsel, yüzde 30’unun ise dönemsel olmayan nedenleri bulunduğunu söylüyor. Çitgez, “Meme ağrısı nadiren meme kanserinde görülür ancak mastalji ile kanser ilişkisini ortaya koyan çalışmalar mevcut” diyor.
Ailede meme kanseri varsa dikkat! Erken tanı hayat kurtarıyor
İç Hastalıkları ve Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Işıl Somalı, kadınlar arasında en çok görülen kanser türü olan meme kanserinde erken tanı ve tedavinin hayat kurtardığını söyledi. Hastalıkta aile öyküsünün önemli olduğunu dile getiren Somalı, "Eğer kişinin annesi kardeşi veya teyzesi gibi akrabalarında daha önceden bu hastalık görülmüşse risk daha çok artıyor" dedi.
Anne olma yaşı artıyor, risk büyüyor
TÜİK verilerine göre Türkiye'de doğum yapan annelerin ortalama yaşı 29,1 oldu. Kadınların anneliği ertelemesi veya çocuk sahibi olmamasının sağlık açısından pek çok riski beraberinde getirdiğini söyleyen Op. Dr. Özlem Özyılmaz, "Bir kadın açısından anne olmak sağlıklı bir yaşam döngüsünün en temel göstergesi. Bu doğal döngüye müdahale etmek kısırlık (infertilite), rahim kanseri, meme kanseri, akciğer kanseri, pankreas kanseri ve kolon kanseri riskini büyük ölçüde artırıyor" dedi.
Yazarlar
Mehmet Murat Altan
Tıkanırcasına yemek yer misiniz?
Op. Dr. Atilla Şengör
Sinüzit tek bir hastalık değildir
Ebru Demirhan
Sana İyi Gelen İşi Yap
Psk. Dan. Gizem KOLÇAK
Okula dönüş: Mindful ebeveynlik ne sağlar?
Nefes ve Yaşam Koçu Sibel Kavunoğlu
Bilincin yegane gerçeğin
İpek Aykol
Bağımlı bireyi değiştirmek
Estetik Diş Hekimi Onur Öztürk
Yağ çekme nedir?
Dr. Gökhan Güler
Doğal antibiyotikler nelerdir?
Uzman Klinik Psikolog Eda Malkav
Uzuv farklılığı
Uzm. Fzt. Ahmet Burak Sezgin
Ameliyatsız boyun fıtığı tedavisi mümkün
Psikolojik Danışman Dilek Söylemez
Gün-Dem!
Op. Dr. Gökçe MIK
En kapsamlı PRP tedavileri
Ayşe Şengel
Siz nereye sağlık oraya
Prof. Dr. Selman Laçin
Her kadın anneliği tatmalı
Herbalist Tarkan Güveloğlu
Sisli beyin sorunu
En Çok Okunan Haberler
Doğal doğum hakkında en sık sorulan 7 soru ve cevabı
Düşük belirtileri nelerdir, nasıl anlaşılır? Düşük yapma nasıl hissedilir, kanama nasıl olur?
101 yaşında doğum yaptı