Askeri Anlaşma

Askeri Anlaşma

Son dakika askeri anlaşma haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan askeri anlaşma gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan askeri anlaşma haber sayfamızda...

Askeri Anlaşma

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 3.390 askeri anlaşma haberi bulunmuştur.
Gazze'deki savaşta son dakika... İsrail'e açılan soykırım davasında karar açıklandı! Tel Aviv'e büyük şok
Gazze'deki savaşta son dakika... İsrail'e açılan soykırım davasında karar açıklandı! Tel Aviv'e büyük şok ABD ile İsrail arasında Orta Doğu'yu kan gölüne çevirecek bir askeri anlaşma imzalandı. İran'ı vurmak için özel bir uçak sipariş eden İsrail kanadı bunun yanı sıra F-35, helikopter ve sayısız silah da temin etti. Hizbullah, İsrail'in radar üssüne bir saldırı düzenledi. Savaşçılar roketin üzerine kamera yerleştirirken, Lübnan medyası saldırının arkasındaki ülkeyi açıkladı. Güney Afrika'nın İsrail'e açtığı soykırım davasında ise ilk karar açıklandı.
27.01.2024 Dünya
Türk düşmanı Menendez 'Casus' çıktı! ABD basını rezaleti yazdı
Türk düşmanı Menendez 'Casus' çıktı! ABD basını rezaleti yazdı Önerdiği Türkiye karşıtı tasarılarla bilinen ABD'li senatör Bob Menendez, hakkında rüşvet suçlamasıyla iddianame hazırlandı. Söz konusu iddianamenin detaylarını ise ABD basını halkla paylaştı. Washington Post gazetesinde yer alan haberde Menendez hakkındaki davanın sadece altınlarla ilgili olmadığı görüldü ve eşinin gizli konuşmaları ortaya döküldü.
24.09.2023 Dünya
İttifak hamlesi
İttifak hamlesi ABD’nin Hint-Pasifik bölgesinde ittifak arayışı sürüyor. Son olarak Çin’in komşusu Vietnam ile bir ‘stratejik ortaklık’ anlaşması imzalayan ABD, bölgede Çin’in varlığını dengelemeye çalışıyor.
12.09.2023 Dünya
Savarona’da sadece iki güzel gün geçirdi
Savarona’da sadece iki güzel gün geçirdi Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhurbaşkanlığı yatı Savarona’da geçirdiği 56 günü inceleyen gazeteci Sinan Onuş, büyük liderin hasta yatağında bile ülke sorunlarıyla yakından ilgilendiğini bir kez daha kanıtladı.
19.05.2022 Gündem
ABD, İsrail'e 3,1 milyar dolarlık silah satıyor
ABD, İsrail'e 3,1 milyar dolarlık silah satıyor İsrail, ABD’den 12 CH-53K helikopteri, ve iki adet Boeing KC-46 yakıt ikmal uçağı satın almak üzere anlaşma imzaladı. İsrail Savunma Bakanlığı’nın açıkladığı anlaşmanın, yaklaşık 3,1 milyar dolar civarında olduğu belirtiliyor.
31.12.2021 Dünya
Türkiye ile Ukrayna arasında askeri anlaşma! Resmen onaylandı
Türkiye ile Ukrayna arasında askeri anlaşma! Resmen onaylandı Ukrayna Parlamentosu, "Ukrayna-Türkiye hükûmetler arası çerçeve askeri anlaşmasının onaylanması"na ilişkin yasa tasarısını onayladı.
18.11.2021 Gündem
Yeni gerginlik kapısı!
Yeni gerginlik kapısı! Atina’nın pek çok ülkeyle yaptığı iş birliği ve savunma anlaşmalarının yanında bu ülkedeki ABD askeri varlığı, Türkiye’den dikkatle izleniyor. Milliyet’e konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Hasan Ünal ile Dr. Naim Babüroğlu, Yunanistan’ın doğru şartlar oluştuğunda Türkiye’ye karşı hasmane adımlar atabileceğine dikkat çekiyor.
18.11.2021 Dünya
Son dakika haberi: Putin anlaşmayı yaptı! Savaş sesleri Avrupa'dan duyuluyor
Son dakika haberi: Putin anlaşmayı yaptı! Savaş sesleri Avrupa'dan duyuluyor Son dakika haberlere göre Rusya ve Belarus tarafından 200 bin asker, 80 savaş uçağı ve yüzlerce tankla Kırgızistan'da gerçekleştirilen tatbikat sonrası, özellikle Batı dünyasını yakından ilgilendirecek gelişmeler yaşandı. İki ülke arasında varılan askeri anlaşma sonucu Avrupa'nın en ciddi düşmanlarından Belarus'a sağlanacak olanaklar düşünüldüğünde, bir çatışma ya da savaş kaçınılmaz görünüyor. İşte son dakika gelişmeler...
13.09.2021 Dünya
‘Libya modeli’ formül olur mu?
‘Libya modeli’ formül olur mu? ABD’nin çekilmesi ve yönetimin Taliban’a geçmesinin ardından, Afganistan’da bulunan Türk askerinin varlığının devam ettirilmesi için çözüm olarak, “Libya Modeli” üzerinde duruluyor...
20.08.2021 Siyaset
Yunanistan ve Mısır'dan ortak tatbikat
Yunanistan ve Mısır'dan ortak tatbikat Yunanistan Hava Kuvvetlerine ait savaş uçakları ile Mısır Hava Kuvvetlerine ait savaş uçaklarının Girit Adası'nın güneyinde ortak eğitim tatbikatı gerçekleştirdiği bildirildi.
12.08.2021 Dünya
İsrail ve Yunanistan'dan dev askeri anlaşma
İsrail ve Yunanistan'dan dev askeri anlaşma İsrail ile Yunanistan arasında 1,65 milyar dolarlık savunma anlaşması imzalandığı ve bunun iki ülke arasında savunma sektöründe yapılan en büyük anlaşma olduğu bildirildi.
18.04.2021 Dünya
Yunanistan, İsrail'le askeri anlaşmayı onayladı
Yunanistan, İsrail'le askeri anlaşmayı onayladı Anlaşma kapsamında İsrailli firma Yunanistan Hava Kuvvetleri için uçuş okulu kuracak, Tel Aviv, Atina'ya 10 adet M-346 eğitim uçağı satacak. Anlaşmanın imzalanma tarihi ise henüz kesinleşmedi.
5.01.2021 Dünya
Zafer Azerbaycan’ın
Zafer Azerbaycan’ın Azerbaycan, Dağlık Karabağ’da 27 Eylül’de başlayan çatışmalarda Ermenistan’ın yenilgiyi kabul etmesiyle zaferini ilan etti. Ateşkes anlaşması kapsamında Ermenistan, Ağdam, Kelbecer ve Laçın’ı teslim edecek, bölgede Türk ve Rus barış gücü görev yapacak
10.11.2020 Dünya
Son dakika... Savaş sona erdi! Ermenistan yenilgiyi kabul etti
Son dakika... Savaş sona erdi! Ermenistan yenilgiyi kabul etti Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, 'Dağlık Karabağ'daki savaş sona erdi' açıklamasını yaptı. Paşinyan resmi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Savaşın sona ermesi için bir açıklama imzaladım.Açıklama benim ve halkımız için inanılmaz derecede acı verici." dedi. Öte yandan Rusya Devlet Başkanı Putin, "Azerbaycan ve Ermenistan kontrol ettikleri pozisyonlarda kalacaklar." açıklamasında bulundu. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev anlaşmanın Ermenistan'ın yenilgisi anlamına geldiğini, Paşinyan'ın anlaşmayı kendi isteğiyle değil Azerbaycan'ın "demir yumruğu" sayesinde imzaladığını söyledi
9.11.2020 Dünya
ABD Çin'e karşı askeri uydularını Hindistan'a açtı
ABD Çin'e karşı askeri uydularını Hindistan'a açtı Seçime günler kala Yeni Delhi'yi ziyaret eden Dışişleri Bakanı Pompeo ve Savunma Bakanı Esper, Asya kıtasının fay hatlarını tetiklyecek anlaşmaya imza attı. Buna göre, Hindistan, ABD'nin askeri uydularından gerçek zamanlı hassas verilere, topoğrafik görüntülere, gizli jeo-uzamsal ve önemli kritik bilgilere erişim sağlayabilecek.
27.10.2020 Dünya
ABD-Polonya askeri anlaşması imzalandı
ABD-Polonya askeri anlaşması imzalandı ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, Polonya Savunma Bakanı Blaszczak'la Varşova’da bir araya gelerek Pentagon'un Doğu Avrupa ülkesindeki birliklerini artırmaya yönelik anlaşmayı imzaladı.
15.08.2020 Dünya
Türk İHA’ları tedirgin etti, Yunanistan İsrail’den İHA kiraladı
Türk İHA’ları tedirgin etti, Yunanistan İsrail’den İHA kiraladı Trakya sınırı, Ege kıyıları ve Kıbrıs’ta uçan Türk İHA’ları Yunanistan’ı tedirgin etti. Yunanistan, Türk İHA’larına karşı kullanılmak üzere yaklaşık 40 milyon Euro ödeyerek İsrail’den 2 adet HERON-Mk2 tipi İHA’yı üç yıllığına kiraladı.
8.05.2020 Gündem
Mustafa Şentop: Bir tezkere geleceğini biliyoruz
Mustafa Şentop: Bir tezkere geleceğini biliyoruz TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Libya’ya asker gönderilmesine ilişkin Cumhurbaşkanlığı Tezkeresi ile ilgili, "Bu tezkerenin Meclis'e geleceğini söyledi Sayın Cumhurbaşkanı. Bir tezkere geleceğini biliyoruz. Ancak, henüz gelen bir tezkere yok" dedi.
27.12.2019 Siyaset
Libya ile askeri anlaşma TBMM'den geçti
Libya ile askeri anlaşma TBMM'den geçti Türkiye ile Libya arasında güvenlik ve askeri iş birliği mutabakat muhtırasının onaylanmasına ilişkin kanun teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda 125'e karşı 269 oyla kabul edildi
21.12.2019 Haberler
Son dakika... Libya ile askeri anlaşma TBMM'den geçti
Son dakika... Libya ile askeri anlaşma TBMM'den geçti Türkiye ile Libya arasında güvenlik ve askeri iş birliği mutabakat muhtırasının onaylanmasına ilişkin kanun teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.
21.12.2019 Siyaset
ABD ve Güney Kore anlaşamadı
ABD ve Güney Kore anlaşamadı 31 Aralık'ta süresi dolacak anlaşmayı müzakere eden Washington ve Seul yönetiminin temsilcileri, savunma maliyetlerinin paylaşılması üzerinde uzlaşma sağlayamadı.
18.12.2019 Dünya
Putin Bişkek'te! Rusya ve Kırgızistan'dan askeri anlaşma
Putin Bişkek'te! Rusya ve Kırgızistan'dan askeri anlaşma Kırgızistan'ı ziyaret eden Rus lider, "Askeri ve askeri-teknik alanda iş birliğini güçlendirme konusunda anlaştık" dedi. Moskova yönetimi, Kırgızistan’daki Rus askeri üssünü modernize etmeye hazırlanıyor.
28.03.2019 Dünya
3,5 milyar dolarlık dev satış!
3,5 milyar dolarlık dev satış! ABD Dışişleri Bakanlığının, İngiltere'ye 3,5 milyar dolar değerinde 16 H-47 Chinook tipi helikopter satışına karar verdiği bildirildi.
20.10.2018 Dünya
NATO ve Katar askeri anlaşmaya imza attı
NATO ve Katar askeri anlaşmaya imza attı NATO ve Katar, ittifaka bağlı kuvvetlerin Katar topraklarını transit olarak kullanımını ve Al Udeid Askeri Üssü'ne erişimini sağlayacak askeri anlaşmaya imza attı.
7.03.2018 Dünya
Irak ile İngiltere arasında askeri anlaşma imzalandı
Irak ile İngiltere arasında askeri anlaşma imzalandı Irak ile İngiltere arasında askeri ilişkilerin geliştirilmesi konusunda mutabakat zaptı imzalandığı bildirildi.
4.01.2018 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Askeri Anlaşma ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.