Bağışıklık

Bağışıklık

Son dakika bağışıklık haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan bağışıklık gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan bağışıklık haber sayfamızda...

Bağışıklık

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 9.750 bağışıklık haberi bulunmuştur.
Saç dökülmesine basit çözümler! İçeriden desteklemek önemli, bunları sürün
Saç dökülmesine basit çözümler! İçeriden desteklemek önemli, bunları sürünModern yaşamın yoğun temposu, iş yükü, sınav kaygısı, ekonomik zorluklar ve sosyal baskılar. Günümüzde neredeyse herkesin ortak paydası haline gelen stres, sadece ruh sağlığını değil, fiziksel görünümü de olumsuz etkiliyor. Bu etkilerden en görünür olanı ise saç dökülmesi.
3.07.2025Saç Bakımı
Alerji, solunum ve bağışıklık sistemi sorunu yaşayanlar "arı havası" alıyor
Alerji, solunum ve bağışıklık sistemi sorunu yaşayanlar "arı havası" alıyorİzmir'in Karaburun ilçesindeki arı çiftliğinde, başta alerji, solunum yolu hastaları ve bağışıklık sistemi zayıf kişilere tedavi süreçlerine destekleyici olarak apiair (arı havası) uygulanıyor.
3.07.2025Haberler
Dünyanın dört bir yanından bu havayı solumak için İzmir'e geliyorlar: 16 yıldır ne nezle ne de grip oldum
Dünyanın dört bir yanından bu havayı solumak için İzmir'e geliyorlar: 16 yıldır ne nezle ne de grip oldumİzmir'in Karaburun ilçesindeki arı çiftliğinde, başta alerji, solunum yolu hastaları ve bağışıklık sistemi zayıf kişilere tedavi süreçlerine destekleyici olarak apiair (arı havası) uygulanıyor.
3.07.2025Gündem
Çiçek Hastalığı Aşısını İlk Kim Buldu? Edward Jenner ve Modern Aşılama Tarihinin Başlangıcı
Çiçek Hastalığı Aşısını İlk Kim Buldu? Edward Jenner ve Modern Aşılama Tarihinin BaşlangıcıÇiçek hastalığı ölümcül ve bulaşıcı bir hastalıktır. Variola virüsü olarak bilinen çiçek hastalığı bağışıklık kazandırmak için geliştirilen ilk etkili ve bilimsel aşıdır. Çiçek aşısı bağışıklık sistemini virüse karşı hazırlayarak kişiyi hastalıktan korur. Peki, çiçek hastalığı aşısını bulan kişi kimdir?
2.07.2025Bilgi Rehberi
Daha iyi yaşlılık için 7 öneri
Daha iyi yaşlılık için 7 öneriYaşlanmak kaçınılmaz ama nasıl yaşlandığımız bizim elimizde. Genetik miras, yaşam tarzı nasıl yaşlanacağımızı belirlese de sağlıklı yaşlanmak için tek başına çaba yetmiyor. Sosyal destek, Akdeniz diyeti, egzersiz, uyku, sosyal ilişkiler, stres yönetimi, temiz çevre ve hobiler yaşlılığı yük olmaktan çıkarabilir.
1.07.2025Gündem
Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: 5 kanser ilacı daha geri ödeme kapsamına alındı
Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: 5 kanser ilacı daha geri ödeme kapsamına alındıCumhurbaşkanı Erdoğan:"25 farklı kanser hastalığının tedavisinde kullanılan 5 akıllı ilacı SGK geri ödeme kapsamına alıyoruz.48 bin kanser hastamız için anlamlı bir adım atıyoruz" açıklamasında bulundu.
30.06.2025Gündem
Tıp dünyasında ilk: Bir kalp nakli tamamen robotlarla gerçekleştirildi
Tıp dünyasında ilk: Bir kalp nakli tamamen robotlarla gerçekleştirildiTamamen robotların kullanıldığı bu kalp naklinde, hastanın göğsü açılmadığı için iyileşme sürecinin büyük ölçüde hızlanması bekleniyor.
30.06.2025Teknoloji
Yaz aylarına özel ‘kilo kontrolü’ önerileri! Dengeli beslenme, bol su ve hareket
Yaz aylarına özel ‘kilo kontrolü’ önerileri! Dengeli beslenme, bol su ve hareketKüçük değişimlerle hem sağlıklı hem de formda kalmak mümkün. Yaz aylarında artan sıcaklık ve nem, metabolizmayı yavaşlatırken vücuttaki su ve mineral kaybını da hızlandırıyor. Uzmanlara göre bu dönemde kilo kontrolü için dengeli ve hafif öğünler tercih edilmeli, su tüketimi ihmal edilmemeli ve açık hava egzersizleriyle hareketlilik sürdürülmeli.
29.06.2025Pazar
Kan şekeri için yeşil olanı yiyin! Her elma sağlıklı değil
Kan şekeri için yeşil olanı yiyin! Her elma sağlıklı değilHer gün bir elma yemek sağlığımız için gerçekten faydalı mı?Dünyada yılda 100 milyon ton elma tüketiliyor. Kırmızı, sarı ve yeşil renkli bu meyve, doğal sağlık iksiri. Tip 2 diyabet ve kansere karşı etkili. Kolesterolü de düşüren elmanın kan şekerini kontrol altında tutmasını istiyorsanız yeşil olanını tüketin.
26.06.2025Gündem
Klimanın bu ayarına dikkat! Serinletirken hasta ediyor
Klimanın bu ayarına dikkat! Serinletirken hasta ediyorYaz aylarında serinlemenin en pratik yollarından biri klima kullanımı olsa da, yanlış ayarlarla çalışan bir klima sağlığınızı ciddi şekilde etkileyebilir. Pek çok kişi farkında olmadan klima ayarlarını hatalı şekilde kullanıyor ve bunun sonucunda başta üst solunum yolu enfeksiyonları olmak üzere çeşitli sağlık sorunlarıyla karşı karşıya kalıyor. Özellikle klimanın sıcaklık değeri ve üfleme yönü, vücut dengesini doğrudan etkileyebiliyor.
24.06.2025Bilgi Rehberi
Saatler süren sarımsak ayıklama derdine son veren teknik! Dakikalar içinde fıstık gibi soyuluyor
Saatler süren sarımsak ayıklama derdine son veren teknik! Dakikalar içinde fıstık gibi soyuluyorSarımsak, yüzyıllardır hem mutfakta hem de doğal tedavi yöntemlerinde vazgeçilmez bir yere sahip. Bağışıklık sistemini güçlendirmesi, kalp sağlığına katkıları ve antibakteriyel özellikleriyle bilinen bu mucizevi sebze, ne yazık ki çoğu zaman ayıklama zahmeti nedeniyle kullanmaktan vazgeçilen bir ürün haline geliyor. Ancak mutfakta geçirilen vakti daha verimli kılacak doğal bir yöntemle, sarımsak ayıklama artık dakikalar içinde tamamlanabiliyor.
21.06.2025Bilgi Rehberi
Japonların uzun yaşam sırrı! Bu besinleri düzenli olarak tüketiyorlar
Japonların uzun yaşam sırrı! Bu besinleri düzenli olarak tüketiyorlarDünyada ortalama yaşam süresinin en uzun olduğu ülkelerden biri olan Japonya, sağlıklı yaşam denildiğinde ilk akla gelen ülkelerden biridir. Japonların yaşam tarzı, beslenme alışkanlıkları ve doğayla kurdukları bağ, ileri yaşlara kadar zinde ve hastalıksız bir hayat sürmelerine katkı sağlıyor. Özellikle beslenme kültürleri, bu uzun ömrün en temel dayanaklarından biri. Peki Japonlar hangi besinleri düzenli olarak tüketiyor ve bu gıdalar vücut üzerinde ne gibi etkiler yaratıyor?
18.06.2025Bilgi Rehberi
Anne aşı olursa, bebek de korunuyor! Yenidoğanlarda hayati risk oluşturabiliyor
Anne aşı olursa, bebek de korunuyor! Yenidoğanlarda hayati risk oluşturabiliyorGebelikte uygulanan boğmaca aşısı, bebekleri doğumdan sonra karşılaşabilecekleri ciddi enfeksiyonlara karşı korumak amacıyla artık rutin bağışıklama programına dahil edildi. Peki boğmaca neden bu kadar tehlikeli? Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Manolya Kara ve Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Zeynep Utkan Korun yanıtladı.
18.06.2025Genel Sağlık
Güzelliğin simgesi ‘aşırı zayıflık’ değil!
Güzelliğin simgesi ‘aşırı zayıflık’ değil!Kadınlara dayatılan ‘sıfır beden’ algısı, ciddi sağlık sorunlarına yol açıyor. Ünlü bir ismin anoreksiya nervoza tanısıyla hastaneye kaldırılması, bu tehlikeli güzellik idealinin nelere mâl olabileceğini bir kez daha gözler önüne serdi.
14.06.2025Pazar
Yezdan Kayacan kimdir, kaç yaşındaydı? Oyuncu Yezdan Kayacan neden öldü ve hastalığı neydi?
Yezdan Kayacan kimdir, kaç yaşındaydı? Oyuncu Yezdan Kayacan neden öldü ve hastalığı neydi?Tiyatro, seslendirme ve müzik dünyasında yer alan oyuncu Yezdan Kayacan 34 yaşında vefat etti. Pek çok tiyatro oyununda yer alan Yezdan Kayacan'ın ölümü sanat dünyasını yasa boğdu. Peki, Yezdan Kayacan kimdir?
12.06.2025Bilgi Rehberi
Yezdan Kayacan'dan acı haber! Hazal Kaya'dan duygusal veda
Yezdan Kayacan'dan acı haber! Hazal Kaya'dan duygusal vedaSanat dünyasını yasa boğan ölüm haberi... Oyuncu Yezdan Kayacan hayatını kaybetti. 34 yaşındaki Kayacan'ın vefatı sonrası Hazal Kaya, sosyal medyadan duygusal bir paylaşım yaptı.
13.06.2025Cadde
HIV tedavisinde yeni bir yöntem geliştirildi
HIV tedavisinde yeni bir yöntem geliştirildiBilim insanları, bağışıklık sistemi ve ilaçlardan gizlenebilen HIV’in, beyaz kan hücreleri içinde görünür hale getirilmesini sağlayan yeni bir yöntem geliştirdi.
6.06.2025Dünya
Kurban eti nasıl pişirilmeli? Uzmanı açıkladı: 'Mutlaka haşlayın, dinlenmesi şart'
Kurban eti nasıl pişirilmeli? Uzmanı açıkladı: 'Mutlaka haşlayın, dinlenmesi şart'Kurban Bayramı gibi etin yoğun tüketildiği dönemlerde pişirme yöntemlerinin sağlık açısından büyük önem taşıdığını belirten Beslenme Uzmanı Öğr. Gör. Kübra Şahin, Kurban Bayramı'nda sağlıklı ve dengeli beslenme konusunda önemli uyarılarda bulundu.
Karton bardakta plastik tuzağı! Hastalıkların sebebi avuçta: 'Sinsice ilerliyor'
Karton bardakta plastik tuzağı! Hastalıkların sebebi avuçta: 'Sinsice ilerliyor'Günümüzde pek çok kişinin yorgunluk, depresyon, demans, Alzheimer, kanser, hormonal dengesizlik gibi sorunlarla başı dertte. Peki tüm bunların nedeninin plastik ve köpük bardaklara göre daha sağlıklı olduğu düşüncesiyle çay, kahve ve çorbamızı tükettiğimiz karton kaplar olduğunu söylesek. Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. V. Özlem Bozkaya, karton bardaklardaki tehlikenin boyutunu tüm detaylarıyla anlattı.
7.06.2025Yaşam
Menekşeleri coşturan doğal gübre! Çöp yerine saksıya dökün
Menekşeleri coşturan doğal gübre! Çöp yerine saksıya dökünEvlerimizin en zarif köşelerinde yerini alan menekşeler, özenle bakıldığında aylarca çiçek açmaya devam edebilir. Ancak onları yalnızca suyla yaşatmak bazen yeterli olmaz. Kimyasal gübrelere başvurmadan da bu güzel bitkileri daha canlı ve sağlıklı hale getirmek mümkün. Üstelik bunun için çöpe attığımız bazı mutfak atıklarını değerlendirmek yeterli! Hem doğaya hem bütçeye dost bu yöntemlerle menekşelerinizi coşturabilirsiniz.
3.06.2025Bilgi Rehberi
Gün ışığı güç veriyor
Gün ışığı güç veriyorYeni bir araştırmaya göre gün ışığı bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Gün doğumuyla uyanmak, biyolojik saati düzenleyerek sağlık veriyor.
1.06.2025Dünya
Hafta sonu kaçamağı demeyin! Sızdıran bağırsak sendromu 2 günde başlayabilir
Hafta sonu kaçamağı demeyin! Sızdıran bağırsak sendromu 2 günde başlayabilirDoç. Dr. Oğuzhan Öztürk uyarıyor: "Hafta sonu kaçamağı diye yenen birkaç hamburger, bağırsaklarınızı savunmasız bırakabilir." Yüksek yağlı besinler, yalnızca günler içinde bağırsak florasını bozarak bağışıklık sistemini zayıflatıyor. Kısa süreli keyif, vücudun savunma duvarında kalıcı bir gedik açabilir.
30.05.2025Genel Sağlık
Vücudu içten içe 'yiyebilen' mantar türü: Dünya ısındıkça yayılabilir!
Vücudu içten içe 'yiyebilen' mantar türü: Dünya ısındıkça yayılabilir!Yeni araştırmalara göre, başta akciğerlerini etkileyen ve küçük iplikçikler şeklinde büyüyen Aspergillus adlı bir mantar türü, dünya ısındıkça yayılım alanını genişletiyor.
27.05.2025Dünya
Covid-19 kabusu geri döndü! ABD’de her hafta 300’den fazla kişi hayatını kaybediyor
Covid-19 kabusu geri döndü! ABD’de her hafta 300’den fazla kişi hayatını kaybediyorHastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri’nin verilerine göre, pandeminin başlamasından 5 yıl sonra ABD’de her hafta 300’den fazla kişi Covid-19 nedeniyle hayatını kaybediyor.
26.05.2025Dünya
Uyurken ısıran sinek nasıl felç bıraktı? Kuşlardan alıp taşımış: Aşısı da ilacı da yok
Uyurken ısıran sinek nasıl felç bıraktı? Kuşlardan alıp taşımış: Aşısı da ilacı da yokMehmet Emir Özbakan, gayet sağlıklı ve hareketli bir bebekti. Ta ki uyurken Batı Nil virüsü taşıyan bir sivrisinek tarafından ısırılana kadar. Bu durum küçük çocuğun daha 1 buçuk yaşındayken yatağa bağımlı hale gelip hortumla beslenmesine neden oldu. Peki, bir sinek çocuğu nasıl bu hale getirmiş olabilirdi? Uzmanlar, tüm detaylarıyla anlattı.
26.05.2025Genel Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Bağışıklık ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.