Beyin Göçü

Beyin Göçü

Son dakika beyin göçü haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan beyin göçü gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan beyin göçü haber sayfamızda...

Beyin Göçü

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 351 beyin göçü haberi bulunmuştur.
‘Avrupa, İK avcılığı yapıyor’
‘Avrupa, İK avcılığı yapıyor’ İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, Avrupa’nın Türkiye’de İK avcılığı yaptığını, beyin göçünün tersine çevrilmesi gerektiğini söyledi.
28.03.2024 Ekonomi
Cam tavanları kırmaya devam
Cam tavanları kırmaya devam Yüzde 30 Kulübü Türkiye ve Sabancı Üniversitesi Kurumsal Yönetim Forumu tarafından yayınlanan “2023 Türkiye’de Yönetim Kurulunda Kadın Raporu” verilerine göre, halka açık şirketlerde yönetim kurullarındaki kadın oranı yüzde 18’e dahi ulaşamadı.
25.03.2024 Ekonomi
İTÜ'lü öğrencilerden büyük başarı! NASA devreye girdi
İTÜ'lü öğrencilerden büyük başarı! NASA devreye girdi NASA tarafından 30’uncusu gerçekleşecek İnsanlı Keşif Aracı Yarışması’na, İstanbul Teknik Üniversitesi öğrencilerinin oluşturduğu Bellatrix Uzay Takımı kabul alan ilk Türk takımı oldu.
25.01.2024 Gündem
NASA’dan Türkiye’ye tersine beyin göçü
NASA’dan Türkiye’ye tersine beyin göçü Türkiye’nin uzay alanında yaptığı çalışmalar ve son tarihi adım, yurt dışındaki Türk bilim insanlarının yüzünü yeniden ülkeye çevirmesine neden oldu. 10 yıldır NASA’da astrofizik ve derin uzay alanında çalışmalar yapan Umut Yıldız, sosyal medyadan yaptığı açıklama ile çalışmalarına Türkiye’de devam edeceğini duyurdu. Yıldız, artık deneyimlerini Türkiye’de değerlendirmek ve Türkiye’nin uzay atılımını hep beraber yaşamak için NASA’dan ayrıldığını belirtti.
24.01.2024 Gündem
Yeni Zelanda Hakkında Bilgiler; Yeni Zelanda Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı
Yeni Zelanda Hakkında Bilgiler; Yeni Zelanda Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı Kuzey ve Güney Adaları'nın yanı sıra, çok sayıda adadan oluşan Yeni Zelanda, oksijen açısından dünyanın en zengin ülkelerinden birisidir. Etkileyici coğrafyası, sert dağları ve geniş vadileriyle Yeni Zelanda ziyaretçilerini ağırlıyor. Yeni Zelanda nerede, bayrağının anlamı nedir, başkenti neresi, hangi parayı kullanıyor, ekonomisi nasıl gibi sorulara cevapları derledik.
2.01.2024 Gündem
Erdoğan'dan Netanyahu'ya Hitler benzetmesi: Ne farkı var?
Erdoğan'dan Netanyahu'ya Hitler benzetmesi: Ne farkı var? İsrail Başbakanı Netanyahu'yu Hitler'e benzeten Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Sizin Hitler'den ne farkınız var? Bunlar bize Hitler'i de aratacak. Bu Netanyahu'nun yaptıklarının Hitler'den geri kalır yanı var mı? Yok. 80 yıl önce Nazi Almanyası'nda olduğu gibi bugün de Gazze'deki zulme 'zulüm' deme cesareti gösteren bilim insanları baskıya ve tehdide maruz bırakılmaktadır' dedi.
27.12.2023 Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Netanyahu'ya Hitler benzetmesi: Ne farkı var?
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Netanyahu'ya Hitler benzetmesi: Ne farkı var? İsrail Başbakanı Netanyahu'yu Hitler'e benzeten Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Sizin Hitler'den ne farkınız var? Bunlar bize Hitler'i de aratacak. Bu Netanyahu'nun yaptıklarının Hitler'den geri kalır yanı var mı? Yok. 80 yıl önce Nazi Almanyası'nda olduğu gibi bugün de Gazze'deki zulme 'zulüm' deme cesareti gösteren bilim insanları baskıya ve tehdide maruz bırakılmaktadır' dedi.
27.12.2023 Gündem
Gençler işte esneklik istiyor
Gençler işte esneklik istiyor DataExpert ve Milliyet Executive iş birliğinde BMI organizasyonuyla düzenlenen CHRO Summit gerçekleştirildi. İş dünyasının dönüşümüne öncülük eden Türkiye’nin önde gelen firmalarının üst düzey yöneticileri ve CHRO’larını (insan kaynakları yöneticileri) bir araya getiren zirvede, genç yeteneklerin şirketlerden beklentileri, şirketlerin bu konuda neler yaptıkları masaya yatırıldı.
10.11.2023 Milliyet Executive
‘Savunma sanayiini daha ileri taşıyacağız’
‘Savunma sanayiini daha ileri taşıyacağız’ Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır, savunma sanayii projelerinden geri adım atılmayacağını vurguladı.
9.11.2023 Ekonomi
Gençler iş hayatında esneklik talep ediyor
Gençler iş hayatında esneklik talep ediyor DataExpert ve Milliyet Executive iş birliği ile BMI organizasyonuyla CHRO Summit 2023 düzenlendi. Zirvede, genç yeteneklerin şirketlerden beklentileri, şirketlerin bu konuda neler yaptıkları ele alındı.
11.10.2023 Ekonomi
'Okullar 4 güne düşecek' iddiasına Bakan Tekin'den yanıt
'Okullar 4 güne düşecek' iddiasına Bakan Tekin'den yanıt Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin merak edilenleri CNN TÜRK Hafta Sonu programında Hakan Çelik'e değerlendirdi. 'Öğretmene mülakat' tartışmalarıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulunan Bakan Tekin, süreci anlattı. Bakan Tekin, okullardaki göçmen öğrenci sayısını paylaşırken, 'Okullar 4 güne düşecek' iddiasına da yanıt verdi. İşte haberin ayrıntıları...
17.09.2023 Gündem
'Okullar 4 güne düşecek' iddiasına Bakan Tekin'den yanıt
'Okullar 4 güne düşecek' iddiasına Bakan Tekin'den yanıt Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin merak edilenleri CNN TÜRK Hafta Sonu programında Hakan Çelik'e yanıtladı. 'Öğretmene mülakat' tartışmalarıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulunan Bakan Tekin, süreci anlattı. Bakan Tekin, okullardaki göçmen öğrenci sayısını paylaşırken 'Okullar 4 güne düşecek' iddialarına da yanıt verdi.
16.09.2023 Haberler
‘Ezberleri boza boza ilerliyoruz’
‘Ezberleri boza boza ilerliyoruz’ Aldığı uluslararası ödüllerle başarı çıtasını yükselten İYTE’de Rektör Prof. Dr. Baran, “İzmir’in yükseköğretimdeki gönül boşluğunu doldurduk. Başarımızın üç anahtarı, hayal kurmak, çalışmak vazgeçmemek” dedi.
2.09.2023 Ege
Bakan Kacır: 'Önümüzdeki yıllarda yeni meslekler hayata girecek
Bakan Kacır: 'Önümüzdeki yıllarda yeni meslekler hayata girecek Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Boğaziçi Üniversitesi'nde 'Türkiyenin İlk Sosyal Etki Tahvili: İstanbul Kodluyor Projesi' nin tanıtım toplantısına katıldı. Bakan Kacır: 550 gencimizin bilgi ve iletişim teknolojilerinde istihdamını hedefliyoruz."dedi.
14.08.2023 Ekonomi
Hemşirelerin İngiltere'ye göçü, Gana'da sağlık sistemini çökme noktasına getirdi
Hemşirelerin İngiltere'ye göçü, Gana'da sağlık sistemini çökme noktasına getirdi Ganalı hemşirelerin daha yüksek bir maaş ve yaşam şartları arayışıyla İngiltere'de Ulusal Sağlık Sistemi (NHS) bünyesindeki işlere başvurmaları, ülkelerindeki sağlık sistemini çökme noktasına getirdi.
6.06.2023 Dünya
Bakan Özer: 14 Mayıs’taki büyük imtihandan da daha güçlü çıkacağız
Bakan Özer: 14 Mayıs’taki büyük imtihandan da daha güçlü çıkacağız Milli Eğitim Bakanı ve Ordu milletvekili adayı Mahmut Özer, “İnşallah Cumhur İttifakı olarak nasıl daha öncesinde dünya kadar entrikadan, tuzaktan daha güçlü bir şekilde çıkmışsak bu 14 Mayıs’taki büyük imtihandan da daha güçlü çıkacağız” dedi.
13.05.2023 Gündem
Hamza Dağ son anket sonuçlarını CNN Türk'te açıkladı
Hamza Dağ son anket sonuçlarını CNN Türk'te açıkladı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulunuyor.
1.05.2023 Haberler
Hamza Dağ son anket sonuçlarını CNN Türk'te açıkladı
Hamza Dağ son anket sonuçlarını CNN Türk'te açıkladı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, CNN Türk'te gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Hamza Dağ, seçim anketleriyle ilgili son durumu paylaştı.
2.05.2023 Gündem
Kılıçdaroğlu: Hepimizin kalbinde derin yara bırakmış bir meselem var; Atatürk Havalimanı
Kılıçdaroğlu: Hepimizin kalbinde derin yara bırakmış bir meselem var; Atatürk Havalimanı CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, "Hepimizin kalbinde derin yara bırakmış bir meselem var. İçinizi ferahlatacak bir müjde için karşınızdayım. Konu; Atatürk Havalimanı" dedi.
27.04.2023 Gündem
Beyin göçünü durdurmak için...
Beyin göçünü durdurmak için... “Yetenek sızıntısını, beyin göçünü durdurmadan arzu ettiğimiz sosyal ve ekonomik dönüşümü gerçekleştirebilmemiz imkânsız...”
16.02.2023 Milliyet Executive
Türk unicornlar 'uzaktan’ çıkacak
Türk unicornlar 'uzaktan’ çıkacak Teknoparklara getirilen tamamen uzaktan çalışma hakkının yazılım sektörüne yetenekleri çekme ve rekabet gücünü artırmada destek olacağı belirtildi. Bu gelişmenin yerli yazılım ihracatını da artırması bekleniyor.
18.01.2023 Ekonomi
TBMM Genel Kurulu toplandı
TBMM Genel Kurulu toplandı TBMM Genel Kurulu'nda; CHP, İYİ Parti ve HDP'nin grup önerileri reddedildi.
17.01.2023 Gündem
Trabzonspor'da Abdullah Avcı şampiyonluk sezonunu arıyor
Trabzonspor'da Abdullah Avcı şampiyonluk sezonunu arıyor Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, bordo-mavili takımın başında en farklı yenilgisini aldı. Tecrübeli teknik adam, geçtiğimiz sezonu arıyor.
10.01.2023 Trabzonspor
Kemer’de yeni yıl coşkusu
Kemer’de yeni yıl coşkusu Kemer Courtry Club’da biniciler 2023’ün ilk engellerini aştı. 134 at ve sporcunun katıldığı Yeni Yıl Kupası Engel Atlama Yarışmaları 6-8 ocak tarihleri arasında yapılırken, dereceye girenlere madalyaları müsabaka bitiminde düzenlenen törenle verildi.
10.01.2023 Diğer
Fenerbahçe'de büyü bozuldu, Jorge Jesus'u çözdüler! İki yıldıza tepki
Fenerbahçe'de büyü bozuldu, Jorge Jesus'u çözdüler! İki yıldıza tepki Sezona büyük bir rüzgarla giren Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, son dönemde ciddi bir düşüşe geçti. Burada rakip hocaların artık Portekizli çalıştırıcıyı çözmesi dikkat çekti. Hem Abdullah Avcı hem de Okan Buruk aynı sözlerle Jesus’u tarif etti.
10.01.2023 Fenerbahçe

Benzer Haber Etiketleri

Beyin Göçü ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.