Makinecilerin 2021 ihracat hedefi 20 milyar dolar
Makinecilerin 2021 ihracat hedefi 20 milyar dolar Yılın ilk ayında 1,4 milyar dolar ihracata imza atan Türk makine sektörü, 2021'de 20 milyar dolar ihracat yapmayı hedefliyor.
17.02.2021 Ekonomi
Avrupa borsaları haftayı düşüşle kapattı
Avrupa borsaları haftayı düşüşle kapattı Avrupa borsaları, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında artan seyahat kısıtlamalarının ve Avro Bölgesi ekonomisine ilişkin zayıf verilerin yatırımcıların risk iştahını törpülemesinin etkisiyle haftanın son işlem gününü düşüşle tamamladı.
22.01.2021 Ekonomi
‘İzmir, inovasyonla daha da gelişecek’
‘İzmir, inovasyonla daha da gelişecek’ 3 milyar lira yatırımla 4 bin kişiye istihdam sağlanacağını açıklayan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, “Sohbaharda açılacak Model Fabrika ve Yenilik Merkezi de bölge sanayicisini geleceğe taşıyacak” dedi
30.05.2020 Ege
Model fabrikayla dönüşüm atağı
Model fabrikayla dönüşüm atağı Model Fabrika olarak bilinen İzmir Uygulamalı Yetkinlik ve Dijital Dönüşüm Merkezi, İzmir Ticaret Odası (İZTO) ve Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) işbirliğiyle kuruldu.
9.01.2020 Ege
Türkiye'nin dijital dönüşüm yol haritası hazır
Türkiye'nin dijital dönüşüm yol haritası hazır Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "Son 1,5 yıldır hummalı çalışma yürüterek 'Türkiye'nin dijital dönüşüm yol haritasını' çıkardık. Yol haritamız hazır. Türkiye'nin yol haritası 6 bileşenden oluşuyor. 6 bileşenden oluşan bir yol haritamız var. İnşallah bunu önümüzdeki günlerde toplumla paylaşacağız. 6 bileşenden birisini sizinle paylaşayım. Birincisi insan" dedi.
5.05.2018 Ekonomi
Son dakika... Bakan açıkladı! Yerli otomobilde o tarih belli oldu...
Son dakika... Bakan açıkladı! Yerli otomobilde o tarih belli oldu... Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "11 Mayıs'ta sayın Cumhurbaşkanımızın huzurlarında Türkiye'nin Otomobili Projesi'nin şirket sözleşmesi imzalanacak ve sayın Cumhurbaşkanımız, şirketin genel müdürünü açıklayacak." dedi.
4.05.2018 Ekonomi
Türk Telekom ve GE Dijital, Endüstri 4.0 için güçlerini birleştirdi
Türk Telekom ve GE Dijital, Endüstri 4.0 için güçlerini birleştirdi Türk Telekom, General Electric (GE) ile Türkiye'de sanayide dijital dönüşümü hızlandırmak ve Endüstri 4.0 kapsamında endüstriyel nesnelerin interneti ile gelen fırsatları sanayicilere sunmak için iş birliği yaptı.
19.10.2017 Ekonomi
İşte Türkiye'nin En Etkin 50 CFO'su
İşte Türkiye'nin En Etkin 50 CFO'su İş dünyasında yaşanan hızlı değişim ve dönüşüm, CFO'ları (Chief Financial Officer - Mali İşler Başkanı / Finans Direktörü) organizasyonların karar süreçlerinin merkezi figürleri haline getirdi...
2.05.2024 Milliyet Executive
Dijital dönüşüm için finansman
Dijital dönüşüm için finansman  Türk Ekonomi Bankası (TEB) ile Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) arasında 25 milyon euro tutarında yeni bir iş birliği anlaşması imzalandı.
2.05.2024 Ekonomi
'300 milyon euroluk finansmanı KOBİ'lerimize sunuyoruz'
'300 milyon euroluk finansmanı KOBİ'lerimize sunuyoruz' Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "300 milyon avroluk bir finansmanı; dijital dönüşüm ve olgunluk değerlendirme analizi gerçekleştirerek, dijital dönüşüm ihtiyaçlarını tespit eden ve yol haritasını oluşturan KOBİ'lerimizin hizmetine sunuyoruz" dedi.
30.04.2024 Ekonomi
'Her yıl 300'den fazla teknoloji girişimcisine 900 bin lira destek oluyoruz'
'Her yıl 300'den fazla teknoloji girişimcisine 900 bin lira destek oluyoruz' Haliç Kongre Merkezi'ndeki SDN Summit etkinliğine katılan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Şu an Türkiye'nin herhangi bir yerinde bir girişimci yola çıkarken eş zamanlı olarak kendisine sunulan 100'e yakın kuluçka ve hızlandırma programından birini seçip başvuru yapabilir. Her yıl 300'den fazla teknoloji girişimcisine 900 bin lira destek oluyoruz, sadece yüzde 3 hisse karşılığında. Ben gerçekten genç kardeşlerimin girişimciliği, kariyer yolculuklarında önemli bir alternatif olarak görmelerini arzu ederim dedi.
27.04.2024 Ekonomi
‘Zaman alacak ama çözülecek’
‘Zaman alacak ama çözülecek’ Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde konuştu. Bakan Şimşek, “Enflasyonu düşürmek bir süreç işidir, zaman alıyor. Türkiye’nin makro ekonomik sorunlarını çözeceğiz” dedi.
27.04.2024 Ekonomi
Hollanda Başbakanı Rutte NATO Genel Sekreterliği desteği için Türkiye'de
Hollanda Başbakanı Rutte NATO Genel Sekreterliği desteği için Türkiye'de Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile ortak basın toplantısında konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan NATO Genel Sekreterliği seçimi için "Kararımızı stratejik akıl ve hakkaniyet çerçevesinde vereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın." ifadelerini kullandı. Mark Rutte yaptığı açıklamada 'NATO'nun güney kanadının Türkiye'ye ihtiyacı var, Türkiye'nin liderliğine ihtiyacı var' sözlerine yer verdi.
26.04.2024 Gündem
Bakan Şimşek'ten kamuda tasarrufla ilgili açıklama
Bakan Şimşek'ten kamuda tasarrufla ilgili açıklama Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Şimşek'ten kamuda tasarrufla ilgili, "Harcama kontrolü devreye girecek." dedi.
26.04.2024 Haberler
Bakan Şimşek'ten kamuda tasarrufla ilgili açıklama
Bakan Şimşek'ten kamuda tasarrufla ilgili açıklama Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Şimşek'ten kamuda tasarrufla ilgili, "Harcama kontrolü devreye girecek." dedi.
26.04.2024 Ekonomi
10 bin işletme için dijital yetkinlik ölçümü
10 bin işletme için dijital yetkinlik ölçümü Vodafone Business, Yıldız Teknik Üniversitesi akademisyenleri iş birliği ve Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) desteğiyle hazırlamış olduğu Sanayide Dijital Yetkinlik Analizi’yle şirketlerin dijital yetkinlik seviyelerini ölçeceğini duyurdu. Yapılan açıklamaya göre kendi dijital yetkinliklerini sektördeki diğer işletmelerle karşılaştırabilme şansı yakalayabilecek olan KOBİ’ler geliştirmeleri gereken alanları tespit edebilecek.
26.04.2024 Ekonomi
AB'ye vize muafiyeti ile ilgili Bakan Kacır'dan açıklama
AB'ye vize muafiyeti ile ilgili Bakan Kacır'dan açıklama Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye - AB Yüksek Düzeyli Diyalog Toplantısı sonrası AB Komiseri Iliana Ivanova ile ortak basın toplantısı düzenledi. Bakan Kacır konuşmasında "Avrupa’nın inovasyon ve teknoloji ekosistemine dinamizm ve ivme kazandıran genç araştırmacılarımız ve girişimcilerimiz için vize muafiyetinin kritik önemi haiz olduğunu belirtmek istiyorum" dedi.
25.04.2024 Ekonomi
Erdoğan'dan Erbil'de çok net PKK mesajı: Artık gündemden çıkarılmalı
Erdoğan'dan Erbil'de çok net PKK mesajı: Artık gündemden çıkarılmalı Cumhurbaşkanı Erdoğan Irak ziyaretinin ikinci durağı olan Erbil'de Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani ve IKBY Başbakanı Mesrur Barzani ile ikili ve heyetler arası görüşme gerçekleştirdi. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, KDP Başkanı Mesut Barzani ile de bir araya geldi.
22.04.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak ile yeni dönemi duyurdu! PKK'ya karşı ortak hareket
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak ile yeni dönemi duyurdu! PKK'ya karşı ortak hareket Irak'a 12 yıl sonra resmi ziyarette bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, terörle mücadele konusunda önemli mesajlar verirken 'Kalkınma Yolu Anlaşması'nın hayati önemde olduğuna vurgu yaptı.
22.04.2024 Gündem
İTO sanayiciye arsa önerecek
İTO sanayiciye arsa önerecek İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, “İstanbul'da sanayi arsası konusunda bir çalışma yapıyoruz. Şöyle bir hedefimiz var. İstanbul'da sanayi arsası satın almak artık çok kolay değil. Var olan çok pahalı. Biz bütün Trakya'yı, Çanakkale, Bursa, Sakarya ve bütün çevredeki Organize Sanayi Bölgeleri'ni canlı izleyen, OSB radarı gibi çalışacak bir sistem kurguluyoruz” dedi.
22.04.2024 Ekonomi
5G Teknoloji Kampüsü faaliyete başladı
5G Teknoloji Kampüsü faaliyete başladı İstanbul Teknik Üniversitesi, Turkcell ve Ericsson iş birliğiyle kurulan 5G Teknoloji Kampüsü, imzalanan protokolle faaliyete başladı. Özel sektör ve akademiyi bir araya getiren Ar-Ge iş birliği kapsamında İTÜ Ayazağa Yerleşkesinde kurulan sahada, 5G teknolojileri geliştirilecek ve nitelikli insan kaynağı yetiştirilmesine katkı sağlanacak. Kampüs içinde kullanılan otonom otobüs, Teknoloji Kampüsü’nün odaklanacağı ilk çalışmalar arasında yer alıyor.
15.04.2024 Teknoloji
Darphane, UTTS ile ilgili bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi
Darphane, UTTS ile ilgili bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü, Gelir İdaresi Başkanlığı’nın akaryakıt sektöründe usulsüz fatura kullanımından kaynaklanan vergi kayıplarının önüne geçilmesi amacıyla 1 Ocak 2025’te zorunlu hale getireceği ‘Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi’ne (UTTS) ilişkin olarak UTTS Taşıt Montaj Firmalarına yönelik bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.
13.04.2024 Ekonomi
İçerik fabrikası Türkiye! 'Bunun adı dizi diplomasisi'
İçerik fabrikası Türkiye! 'Bunun adı dizi diplomasisi' Türkiye’nin ciddi anlamda bir içerik fabrikasına dönüştüğünü söyleyen Demirören Medya TV Grup Başkanı Murat Yancı, “Türk dizileri de en az savunma sanayi ürünleri kadar stratejik bir yapıya sahip oldu. Devletimizin Türk dizileriyle ilgili bir strateji oluşturması gerekiyor,” diyor.
7.04.2024 Pazar
İşte Türkiye'nin En Etkin 50 Teknoloji Lideri
İşte Türkiye'nin En Etkin 50 Teknoloji Lideri Teknolojinin iş hayatına olan etkisinin ve dijital dönüşüm çalışmalarının zirveye çıktığı 'yapay zeka çağı'nda teknoloji liderleri şirketleri geleceğe taşıyor...
15.04.2024 Milliyet Executive
Seçimden sonra gündem: Emekli maaşları, enflasyon, ihracat... Yapısal reformla dönüşüm yolda
Seçimden sonra gündem: Emekli maaşları, enflasyon, ihracat... Yapısal reformla dönüşüm yolda Seçimin ardından ekonomik programın kararlılıkla süreceğini belirten Bakan Mehmet Şimşek, yapısal reformlarla ekonomide dönüşüm vurgusu yaparken TOBB ve TÜSİAD da bu yöndeki beklentilerini duyurdu.
2.04.2024 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri