Dişçi Korkusu

Dişçi Korkusu

Son dakika dişçi korkusu haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan dişçi korkusu gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan dişçi korkusu haber sayfamızda...

Dişçi Korkusu

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 26 dişçi korkusu haberi bulunmuştur.
Tayfun Duygulu'nun dişçi korkusu!
Tayfun Duygulu'nun dişçi korkusu! Dişçi fobisi olan şarkıcı Tayfun Duygulu, uzun süredir ertelediği diş tedavisini eşi Bella’nın desteğiyle yenmeye çalıştı. Duygulu'nun, stresini azaltmak için eşi Bella'nın elini sıkıca tuttuğu görüldü.
27.02.2024 Cadde
Çocuklardaki dişçi korkusu sona erecek
Çocuklardaki dişçi korkusu sona erecek Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) ve Balçova Kaymakamlığı arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında ‘Dişlerimiz Yaşam Boyu Bizimle Olsun Projesi’nin ikinci adımı uygulamaya konuldu.
14.10.2022 Ege
Çocuklarda diş hekimi korkusu nasıl engellenir?
Çocuklarda diş hekimi korkusu nasıl engellenir? Diş hekimi. Bu kelimeyi duymak bile bir çoğumuzda korkulu rüyalara neden olabiliyor. Kafamızda eski deneyimler, iğneler, zor çekilen yirmilik dişler, uzun süren kanal tedavileri gibi birçok anı ya da hikâye canlana biliyor. Diş hekimi korkusunun büyük bir kısmı bu hikayelere dayanmaktadır. Kafamızda oluşturduğumuz ön yargılar bizi o koltuktan uzak tutar ve en zor tedavilere hatta dişimizi kaybedene kadar hekime gitmemize engel olur. Global Diş Hekimliği Derneği Başkanı Diş Hekimi Zafer Kazak, diş hekimi korkusuna karşı yapılması ve yapılmaması gerekenleri anlattı.
10.05.2022 Çocuk
Fobi Nedir? Fobi Çeşitleri Nelerdir? İşte En Yaygın Fobi Örnekleri...
Fobi Nedir? Fobi Çeşitleri Nelerdir? İşte En Yaygın Fobi Örnekleri... Her insanın mutlaka fobisi veya fobileri bulunur. Fobi, insanların korktuğu şeylere verilen bir isimdir. Fobilerin birçok çeşidi bulunur. Her insanın fobisi farklı olabilir. Kimilerinin bir hayvan olurken, kimilerinin bir eşya olabiliyor. Fobi nedir? Fobi çeşitleri nelerdir? İşte en yaygın fobileri derledik.
5.03.2021 Sağlık
Türkiye’nin ağız ve diş sağlığı haritası açıklandı
Türkiye’nin ağız ve diş sağlığı haritası açıklandı 22-27 Kasım Ağız ve Diş Sağlığı Haftası kapsamında Türkiye’de yapılan araştırmaların sonuçları dikkat çekiyor
21.11.2019 Genel Sağlık
Dişçi fobisi olanlara tavsiyeler
Dişçi fobisi olanlara tavsiyeler Diş Hekimi Denizhan Uzunpınar, hastaların diş hekimlerinden korkmaması gerektiğini yeni gelişen teknoloji ile her şeyin artık daha kolay olduğunu söyledi.
6.08.2019 Estetik
Evinizi tropik esintilerle süsleyin
Evinizi tropik esintilerle süsleyin Tropik esintiler gitgide tüm yaşantımıza yayıldığı için aynı havayı evinizde de estirmek ister misiniz? Bu dekorasyon önerilerine bayılacaksınız...
22.05.2017 Salon
Çocukların dişçi korkusu son buluyor
Çocukların dişçi korkusu son buluyor Son dönemde kullanılan lazer yöntemleri, çocuklar başta olmak üzere insanlarda dişçi korkusunu azaltıyor. Prof. Dr. Aslıhan Üşümez dental lazeri anlattı.
12.07.2016 Genel Sağlık
Check-up gerekmez  estetik bize uyar
Check-up gerekmez estetik bize uyar “Türkiye’nin sağlık haritası” çalışmasına imza atan Aksigorta, Türklerin başta check-up ve estetik olmak üzere birçok sağlık sorununa bakışını ortaya koydu.
4.05.2016 Ekonomi
Uyurken dişlerinizi tedavi edin!
Uyurken dişlerinizi tedavi edin! Dişçi korkusu gerçek bir eziyete dönüşebilir, özellikle de dişlerinizi acil olarak tedavi ettirmeniz gerekiyorsa... İşte bunu artık derin uykuda halledebilirsiniz.
24.02.2016 Genel Sağlık
Dişçiden korkuyorsanız bunu yapın!
Dişçiden korkuyorsanız bunu yapın! Çoğu insan diş hekimlerinden ve yapılacak işlemlerden korktuğu için diş sağlığını ihmal ediyor!
7.09.2015 Genel Sağlık
Çocuklarda dişçi korkusu nasıl yenilir?
Çocuklarda dişçi korkusu nasıl yenilir? Dişçi korkusunun çocukluk döneminde yenilmesi gerektiğini vurgulayan Dr. Dt. Cansu Büyük, ebeveynlerin çocuklarını diş muayenesine götürmeden önce dikkat etmeleri gerekenleri sıraladı.
10.08.2015 Çocuk Sağlığı
Dişçi koltuğu fobisi olanlara tavsiyeler
Dişçi koltuğu fobisi olanlara tavsiyeler Günümüzde birçok kişi gerekçeleri farklı farklı olsa da korktuğu için diş tedavisini yaptıramıyor, başlasa bile yarım bırakıyor.
28.01.2013 Genel Sağlık
Çocuklar diş hekiminden korkmayacak!
Çocuklar diş hekiminden korkmayacak! Çizgi film ve dizi kahramanlarının yer aldığı tedavi üniteleri, çocukların diş hekimi korkusuna son veriyor.
24.07.2013 Ebeveyn
Ebeveynlerin olumsuz sözleri, çocukta korkuyu tetikliyor
Ebeveynlerin olumsuz sözleri, çocukta korkuyu tetikliyor “Yaramazlık yapma, yoksa seni diş doktoruna götürürüm” gibi yanlış ifadeler ve kötü deneyim-lerin çocukla paylaşılması korkunun altında yatan nedenler arasında ilk sıralarda geliyor.
21.06.2012 Ebeveyn
KORKUNUN NEDENi KÖTÜ TECRÜBELER
KORKUNUN NEDENi KÖTÜ TECRÜBELER ‘Diş hekimi fobisi’ doktor, iğne korkusu ya da kötü tecrübeler nedeniyle birçok kişinin haya-tını kabusa çeviriyor. Dentaluna Kliniği’nden diş hekimi Arzu Yalnız Zogun “Korkunun en belirgin nedeni kötü tecrübeler” diyor
24.04.2011 Cadde
Çocuklarda ilk diş muayenesinin önemi
Çocuklarda ilk diş muayenesinin önemi İleride yaşanacak daha büyük problemlerin önlenmesi açısından bebeğin ilk dişleri çıktığı andan itibaren 6 ay içinde mutlaka diş hekimine muayene ettirilmeli...
7.02.2011 Bebek
Her yaş grubunda dişçi korkusu var
Her yaş grubunda dişçi korkusu var Çocuklar kadar büyükler de diş hekimine gitmekten çekiniyor. Ege Üniversitesi’nde, hem bu korkunun yenilmesi hem de ağız sağlığı bilincinin kazanılması için çalışmalar yapılıyor
18.03.2010 Ege
Dişçi korkusu, 8 yaşındaki kızın açlıktan ölmesine neden oldu
Dişçi korkusu, 8 yaşındaki kızın açlıktan ölmesine neden oldu İngiltere’de dişçiden korkan 8 yaşındaki bir kız çocuğunun, yemek yemeği kestikten sonra açlıktan öldüğü bildirildi...
10.02.2009 Dünya
Fobini yenebilirsin!
Fobini yenebilirsin! Fobini yenebilirsin!
8.06.2000 Genel Sağlık
Diş tedavilerinden korkanlara 'derin uyku' önerisi
Diş tedavilerinden korkanlara 'derin uyku' önerisi Koronavirüs pandemisiyle beraber diş tedavilerine karşı korku da artış gösterdi. Diş Hekimi Uzm. Dr. Nurgül Demir, özellikle diş hekimi korkusu olan, bulantı refleksi gösteren ve özel gereksinimli bireylerin sedasyon yöntemiyle tedavi edilebileceğini söyledi. İşte detaylar...
8.01.2021 Genel Sağlık
Dentofobi nedir?
Dentofobi nedir? Dentofobi, internet kullanıcılarının sıklıkla arattığı bir fobi türü. Peki anlamını biliyor muyuz? Dentofobi nedir? İşte mutlaka bilmeniz gerekenler...
17.09.2019 Hayat
10 maddede AIDS ile ilgili bilinmesi gerekenler
10 maddede AIDS ile ilgili bilinmesi gerekenler AIDS, bulaş yolları nedeniyle toplumda utanılan ve konuşmaktan kaçınılan hastalıklardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Bölümü’nden Uz. Dr. Asiye Yir, “1 Aralık Dünya AIDS Korunma ve Farkındalık Günü” öncesinde AIDS hastalığı hakkında bilgi verdi.
28.11.2018 Genel Sağlık
Kanser ve diş tedavisinde hipnoz başarısı
Kanser ve diş tedavisinde hipnoz başarısı Üsküdar Üniversitesi, 8.Tıbbi Hipnoz Kongresi’ne ev sahipliği yapıyor. Yurt dışından çok sayıda uzmanın katıldığı kongrede, başta kanser olmak üzere birçok hastalığın tedavisinde hipnoz kullanımı ve son gelişmeler ele alındı.
12.12.2014 Genel Sağlık
MUAYENEHANENiN RENGi YA DA KOKUSU KORKUYU TETiKLiYOR
MUAYENEHANENiN RENGi YA DA KOKUSU KORKUYU TETiKLiYOR 'O koltuğa' oturmanın ızdıraba dönüşmemesi için kliniğin dizaynı, bekleme salonunun rengi, fonda çalan müzik, masa üzerine konan yayınların bile hastayı rahatlatıcı özelliği olmasına dikkat ediliyor
25.04.2011 Cadde

Benzer Haber Etiketleri

Dişçi Korkusu ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.