Diz protezi ile yaşam kalitesi artırılabilir!
Diz protezi ile yaşam kalitesi artırılabilir! Ortopedi ve Travmatoloji Prof. Dr. Hasan Hilmi Muratlı diz protezi işlemi ile ilgili merak edilenleri sizler için anlatıyor.
3.04.2022 Genel Sağlık
Diz kireçlenmesine 1 tüp kanla enjeksiyon tedavisi
Diz kireçlenmesine 1 tüp kanla enjeksiyon tedavisi Ortopedi polikliniklerine en sık başvurma nedenlerinden birini diz ağrıları oluşturuyor. Özellikle 50 yaş üzerindekilerde görülen bu ağrıların en sık karşılaşılan nedeni ise diz kireçlenmesi. Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Dr. Davud Yasmin, "Dize uygulanan PRP enjeksiyonları erken evre diz kireçlenmesi hastalarında diz fonksiyonlarını korumaya yardımcı oluyor" diyerek enjeksiyon tedavisiyle ilgili bilgi verdi.
16.03.2022 Sağlık
Diz protezi ameliyatını kimler olabilir? - Diz protezi ömrü ne kadardır?
Diz protezi ameliyatını kimler olabilir? - Diz protezi ömrü ne kadardır? Diz protezi ameliyatı, diz ekleminde ilerlemiş aşınma durumunda oluşan ağrıyı gidermek ve hastanın rahat yürümesini sağlamak amacıyla uygulanıyor. Genellikle 60 yaş ve üzerindeki hastalara yapılan bu ameliyat, hastanın durumuna göre yaş faktöründen bağımsız da gerçekleştirilebiliyor. Diz protezi nedir? Diz protezi ameliyatı kimlere yapılır? Diz protezi ömrü ne kadardır? Diz protezi ameliyatının riskleri var mı? Diz protezi ameliyatı sonra dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Dr.Öğr. Üyesi Mehmet Burak Yalçın anlattı
13.08.2020 Genel Sağlık
Diz kireçlenmesinde protez ameliyatı ne zaman yapılır?
Diz kireçlenmesinde protez ameliyatı ne zaman yapılır? Dizinde kireçlenme yaşayanlar dikkat! Kireçlenme hayatınızın akışını engelleyecek noktaya geldiyse ve diğer yöntemlerle bu sorun çözülmüyorsa diz protezi operasyonunun bir an önce yapılması gerekiyor. İlerleyen tekniklerle ameliyat sonrası süreç de düşünüldüğü kadar korkutucu değil! Bakın Ortopedi Uzmanı Op.Dr. Osman Lapçın neler söyledi...
26.11.2019 Genel Sağlık
Diz protezi ameliyatına dair tüm bilinmeyenler
Diz protezi ameliyatına dair tüm bilinmeyenler Ortopedi Cerrahisi Doç. Dr. Serhat Mutlu ve Op. Dr. Harun Mutlu diz protezi ameliyatlarına dair tüm bilinmeyen soruların cevaplarını açıkladı.
1.07.2019 Genel Sağlık
Diz protez ameliyatı iyileşme süreci nasıl ilerler?
Diz protez ameliyatı iyileşme süreci nasıl ilerler? Diz protez ameliyatı iyileşme süreci nasıl ilerler? Merve Dinçkol sordu, Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op.Dr. Gökçe Mık cevapladı.
2.05.2018 Sağlık
Diz ve kalça protezinde enfeksiyon riskini önlemek için ne yapmak gerekir?
Diz ve kalça protezinde enfeksiyon riskini önlemek için ne yapmak gerekir? Diz ve kalça protezinde enfeksiyon riskini önlemek için ne yapmak gerekir?  Merve Dinçkol sordu, Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op.Dr. Gökçe Mık cevapladı.
2.05.2018 Sağlık
Diz ve kalça protezi süreci nasıl ilerler?
Diz ve kalça protezi süreci nasıl ilerler? Diz ve kalça protezi süreci nasıl ilerler? Diz ve kalça protezi hakkında bilmek istediğiniz her şei Merve Dinçkol sordu, Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op.Dr. Gökçe Mık cevapladı.
2.05.2018 Sağlık
Diz Protezi Ameliyatında Yaş Sınırı Var Mı?
Diz Protezi Ameliyatında Yaş Sınırı Var Mı? Opr. Dr. Gökçe Mık diz protezi ameliyatında yaş sınırı olup olmadığını anlatıyor.
Diz Protezi Ameliyatı Nasıl Yapılır?
Diz Protezi Ameliyatı Nasıl Yapılır? Diz protezi ameliyatı yapılırken nelere dikkat edilmesi gerekir? Opr. Dr. Gökçe Mık diz protezi ameliyatının nasıl yapıldığını anlatıyor.
Diz kireçlenmesinin cerrahi ve cerrahi olmayan tedavileri
Diz kireçlenmesinin cerrahi ve cerrahi olmayan tedavileri Ortopedi Uzmanı Yard. Doç. Dr. Nurullah Şener diz kireçlenmesinin cerrahi ve cerrahi olmayan tedavi yöntemlerini anlattı.
30.03.2016 Genel Sağlık