Gezi Parkı Eylemleri

Gezi Parkı Eylemleri

Son dakika Gezi Parkı eylemleri haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Gezi Parkı eylemleri gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Gezi Parkı eylemleri haber sayfamızda...

Gezi Parkı Eylemleri

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 793 gezi parkı eylemleri haberi bulunmuştur.
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Gezi yargılanamaz, ne demek? Gezinin ne olduğunu bu millet gördü
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Gezi yargılanamaz, ne demek? Gezinin ne olduğunu bu millet gördü Yargıtay 3. Ceza Dairesi, 8 sanıklı Gezi Parkı davasında, Osman Kavala'ya verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis ile Türkiye İşçi Partisinden (TİP) milletvekili seçilen Can Atalay, Tayfun Kahraman, Mine Özerden ve Çiğdem Mater Utku'ya verilen 18'er yıl hapis cezalarını onadı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç karara gelen eleştirilere yanıt verdi.
29.09.2023 Gündem
Gezi Parkı davasında Kavala ve Atalay'ın cezası onandı
Gezi Parkı davasında Kavala ve Atalay'ın cezası onandı Yargıtay 3'üncü Ceza Dairesi, Gezi Parkı davasında Mehmet Osman Kavala ile Şerafettin Can Atalay'ın da arasında olduğu 5 sanığın cezasını onadı, 3 sanık hakkındaki hükümler ise bozuldu.
28.09.2023 Gündem
Erdoğan Eskişehir'deki gençlere telefondan seslendi: Sandıkları patlamaya hazır mıyız?
Erdoğan Eskişehir'deki gençlere telefondan seslendi: Sandıkları patlamaya hazır mıyız? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eskişehir’de düzenlenen Reis’e Vefa Buluşması’na telefonla katılarak, “Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda sizlerin dinamizmi inanıyorum ki özellikle Türkiye’nin geleceğini, Türkiye’nin yeni yüzyılını çok daha farklı bir hale getirecek. Eskişehir pazar günü sandıkları patlatmaya hazır mı?” dedi.
26.05.2023 Gündem
‘Hedefimiz birinci turda kazanmak’
‘Hedefimiz birinci turda kazanmak’ Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu, Memleket Partisi’ni de ziyaret edeceğini belirterek “Hedefimiz birinci turda kazanmak. İkinci kez sandıklara, masraflara gerek yok, birinci turda bu işi bitirmemiz gerekir” dedi.
24.03.2023 Gündem
Ali İsmail Korkmaz davasında, yeniden yargılanan sanığa verilen ceza Yargıtay'a taşındı
Ali İsmail Korkmaz davasında, yeniden yargılanan sanığa verilen ceza Yargıtay'a taşındı Kayseri'de görülen Ali İsmail Korkmaz'ın öldürülmesi davasında, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) bozma kararı sonrası polis memuru Hüseyin Engin'e yerel mahkemece 'Kasten basit yaralama' suçundan verilen ve hükmün açıklanması geri bırakılan 7 ay 15 gün hapis cezasına, Korkmaz ailesi itiraz edip dosyayı yeniden Yargıtay'a taşıdı.
25.01.2023 Gündem
Yeniden yargılanan polise aynı ceza: 7 ay 15 gün hapis
Yeniden yargılanan polise aynı ceza: 7 ay 15 gün hapis Kayseri’de görülen Ali İsmail Korkmaz’ın öldürülmesi davasında Yargıtay’ın bozma kararı sonrası polis memuru Hüseyin Engin’e yerel mahkeme tarafından “kasten basit yaralama” suçundan verilen ve hükmün açıklanması geri bırakılan 7 ay 15 gün hapis cezası kararı, Korkmaz ailesinin başvurusu üzerine Anayasa Mahkemesi’nce (AYM) hak ihlali olduğu gerekçesiyle bozuldu. Mahkeme yeniden yargılanan Engin’e yine aynı ceza verdi, ancak bu kez hükmün açıklanması geri bırakılmadı.
18.01.2023 Gündem
Ali İsmail Korkmaz davasında karar açıklandı
Ali İsmail Korkmaz davasında karar açıklandı Kayseri'de görülen Eskişehir'de Ali İsmail Korkmaz'ın öldürülmesi davasında Yargıtay'ın bozma kararı sonrası polis memuru Hüseyin Engin'e 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 'kasten basit yaralama' suçundan verilen ve hükmün açıklanması geri bırakılan 7 ay 15 gün hapis cezası, Korkmaz ailesinin başvurusu sonucu Anayasa Mahkemesince hak ihlali olduğu gerekçesiyle bozuldu. Yeniden yargılanan Engin'e yine aynı ceza verilerek bu kez hükmün açıklanması geri bırakılmadı.
17.01.2023 Gündem
Şebnem Korur Fincancı'nın cumhurbaşkanına hakaret cezasına onama
Şebnem Korur Fincancı'nın cumhurbaşkanına hakaret cezasına onama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, başbakanlığı döneminde hakaret ettiği iddiasıyla 7 bin 80 TL para cezasına çarptırılan Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı’nın cezası, istinaf mahkemesince onandı.
4.01.2023 Gündem
Müezzin Yıldırım’a böbrek nakli yapıldı
Müezzin Yıldırım’a böbrek nakli yapıldı Gezi Parkı eylemleri sırasında “Camide içki içildiğini görmedim” diyen Dolmabahçe Bezmiâlem Valide Sultan Camisi müezzini Fuat Yıldırım’a böbrek nakli yapıldı.
23.07.2022 Gündem
‘Para cezası orantılı’
‘Para cezası orantılı’ Anayasa Mahkemesi (AYM), Gezi Parkı eylemleri sırasında Ethem Sarısülük'ün ölümüne neden olan polis memuruna verilen para cezasının orantılı olduğuna, davada yaşam hakkının usul boyutunun ihlal edilmediğine karar verdi.
5.03.2022 Gündem
Birleştirilen Gezi Parkı ve Çarşı davasının ikinci duruşması başladı
Birleştirilen Gezi Parkı ve Çarşı davasının ikinci duruşması başladı Yeniden görülen Gezi Parkı eylemleri ile ilgili aralarında Osman Kavala, Can Dündar ile CIA eski danışmanı Henry Barkey'in de bulunduğu 17 sanık ile Çarşı taraftar grubundan 35 sanığın bulunduğu davaların birleştirilmesinden sonra ikinci duruşma başladı. Davanın tek tutuklu sanığı Osman Kavala duruşmaya katılmadı.
26.11.2021 Gündem
Osman Kavala'nın tutukluluğunun devamına karar verildi
Osman Kavala'nın tutukluluğunun devamına karar verildi Yeniden görülen Gezi Parkı eylemleri ile ilgili aralarında Osman Kavala, Can Dündar ile CIA eski danışmanı Henry Barkey'in de bulunduğu 17 sanıklı dava ile Çarşı taraftar grubundan 35 sanığın bulunduğu davaların birleştirilmesi sonrasındaki duruşmada, sanık Osman Kavala'nın tutukluluğunun devamına karar verildi.
8.10.2021 Gündem
Doğamız ve ülkemiz için mücadelemiz sürecek
Doğamız ve ülkemiz için mücadelemiz sürecek Gezi Parkı eylemleri sırasında ekmek almaya giderken başına isabet eden gaz kapsülü sonucu ağır yaralanan ve uzun süre tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Berkin Elvan, ölüm yıldönümünde Güzelbahçe’deki Berkin Elvan Parkı’ndaki heykeli önünde anıldı.
13.03.2021 Ege
Berkin Elvan davası: Dosya mütalaasını açıklamak üzere savcıya gönderildi
Berkin Elvan davası: Dosya mütalaasını açıklamak üzere savcıya gönderildi Gezi Parkı eylemlerine ilişkin Okmeydanı'nda çıkan olaylarda 16 Haziran 2013'te kafasına gaz kapsülü isabet eden ve 269 gün sonra tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın ölümüne ilişkin davada dosya mütalaasını açıklamak üzere duruşma savcısına gönderildi.
23.09.2020 Gündem
Büyükada davasında karar çıkması bekleniyor
Büyükada davasında karar çıkması bekleniyor Kamuoyunda “Büyükada davası” olarak bilinen Uluslararası Af Örgütü Onursal Başkanı ve eski Direktörü Taner Kılıç’ın da aralarında olduğu 6 sanığın “Silahlı terör örgütüne üye olma” ve “Silahlı terör örgütüne yardım etme” suçlarından yargılandığı davada yarın karar verilmesi bekleniyor.
2.07.2020 Gündem
CHP’den 'normalleşme' açıklaması: Fedakârlıklar boşa gitmesin
CHP’den 'normalleşme' açıklaması: Fedakârlıklar boşa gitmesin CHP Sözcüsü Öztrak, fedakârlıkların boşa gitmemesi için, bundan sonraki yeni süreçte de herkese büyük sorumluluklar düştüğünü belirterek, “Maske ve temizlik konusunda çok daha hassas olmak zorundayız. Ancak bu şekilde ikinci dalgadan kaçınabiliriz” dedi.
2.06.2020 Siyaset
Bakan Varank: Abdullah Bey'in gurur duyduğu Gezi'nin müsebbibi biraz da kendisidir
Bakan Varank: Abdullah Bey'in gurur duyduğu Gezi'nin müsebbibi biraz da kendisidir Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Gezi Parkı eylemleri ile ilgili, "Gurur duydum" açıklamasına tepki gösterdi. Varank, Gezi olaylarının başlangıcındaki CHP mitinginin, dönemin Cumhurbaşkanı Gül'ün ısrarı üzerine Taksim Meydanı'nda yapıldığını belirterek, "Dolayısı ile Abdullah Bey'in gurur duyduğu hadiselerin aslında müsebbibi biraz da kendisidir. Çünkü kendisinin ısrarı ile CHP o meydana girdi ve o meydan 2 ay boyunca işgal edildi. Ben şimdi o zamanları düşündüğümde 'acaba bir danışıklı dövüş var mıydı?' diye de kendi kendime soruyorum" dedi.
13.03.2020 Siyaset
Türkiye'ye 3 kez geldi! Birinde HSBC patlaması, diğerinde Gezi olayları ardından 15 Temmuz...
Türkiye'ye 3 kez geldi! Birinde HSBC patlaması, diğerinde Gezi olayları ardından 15 Temmuz... İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın eski CIA danışmanı Henri Barkey'in FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimindeki bağlantısıyla ilgili soruşturmada dikkat çekici bir ifade dosyaya girdi. Barkey'in 15 Temmuz'da kaldığı Büyükada S. P. Hotel'de şef garson olarak çalışan A.U., Adalar İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde 25 Şubat 2020'de ifade verdi. A.U., Barkey'in 15 Temmuz günü kendisine, şaşırmış gibi yaparak "İstanbul'a 3 kez geldim. İlk geldiğimde HSBC isimli bankada patlama, ikinci geldiğimde Gezi Parkı eylemleri, üçüncü geldiğimde ise böyle bir olay yaşandı" dediğini söyledi.
10.03.2020 Gündem
Son dakika... Büyük İstanbul planı! Bakan Soylu açıkladı
Son dakika... Büyük İstanbul planı! Bakan Soylu açıkladı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Anadolu Ajansı Editör Masası'nda son dakika açıklamalarda bulundu. Soylu, "Depremde yardımları STK'lerin, belediyelerin kendi başına dağıtmasına izin vermedik. Bu, bizim değil Türkiye Afet Müdahale Planı'nın kararı" dedi. Öte yandan Bakan Soylu olası büyük İstanbul depremi için de büyük İstanbul planı hazırladıklarını belirtti. Soylu, bekçiler sayesinde günlük hırsızlık ortalamasının 282'den 147'ye düştüğünü bildirdi. İçişleri Bakanı Soylu, Ceren Damar Şenel cinayeti sanığının avukatı Vahit Bıçak'ın Polis Akademisi'nden ilişkisinin bugün kesileceğini bildirdi.
27.02.2020 Siyaset
Kılıçdaroğlu’ndan İstanbul’da çok konuşulacak buluşma!
Kılıçdaroğlu’ndan İstanbul’da çok konuşulacak buluşma! CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önceki akşam İstanbul’da bir grup muhafazakar siyasetçi, emekli bürokrat ve aydının oluşturduğu İstanbul Platformu’nun konuğu oldu.
12.12.2019 Gündem
Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan yüzde 40+1 tartışmalarına son noktayı koydu
Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan yüzde 40+1 tartışmalarına son noktayı koydu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti 29. İstişare Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan, "Seçilme yeterliliğinin yüzde 50'den yüzde 40'a çekilmesi gibi bir çabamız yok. Yüzde 50 sınırının koyulması gayet bilinçli ve değişmez bir gerçektir. Bu konu da bir daha açılmamak üzere burada kapanmıştır." dedi.
5.10.2019 Gündem
Gezi eylemcilerine AYM’den ‘ret’ çıktı
Gezi eylemcilerine AYM’den ‘ret’ çıktı Gezi Parkı eylemleri sırasında polis tarafından gözaltına alınmaları ve dört gün boyunca gözaltında tutulmaları nedeniyle kişi hürriyeti ve güvenliği hakkının ihlal edildiğini iddia eden beş kişinin Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) yaptığı başvuru reddedildi.
2.05.2019 Gündem
‘Oğlum hâlâ yaşıyor’
‘Oğlum hâlâ yaşıyor’ Gezi Parkı eylemleri sırasında Okmeydanı’nda polisin attığı gaz fişeğinin başına isabet etmesi sonucu 269 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra hayatını kaybeden 16 yaşındaki Berkin Elvan, ölümünün beşinci yılında mezarı başında anıldı.
12.03.2019 Gündem
İddianame dün kabul edilmişti! İlk duruşmanın tarihi belli oldu
İddianame dün kabul edilmişti! İlk duruşmanın tarihi belli oldu Gezi Parkı eylemlerine ilişkin aralarında Anadolu Kültür A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kavala, Can Dündar, Ayşe Mücella Yapıcı ve Memet Ali Alabora'nın da bulunduğu 16 sanığın hakim karşısına çıkacakları tarih belli oldu. İlk duruşma 24 Haziran'da Silivri'de yapılacak. Duruşmalar hafta boyunca sürecek.
5.03.2019 Gündem
Berkin için keşif yapılacak
Berkin için keşif yapılacak Gezi Parkı eylemleri sırasında başına biber gazı fişeği isabet etmesi sonucu ağır yaralanan ve 269 gün sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın ölümüne neden olan polisin yargılandığı davada, mahkeme olay yerinde keşif yapılması kararını verdi.
28.02.2019 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Gezi Parkı Eylemleri ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.