Hepatit B

Hepatit B

Son dakika Hepatit B haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Hepatit B gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Hepatit B haber sayfamızda...

Hepatit B

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 817 hepatit b haberi bulunmuştur.
Toplumun 5’te 1’inin karaciğeri yorgun: ‘Akdeniz diyeti ile beslenin’
Toplumun 5’te 1’inin karaciğeri yorgun: ‘Akdeniz diyeti ile beslenin’ Hazır gıda tüketimine dayalı yağlı batı tipi beslenmenin karaciğer hastalığına davetiye çıkardığını, toplumun 5’te 1’nin bu riskle karşı karşıya olduğunu söyleyen Gastroenteroloji Uzmanı Memişoğlu, Akdeniz diyeti ile beslenme önerdi.
4.11.2023 Gündem
Merdiven altı piercingte ölümcül tehlike: Kan yoluyla yayılıyor!
Merdiven altı piercingte ölümcül tehlike: Kan yoluyla yayılıyor! Dermatoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Derya Can, hijyensiz ve yeterli eğitimleri almayan kişiler tarafından yapılan piercing uygulamalarının HPV, molluskum, AIDS, hepatit B, hepatit C ve verem gibi kan yoluyla bulaşan ölümcül hastalıklara davet çıkardığını söyledi.
24.10.2023 Genel Sağlık
Önce siroz sonra lösemi teşhisi kondu! 'Bir bedende üç farklı hayat'
Önce siroz sonra lösemi teşhisi kondu! 'Bir bedende üç farklı hayat' Birkaç yıl önce Hepatit B hastalığına yakalanan 52 yaşındaki Yüksel Avşar, Hepatit B'ye bağlı siroz hastalığı nedeniyle küçük kardeşinden karaciğer nakli oldu. Avşar, bir süre sonra halsizlik şikâyetiyle tekrar hastaneye başvurdu. Yapılan tetkikler sonucu lösemi olduğunu öğrenen Avşar'ın yeniden tedavi süreci başladı. Ağabeyinden kemik iliği nakli olan Avşar, sağlığına tekrar kavuştu.
3.10.2023 Haberler
Önce siroz sonra lösemi teşhisi kondu! 'Bir bedende üç farklı hayat'
Önce siroz sonra lösemi teşhisi kondu! 'Bir bedende üç farklı hayat' Birkaç yıl önce Hepatit B hastalığına yakalanan 52 yaşındaki Yüksel Avşar, Hepatit B'ye bağlı siroz hastalığı nedeniyle küçük kardeşinden karaciğer nakli oldu. Avşar, bir süre sonra halsizlik şikâyetiyle tekrar hastaneye başvurdu. Yapılan tetkikler sonucu lösemi olduğunu öğrenen Avşar'ın yeniden tedavi süreci başladı. Ağabeyinden kemik iliği nakli olan Avşar, sağlığına tekrar kavuştu.
3.10.2023 Gündem
Beethoven’in hastalığı saçından teşhis edildi
Beethoven’in hastalığı saçından teşhis edildi Ünlü Alman besteci ve piyanist Ludwig van Beethoven 1770’te 56 yaşındayken Viyana’da ölmüştü. Dâhi besteci, 20’li yaşlarında işitme kaybı yaşamaya başlamış ve sağır olmuştu.
24.03.2023 Dünya
Beethoven neden öldü? Saçından örnek alındı, her şey ortaya çıktı
Beethoven neden öldü? Saçından örnek alındı, her şey ortaya çıktı Cambridge Üniversitesi’nden araştırmacı grubunun yürüttüğü araştırma, Alman piyanist ve besteci Ludwig van Beethoven’ın saç tellerinden elde edilen DNA analizleri, ünlü bestecinin karaciğer hastalığına yatkınlığı olduğu ve ölümünden aylar önce Hepatit B’ye yakalandığını ortaya koydu.
23.03.2023 Dünya
CHP’li belediye başkanları deprem zirvesinde buluştu
CHP’li belediye başkanları deprem zirvesinde buluştu CHP’li büyükşehir belediye başkanları Ankara’da deprem zirvesinde buluştu. Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun başkanlığında, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın dışında kalan tüm başkanların katıldığı toplantıda, afet bölgesinde görülen eksiklikler, bundan sonra sürecin nasıl yönetilmesi gerektiği gibi başlıklar ele alındı.
16.02.2023 Gündem
Kanserde risk faktörlerine dikkat
Kanserde risk faktörlerine dikkat Dünyada her yıl 10 milyon kişinin yaşamını yitirdiği kansere karşı uzmanlar uyarılarda bulundu. Erken tanının hayat kurtardığını yineleyen uzmanlar, sağlıksız beslenme ve sigaranın kanser riskini artırdığını hatırlattı, spor ve kaliteli uykunun önemini vurguladı.
4.02.2023 Gündem
Wagner'de AIDS paniği! Doktorlar yaralılara ellerini bile sürmüyor
Wagner'de AIDS paniği! Doktorlar yaralılara ellerini bile sürmüyor Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinden kısa bir süre sonra cephe hattına sürülen Wagner grubu askerleri hakkında korkunç bir gerçek ortaya çıktı. Cephe hattında yaşanan ve bulaştığı kişilere hayatı zindan eden hastalıklar yüzünden doktorların yaralılara müdahale etmediği bildirildi.
1.02.2023 Dünya
Çocuklar için 10 bin aşı takviyesi
Çocuklar için 10 bin aşı takviyesi Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü (HSGM), 10 bin doz pediatrik difteri-tetanoz aşısı satın alımı için ihaleye çıktı.
14.01.2023 Gündem
Ege’nin tek merkezi
Ege’nin tek merkezi Türkiye’de toplam 6 tane, Ege’de ise sadece Konak’ta bulunan Gönüllü Danışmanlık ve Test Merkezi, HIV, Hepatit B, Hepatit C ve Sifiliz (Frengi) enfeksiyonlarına yönelik testleri ücretsiz yapıyor.
4.12.2022 Ege
Zamanın yüklerinden Ozonterapi ile kurtulun
Zamanın yüklerinden Ozonterapi ile kurtulun Bu hafta bir zamanlar Almanya’ da “Gençlik aşısı” denilen, son yıllardaki virüs salgınlarında koruyucu olarak sıklıkla kullanılan güvenilir etkin bir tedavi yöntemi olan ozonterapiden bahsedeceğim. Ozon, oksijenin (O2) yüksek enerji ile O3’e çevrilmiş formudur.
30.09.2022 Cadde
Mersin'de ruhsatsız diş kliniği mühürlendi
Mersin'de ruhsatsız diş kliniği mühürlendi Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ruhsatsız ve sağlıksız koşullarda çalıştırıldığı tespit edilen bir diş kliniğini mühürleyip kapattı.
29.09.2022 Haberler
Mersin'de ruhsatsız diş kliniği mühürlendi
Mersin'de ruhsatsız diş kliniği mühürlendi Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ruhsatsız ve sağlıksız koşullarda çalıştırıldığı tespit edilen bir diş kliniğini mühürleyip kapattı.
29.09.2022 Gündem
Oxford Üniversitesi'nden yeni sıtma aşısı: Maliyeti birkaç dolar, dünyayı değiştirebilir
Oxford Üniversitesi'nden yeni sıtma aşısı: Maliyeti birkaç dolar, dünyayı değiştirebilir Oxford Üniversitesi'nden bilim insanları 'devrimsel' potansiyele sahip bir sıtma aşısı geliştirdiklerini açıkladılar.
8.09.2022 Dünya
Evlatlardan ikinci hayat
Evlatlardan ikinci hayat İzmir’de iki genç, hepatit B’ye bağlı siroz gelişen babalarına karaciğer donörü olup, ikinci hayatın kapılarını açtı.
30.08.2022 Ege
Hepatit B ve C’de kanser riski!
Hepatit B ve C’de kanser riski! Hepatit B, karaciğeri iltihaplandıran bir virüstür. Dünyada 300 milyondan fazla insanda görülürken Türkiye’de yaklaşık 3 milyon kişi virüsü taşıyor. Aşılanarak önlem almak mümkün.
30.07.2022 Vitrin
Hepatit B'den aşı ile yüzde 100 korunma
Hepatit B'den aşı ile yüzde 100 korunma Hepatit B hastalığının, hepatit B virüsünün neden olduğu karaciğer iltihabı olduğunu belirten Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Sünbül, “Hepatit B hastalığından korunmanın en önemli yolunun bağışık olmayan kişilerin aşı yaptırmasıdır. Aşı ile yüzde 100’e yakın korunma sağlanmaktadır” dedi.
29.07.2022 Sağlık
Viral hepatitler ve korunma yollarına dikkat
Viral hepatitler ve korunma yollarına dikkat Dr. Dilek Yekenkurul, kendisinde hastalık olduğunu bilmeyen binlerce kişinin var olduğunu söyledi.
26.07.2022 Sağlık
Uzmanlardan uyarı! ‘Tarama testi yaptırın'
Uzmanlardan uyarı! ‘Tarama testi yaptırın' 28 Temmuz Dünya Hepatit Günü dolayısıyla Viral Hepatitle Savaşım Derneği ve Türk Karaciğer Araştırmaları Derneği bir araya geldi.
26.07.2022 Cadde
Komplo teorileri nedeniyle aileler topuk kanı taramasını reddediyor
Komplo teorileri nedeniyle aileler topuk kanı taramasını reddediyor Türk Neonatoloji (yenidoğan) Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Merih Çetinkaya, topuk kanına dikkat çekerek hayati öneme sahip olduğunu vurguladı. Topuk kanı taramasını bazı ailelerin reddettiğini belirten Çetinkaya, ebeveynlerin bebeklerini büyük bir tehlikeye attığı uyarısında bulundu.
13.07.2022 Haberler
Bazı aileler reddediyor ama hayati öneme sahip! Sadece İstanbul'da 1000'e yakın ebeveyn var
Bazı aileler reddediyor ama hayati öneme sahip! Sadece İstanbul'da 1000'e yakın ebeveyn var Türk Neonatoloji (yenidoğan) Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Merih Çetinkaya, topuk kanına dikkat çekerek hayati öneme sahip olduğunu vurguladı. Topuk kanı taramasını bazı ailelerin reddettiğini belirten Çetinkaya, ebeveynlerin bebeklerini büyük bir tehlikeye attığı uyarısında bulundu.
13.07.2022 Gündem
Hepatit B Nasıl Bulaşır? Hepatit B Cinsel Yolla Bulaşır Mı?
Hepatit B Nasıl Bulaşır? Hepatit B Cinsel Yolla Bulaşır Mı? Riskli hastalıklardan birisi olan Hepatit B, kişilerin merak ettiği bir hastalık türüdür. Hepatit B hastalığının nasıl bulaştığı ve nasıl tepki gösterdiği kişilerce merak edilebiliyor. Hepatit B hastalığının cinsel yolla bulaşıp bulaşmayacağı da kişilerce araştırılan bir konu. Hepatit B nasıl bulaşır? Hepatit B cinsel yolla bulaşır mı? Hepatit B hakkında sizlere detaylı bilgiler derledik.
10.07.2022 Sağlık
Ölenlerin yakınları şokta! Anne-kız cesetleri parça parça satmış
Ölenlerin yakınları şokta! Anne-kız cesetleri parça parça satmış ABD'nin Colorado eyaleti son günlerde eşine az rastlanır bir davayı konuşuyor. Detaylarıyla duyanları şaşkına çeviren olayın başrollerinde ise cenaze evi işleten anne ve kızı var.
8.07.2022 Dünya
Anti Hav Nedir? Anti Hav Değeri Kaç Olmalıdır, Yüksek Çıkarsa Ne Yapılır?
Anti Hav Nedir? Anti Hav Değeri Kaç Olmalıdır, Yüksek Çıkarsa Ne Yapılır? Anti HAV çok sık olarak duyulan bir terim olarak karşımıza çıkıyor. Sizin için Anti HAV nedir? Anti HAV değeri kaç olmalıdır, yüksek çıkarsa ne yapılır şeklinde çok fazla sorulan soruların yanıtlarını derledik.
6.07.2022 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Hepatit B ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.