Herakles

Herakles

Son dakika herakles haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan herakles gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan herakles haber sayfamızda...

Herakles

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 185 herakles haberi bulunmuştur.
Tarihin sahnesi İznik Tiyatrosu
Tarihin sahnesi İznik Tiyatrosu İznik’te bulunan 2000 yıllık Roma Tiyatrosu’nda tiyatro oyunlarının ardından gladyatör dövüşleri, ilerleyen dönemde de dinî toplantılar yapıldı. M.S. 8. yüzyılda taşları surların güçlendirilmesinde kullanılan tiyatro, Osmanlı Dönemi’nde seramik fırınlarına ev sahipliği yaptı.
21.01.2024 Arkeoloji
Şehrin ve tarihin kalbi
Şehrin ve tarihin kalbi Geçmişten bugüne daima Kayseri’nin kalbi olan kale, 2019 yılından bu yana şehrin tüm tarihine de ev sahipliği yapıyor. Kalede bulunan Arkeoloji Müzesi, Kayseri’nin binlerce yıllık tarihini saklıyor
18.12.2023 Arkeoloji
Yurda dönen eserler bir arada
Yurda dönen eserler bir arada Londra’dan temin edilen Herakles heykeli ile İskoçya’dan getirilen M.Ö. 4. yy’a ait Batı Anadolu Medeniyetleri kökenli Altın Taç’ın aralarında olduğu, Türkiye’nin yurt dışından iadesini gerçekleştirdiği Anadolu menşeili kültür varlıkları ve yurt içinde kurtarılıp restorasyonu tamamlanan 897 eser önceki gün Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nde açılan “Kaçış Yok” adlı sergide bir araya getirildi.
16.11.2023 Kültür Sanat
İadesi sağlanan 897 eser sergide: Altın taç, altın tabak, altın kaşık, sikke...
İadesi sağlanan 897 eser sergide: Altın taç, altın tabak, altın kaşık, sikke...  Türkiye’nin yurt dışından iadesini gerçekleştirdiği Anadolu menşeili kültür varlıkları ve yurt içinde kurtarılıp restorasyonu tamamlanan eserler, Anadolu Medeniyetler Müzesi'nde ‘Kaçış Yok’ isimli sergide ziyaretçilere sunuldu.
14.11.2023 Gündem
‘Yorgun Herkül’ öz yurdunda
‘Yorgun Herkül’ öz yurdunda Yurt dışına yasa dışı yollarla kaçırılan tarihî eserler Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın kararlı çalışmalarıyla evlerine dönüyorlar. 2023’ün başından bu yana 2 bin 956 eser daha Türkiye’ye iade edilerek müzelerde koruma altına alındı. Bunlardan biri de “Yorgun Herkül”dü.
29.10.2023 Kültür Sanat
Nemrut’taki heykellere şırınga ile kireç! İşte sonuç
Nemrut’taki heykellere şırınga ile kireç! İşte sonuç  Nemrut Dağı’ndaki devasa heykelleri kurtarmak için geçtiğimiz yıl heykellere şırıngalar ile enjekte edilen ‘nano kireç’ tuttu.
23.10.2023 Gündem
Türkiye bronz başın peşinde
Türkiye bronz başın peşinde Türkiye, Isparta’daki Bubon Antik Kenti’nden kaçırılan ve 50 yıldan fazladır Danimarka’da bir müzede sergilenen Septimius Severus’un bronz başını geri istiyor.
5.07.2023 Kültür Sanat
Tarihin ‘sıla hasreti’ son buluyor
Tarihin ‘sıla hasreti’ son buluyor Kaçak kazılar ve yasa dışı yollarla yurt dışına kaçırılan eserlerin izini sürerek tespit çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda 2018 yılından bugüne toplam 7 bin 701 kültür varlığının yurda dönmesi sağlandı. 2023 yılı içinde ise yaklaşık 3 bin eser Türkiye’ye iade edildi.
27.06.2023 Gündem
2 bin yıllık antik çeşme, 13 asır sonra yeniden suya kavuştu
2 bin yıllık antik çeşme, 13 asır sonra yeniden suya kavuştu Burdur'un Gölhisar ilçesindeki Kibyra Antik Kenti'nde 2 bin yıl önce inşa edilip, 7'nci yüzyıla kadar kullanıldığı belirlenen çeşme, restore edilerek yeniden suya kavuştu.
2.06.2023 Gündem
Sandığa gidilmedi, oy saymak için makine icat edildi! Asırlar sonra dikkat çeken sonuç
Sandığa gidilmedi, oy saymak için makine icat edildi! Asırlar sonra dikkat çeken sonuç Modern demokrasilerin vatandaşları seçim günü oy kullanmak için başta sandığa gitmek olmak üzere çeşitli yöntem ve teknolojiler kullanıyor. Peki bu durum eski zamanlarda nasıldı? Tarihçiler, eski çağlarda demokrasi ve yarı demokrasiyi yönetim şekli olarak belirlemiş olan bazı toplulukları inceledi ve ilgi çekici sonuçlara ulaştı. İşte Antik dönemdeki demokrasinin işleyiş şekli.
4.04.2023 Dünya
ABD'den getirilen tarihi eserler için Antalya'da özel bölüm oluşturuldu
ABD'den getirilen tarihi eserler için Antalya'da özel bölüm oluşturuldu Türkiye'den geçmiş yıllarda ABD'ye kaçırılıp, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın girişimiyle yurda getirilen 12 tarihi eser için Antalya Arkeoloji Müzesi'nde özel bölüm oluşturuldu. Sergi, yarın Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un katılımıyla açılacak.
30.03.2023 Haberler
ABD'den getirilen tarihi eserler için Antalya'da özel bölüm oluşturuldu
ABD'den getirilen tarihi eserler için Antalya'da özel bölüm oluşturuldu Türkiye'den geçmiş yıllarda ABD'ye kaçırılıp, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın girişimiyle yurda getirilen 12 tarihi eser için Antalya Arkeoloji Müzesi'nde özel bölüm oluşturuldu. Sergi, yarın Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un katılımıyla açılacak.
30.03.2023 Gündem
Heykeller ayakta tümülüsler harap
Heykeller ayakta tümülüsler harap Depremde büyük yıkıma uğrayan Adıyaman’da tarihi mekânlar da zarar gördü. Nemrut’un iki bin yıllık heykelleri ayakta kaldı, Arsemia ve Karakuş Tümülüsü’ndeki eserler sarsıntıya dayanamadı.
6.03.2023 Gündem
2022’NİN YILDIZLARI
2022’NİN YILDIZLARI Geçen yıl Türkiye’de arkeoloji alanında yaşanan önemli gelişmeleri hatırlamak, ortaya çıkarılan eserlerin kamuoyu tarafından daha iyi bilinmesini sağlamak ve kültürel miras bilincine katkı sunmak amacıyla farklı üniversitelerden 20 arkeoloji öğrencisinin hazırladığı arkeolojik keşifler listesini, arkeoloji meraklıları ile bu alandaki uzman isimlerin değerlendirmesine sunduk.
23.01.2023 Arkeoloji
Türkiye kültürel mirasının peşinde
Türkiye kültürel mirasının peşinde Kültür Bakanlığı Kaçakçılıkla Mücadele Daire Başkanı Boz, Batılı ülkelerin Anadolu kökenli kaçak eserlerin Türkiye’ye iadesi konusundaki tutumlarında bir değişim olmadığını belirtiyor: “‘Biz sizden iyi koruruz’ düşüncesi hâlâ karşımıza çıkıyor”.
22.01.2023 Arkeoloji
Aizanoi kazılarında 2 m’lik tam heykel keşfi
Aizanoi kazılarında 2 m’lik tam heykel keşfi UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan Aizanoi Antik Kenti’nde yürütülen kazı çalışmalarında 2 metre 10 santim yüksekliğe sahip bir erkek heykelinin yanı sıra Yunan mitolojisi tanrılarından Eros ile Dionysos ve yarı tanrı Herakles’in heykel başları gün yüzüne çıkarıldı.
24.12.2022 Gündem
“Eser iadesi skor meselesi değil”
“Eser iadesi skor meselesi değil” Prof. Dr. Jale İnan’ın öncülüğünde başlayan ve iadesi için 50 yıldır çaba sarf edilen Lucius Verus heykeli dahil altı eser Türkiye’ye döndü. Kaçakçılıkla Mücadele Dairesi Başkanı Zeynep Boz’la bu sürecin perde arkasını konuştuk.
20.11.2022 Pazar
Yağmalanarak Amerika’ya götürülen tarihi eserler yeniden Türkiye'de
Yağmalanarak Amerika’ya götürülen tarihi eserler yeniden Türkiye'de Türkiye’de bulunan antik kentlerden yıllar önce yağmalanarak Amerika’ya götürülen 9 parçadan oluşan 6 eser, yıllar sonra Amerika ve Türkiye’nin ortak çalışması ile yeniden ait oldukları yere kazandırıldı.
13.11.2022 Haberler
Yağmalanarak Amerika’ya götürülen tarihi eserler yeniden Türkiye'de
Yağmalanarak Amerika’ya götürülen tarihi eserler yeniden Türkiye'de Türkiye’de bulunan antik kentlerden yıllar önce yağmalanarak Amerika’ya götürülen 9 parçadan oluşan 6 eser, yıllar sonra Amerika ve Türkiye’nin ortak çalışması ile yeniden ait oldukları yere kazandırıldı.
13.11.2022 Gündem
Google Jale İnan'ı doodle yaptı! Jale İnan kimdir, mesleği nedir? İşte hayatı ve kariyeri...
Google Jale İnan'ı doodle yaptı! Jale İnan kimdir, mesleği nedir? İşte hayatı ve kariyeri... Jale İnan, Türkiye'nin ilk kadın arkeoloğudur. 2001 yılında hayatını kaybeden İnan, Perge ve Side antik kentlerinin ortaya çıkarılmasında büyük payı vardır. Arkeolog Aziz Ogan’ın kızı olan Jale İnan kaç yaşındaydı, neden öldü?
27.09.2022 Bilgi Rehberi
Tanrıların güneşin doğuşunu seyrettiği yer
Tanrıların güneşin doğuşunu seyrettiği yer Nemrut Dağı’nın yamaçlarındaki devasa heykeller, yaklaşık 2 bin yıl önce Kommagene Kralı I. Antiochos tarafından tanrılara ve atalarına olan minnettarlığını göstermek için yaptırıldı. Kralın kemiklerinin ya da küllerinin de burada ana kayaya oyulmuş bir odaya konulduğu, üzerinin taşlarla örtüldüğü düşünülüyor.
18.09.2022 Arkeoloji
YURDA DÖNEN KÜLTÜR MİRASI
YURDA DÖNEN KÜLTÜR MİRASI Yurt dışına kaçırıldıktan sonra Türkiye’ye iadesi sağlanan birçok eser bulunuyor. Antalya Müzesi de Yorgun Herakles heykeli ve Herakles Lahdi gibi yurt dışından iadesi sağlanmış önemli eserlere ev sahipliği yapıyor.
21.08.2022 Arkeoloji
TARİHİ MİRASIN ASIRLIK EV SAHİBİ
TARİHİ MİRASIN ASIRLIK EV SAHİBİ 2 bin yaşındaki Yorgun Herakles, burada dinleniyor. Binlerce yıldır dans eden siyah ve beyaz mermerden yontulmuş kadın, burada şevkle dönmeye devam ediyor. 100. yaşını kutlayan Antalya Müzesi’nde ziyaretçileri fosillerden arkeolojik eserlere, çinilerden halılara zengin bir tarihi ve kültürel miras bekliyor.
21.08.2022 Arkeoloji
PANİONİON’UN SÖNMEYEN ATEŞİ
PANİONİON’UN SÖNMEYEN ATEŞİ Kuşadası’nda zengin ve renkli söylencelere ev sahipliği yapan Panionion’da olimpiyat heyecanının sönmeyen ateşini ruhunuzda hissedebilirsiniz.
21.08.2022 Arkeoloji
Konuşan sikkeler neler anlatıyor? Herakleia definesi
Konuşan sikkeler neler anlatıyor? Herakleia definesi Konya Ereğli’de 1980 yılında tesadüfen bulunan ve Herakleia Definesi olarak isimlendirilen 505 Athena sikkesi, Ereğli’nin Helenistik Dönem’de önemli bir şehir olduğunu gösteriyor
18.04.2022 Arkeoloji

Benzer Haber Etiketleri

Herakles ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.