Hünnap

Hünnap

Son dakika hünnap haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan hünnap gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan hünnap haber sayfamızda...

Hünnap

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 96 hünnap haberi bulunmuştur.
Karşıyaka’da bostanlar artıyor
Karşıyaka’da bostanlar artıyor Karşıyaka Belediyesi, iklim değişikliği ve gıda krizine karşı yürüttüğü etkin mücadele kapsamında kent içi tarımı yaygınlaştırmaya yönelik çalışmalarına devam ediyor.
24.02.2024 Ege
Boşuna ‘ölümsüzlük meyvesi’ denmiyor! Akıl almaz faydalarıyla hünnap raflarda
Boşuna ‘ölümsüzlük meyvesi’ denmiyor! Akıl almaz faydalarıyla hünnap raflarda Hünnap ‘ölümsüzlük meyvesi’ olarak biliniyor. Bu meyve Eylül ayından Ekim ayının sonuna kadar raflarda yer alıyor. Faydaları saymakla bitmeyen hünnap meyvesini bir de bizden dinleyin!
'Hünnap' gelir kapısı oldu
'Hünnap' gelir kapısı oldu Mersin'de dalları dikenli olduğu için yaban hayvanlarına karşı çit bitkisi olarak dikilen, aynı zamanda şifa deposu olan 'hünnap' bazı üreticilerin gelir kaynağı oldu. Kilogramı 40 ile 50 TL arasında satılan hünnap meyvesinin obeziteden kemiklerin güçlenmesine kadar birçok faydası bulunduğu belirtildi.
25.10.2023 Ekonomi
Ceviz yüz güldürdü: 1 milyon TL de gelir elde etti
Ceviz yüz güldürdü: 1 milyon TL de gelir elde etti Orman Genel Müdürlüğü'nün Gelir Getirici Tür Ağaçlandırmaları çerçevesinde bulunan ceviz ağaçlarında hasat başladı. Bandırma'da bulunan Yeşilçomlu Mahallesi sakinleri 2017 yılında dikilen 100 dönümlük ceviz ağacından yılda 10/12 ton ürün toplarken, yaklaşık 1 milyon TL de gelir elde etti.
19.10.2023 Ekonomi
Depresyon ve enerji düşüklüğüyle kendini gösteriyor! İyotun 6 faydası
Depresyon ve enerji düşüklüğüyle kendini gösteriyor! İyotun 6 faydası İyot, tiroid bezinin büyüme, beyin gelişimi ve enerji metabolizmasının hızından sorumlu tiroid hormonlarını üretebilmesi için gerekli bir mineral. İyotun vücutta eksik olması ise tiroid hormonu seviyelerinin düşmesine neden olarak çeşitli sağlık sorunlarına yol açabiliyor.
14.10.2023 Genel Sağlık
90 dakikadan fazla kablosuz kulaklık kullanılırsa ne olur?
90 dakikadan fazla kablosuz kulaklık kullanılırsa ne olur? Son yıllarda mobil cihaz kullanıcıları tarafından kablosuz kulaklıkların kullanımı oldukça artıyor. Kablolu olanlara kıyasla kablosuz kulaklıklar kullanıcıları ergonomi açısından rahat ettirse de kulak sağlığı açısından bazı problemlere yol açabiliyor.
14.10.2023 Genel Sağlık
Büyük bir zeytin gibi, Çinliler vazgeçemedi! Aç karnına hünnap yiyince bakın ne oluyor
Büyük bir zeytin gibi, Çinliler vazgeçemedi! Aç karnına hünnap yiyince bakın ne oluyor Çin tıbbında sıklıkla kullanılan hünnap, tam bir şifa kaynağı. Bu meyveyi aç karnına tükettiğinizde şifalı etkilerini fark edeceksiniz. İşte hünnabın halk arasında fazla bilinmeyen faydaları.
14.10.2023 Genel Sağlık
Limondan 20 kat daha fazla C vitamini barındırıyor: Bağışıklık sistemini zırh gibi koruyor
Limondan 20 kat daha fazla C vitamini barındırıyor: Bağışıklık sistemini zırh gibi koruyor Kış aylarının gelmesiyle beraber soğuk algınlığı grip ve nezle gibi hastalıklar baş gösterdi. İlaç yerine evde bu tip hastalıkları doğal yöntemlerle geçirmek istiyor ve bol bol C vitamini almayı tercih ediyorsanız bu besin limon 20 kat daha fazla C vitamini barındırıyor. İşte şifa deposu olan o besin…
12.10.2023 Alternatif Tıp
Şilan İsminin Anlamı Nedir? Şilan Ne Demek, Ne Anlama Gelir?
Şilan İsminin Anlamı Nedir? Şilan Ne Demek, Ne Anlama Gelir? Şilan ismi günümüzde kız çocuklarına verilmekte olan bir isimdir ve bu ismin anlamı güzel olduğu için sık sık aileler tarafından tercih edilmekte olan bir isimdir. Günümüzde Şilan ismi popüler isimler arasında bulunmakta olup en çok beğenilen ve tercih edilen kız isimlerinden biri olmaktadır. Bu nedenden dolayı sizler için Şilan ismini detaylı bir şekilde araştırdık. Şilan ismi ne demektir? Şilan ismi Kur’an-ı Kerim de geçer mi? konuları hakkında araştırdık ve sizler için bu konuları detaylıca derledik.
25.09.2023 Aile
Hem şurubu hem de çayı... Kabızlığa iyi geliyor
Hem şurubu hem de çayı... Kabızlığa iyi geliyor Hünnap meyvesi, sonbaharda olgunlaşan ve zeytin büyüklüğünde olan bir meyvedir. Çin'de "ölümsüzlük meyvesi" olarak bilinen hünnap, Türkiye'de de "innabi", "ünnap" veya "çiğde" olarak adlandırılır. Hünnapın faydaları saymakla bitmez. İşte düzenli tüketimde etkilerini göreceğiniz faydaları...
7.06.2023 Sağlık
Yürekler ısıtıldı
Yürekler ısıtıldı Kanseri atlatan gençler, LÖSEV çiftliğinde topladığı mandalinaları mücadeleyi sürdüren hastalara gönderdi. Minik sporcu Defne Erboy da, hiç kestirmediği saçlarını bağışladı.
19.12.2022 Ege
LÖSEV’in satsuma mandalinası satışta
LÖSEV’in satsuma mandalinası satışta Seferihisar’daki LÖSEV Çiftliği’nde doğal yöntemlerle ilaçsız üretilen satsuma mandalinasının satışı başladı. 
1.12.2022 Ege
Atalarından miras kalan hünnap meyvesi gelir kapıları oldu
Atalarından miras kalan hünnap meyvesi gelir kapıları oldu Ankara’da tarihi 19. yüzyıla kadar uzanan hünnap yetiştiriciliği her geçen gün artıyor. Ata mirası meyveyi modern tarımla buluşturan üreticiler, rekoltede önemli bir artış sağlayarak yeni bir gelir kapısı oluşturdu.
25.09.2022 Ekonomi
Marmaris'te orman yangınlarıyla mücadele sürerken, geçen yılın yaraları sarılıyor
Marmaris'te orman yangınlarıyla mücadele sürerken, geçen yılın yaraları sarılıyor Muğla’nın Marmaris ilçesinde, bir yandan orman yangınlarıyla mücadele devam ederken, bir yandan da geçmiş dönemdekilerin yaraları sarılıyor. Geçen yıl 29 Temmuz'da çıkan ve 9 gün sonra kontrol altına alınabilen yangında zarar gören 9 bin 52 hektarlık alan, yeşermeye başladı.
22.09.2022 Gündem
Çiftçiye faydalı merkez
Çiftçiye faydalı merkez Aydın Büyükşehir Belediyesi, Aydın çiftçisinin alternatif ürünler üreterek daha fazla kazanması için çalışmalar yürütmeye devam ediyor.
1.09.2022 Ege
Bağ rotasına Sobran damgası
Bağ rotasına Sobran damgası Üzümün başkenti Alaşehir’de Ercan-Gülşen Boztepe çifti, hem üzüm hem de şarap üretimiyle Ege’nin yeni bağ rotasının öncüsü oldu...
11.08.2022 Ege
904 hektarlık alan yeniden yeşeriyor
904 hektarlık alan yeniden yeşeriyor Ahmetli’de, 31 Temmuz 2020’de çıkan ve 3 gün süren orman yangını sonrası yanan 904 hektarlık alanda 300 bin fidan dikimi yapıldı, yeniden yeşillendirildi.
7.01.2022 Ege
Demirci’ye önce fidan ardından tesis katkısı
Demirci’ye önce fidan ardından tesis katkısı Manisa Büyükşehir Belediyesi, Meyveciliği Geliştirme Projesi kapsamında yüzde 75 hibe destekli olarak Demirci ilçesinde 23 bin 750 meyve fidanını törenle üreticilere teslim etti.
13.12.2021 Ege
Hünnapın Faydaları Nelerdir? Hünnap Meyvesi Neye İyi Gelir, Ne İşe Yarar?
Hünnapın Faydaları Nelerdir? Hünnap Meyvesi Neye İyi Gelir, Ne İşe Yarar? Hünnap meyvesinin sağlığa pek çok faydası bulunur. Oldukça dayanaklı hünnap ağacından elde edilir. Yöresel olarak farklı isimleri de bulunur. Çiğde ya da innabi olarak da bilinen hünnap alternatif tıpta da çokça kullanılır. Düşük kalorili meyve olan hünnap kilo vermeye yardımcı olur, antioksidan ve C vitamini kaynağıdır. bağışıklık sisteminde güçlendirici etkiye sahip olan hünnap meyvesi bağırsak sorunlarına iyi gelir ve kabızlığı tedavi eder. Hünnapın faydaları nelerdir? diyorsanız “Hünnap meyvesi neye iyi gelir, ne işe yarar?” içeriğimizden detaylıca okuyabilirsiniz.
3.12.2021 Genel Sağlık
6 Harfli Kelimeler Nelerdir? En Çok Kullanılan 6 Harf İçeren Kelimeler
6 Harfli Kelimeler Nelerdir? En Çok Kullanılan 6 Harf İçeren Kelimeler Ülkemizde, en çok kullanılan 6 harfli erkek isimlerinden bazıları şunlardır: 1- Selçuk 1- Serkan 3- Mehmet 4- Serdar 5- Toygar 6- Tahsin. 6 harften oluşan en popüler kız isimleri ise şu şekilde sıralanabilir: 1- Aybüke 2- Açelya 3- İlayda 4- Mehtap 5- Meltem 6- Nermin 7- Nurgün 8- Gülçin. 6 Harfli kelimeler nelerdir tüm detayları ile sizler için derledik.
25.10.2021 Eğitim
Demirci hünnabında hasat başladı
Demirci hünnabında hasat başladı Manisa'nın Demirci ilçesinin coğrafi işaret tescilli ürünü hünnapta hasat telaşı başladı.
12.10.2021 Ekonomi
"Demirci tarhanası" şifa kaynağı oluyor
"Demirci tarhanası" şifa kaynağı oluyor Manisa'nın Demirci ilçesinde köylü kadınların imece usulüyle hazırladığı bölgeye özgü "Demirci tarhanası" içerisindeki 16 çeşit meyve ve sebzeyle yoğun talep görüyor.
9.10.2021 Haberler
Kardeş şehirlerden dostluk ormanı
Kardeş şehirlerden dostluk ormanı Kardeş şehir ilişkilerinin 25. yılı kapsamında Fürth Belediye Başkanı Thomas Jung’un da yer aldığı Alman heyet, Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay’ı ziyaret etti.
6.10.2021 Ege
Hünnap Ağacı Nerede Yetişir? Kısaca Özellikleri Nelerdir?
Hünnap Ağacı Nerede Yetişir? Kısaca Özellikleri Nelerdir? Doğada pek çok ağaç türü vardır. Hünnap ağacı da en çok sevilen ağaç türlerinden bir tanesidir. Hünnap ağacı ile ilgili günümüzde halen daha birçok araştırma yapılmaktadır. Hünnap ağacı ülkemizde de yetişen bir ağaç olarak bilinmektedir. Son günlerde arama motorlarında hünnap ağacı ile ilgili araştırmalar artmıştır. Peki hünnap ağacı nerede yetişir? Hünnap ağacının kısaca özellikleri nelerdir? İşte hünnap ağacı ile ilgili tüm detayları ile derledik.
30.08.2021 Eğitim
Kırmızı Orman Meyvelerinin İsimleri Ve Faydaları Nelerdir?
Kırmızı Orman Meyvelerinin İsimleri Ve Faydaları Nelerdir? Yabani metsinler ismi ile de bilinen orman meyveleri protein, magnezyum ve kalsiyum açısından oldukça zengindir. En çok tüketilen orman meyvelerinin başında ahududu, çilek ve böğürtlen geliyor. Reçeli ve kompostosu da yapılan bu meyveler, organik ve katkısız oldukları için de sıkça tercih ediliyor. Kırmızı orman meyvelerinin isimleri ve faydaları nelerdir sizler için derledik.
20.08.2021 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Hünnap ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.