İdrar Yaparken Yanma Ve İdrar Yollarında Ağrı Neden Olur?
İdrar Yaparken Yanma Ve İdrar Yollarında Ağrı Neden Olur? İdrar yollarında ağrı ve idrar yaparken yanma hissinin farklı nedenleri bulunmaktadır. Özellikle kış mevsimlerinde yaşanılan bu durum üşütme ve enfeksiyon kapma sebeplerinden meydana gelmektedir. İdrar yaparken vajinada yanma ve ağrı neden olur sorusu için bulunan yanıtlar, tedavi sürecine yöneltmektedir. İdrarda oluşan yanma ve ağrının nedenlerini derledik.
12.02.2021 Sağlık
Soğuk hava kadınları vuruyor!
Soğuk hava kadınları vuruyor! Kadın hastalıkları ve doğum uzmanı Opr. Dr. Figen Temelli Akın, “Soğuk hava, bağışıklık sisteminin zayıflamasına sebep olabiliyor. Bu nedenle kış aylarında sıkça idrar yolu enfeksiyonları yaşanabiliyor” dedi.
27.02.2019 Kadın Sağlığı
İdrar yolu enfeksiyonu neden olur?
İdrar yolu enfeksiyonu neden olur? İdrar yolu enfeksiyonu denildiğinde ilk olarak akıllara halk arasında sistit diye adlandırılan mesane iltihabının geldiğini belirten Kontinans Derneği Başkanı Prof. Dr. Tufan Tarcan, akut bakteriyel sistitin belirtilerinin idrar yaparken yanma, mesanede ağrı, sık idrara çıkmak ve bazen kanlı idrar yapmak olduğunu ifade etti. Piyelonefrit olarak adlandırılan böbrek iltihaplarında ise ateş, halsizlik ve yan ağrısının ön planda olduğunu vurguladı.
21.11.2018 Genel Sağlık