İştahsızlık

İştahsızlık

Son dakika iştahsızlık haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan iştahsızlık gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan iştahsızlık haber sayfamızda...

İştahsızlık

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.167 iştahsızlık haberi bulunmuştur.
Yozgat’ta korkutan artış! Son bir haftada 255 kişinin vücudundan çıkartıldı
Yozgat’ta korkutan artış! Son bir haftada 255 kişinin vücudundan çıkartıldı Havaların ısınmasıyla Kırım Kongo Kanamalı Ateşi vakalarında artış yaşanırken, Yozgat’ta son bir haftada 255 kişi vücuduna yapışan kene nedeniyle sağlık kuruluşlarına başvurdu.
25.04.2024 Haberler
Yozgat’ta korkutan artış! Son bir haftada 255 kişinin vücudundan çıkartıldı
Yozgat’ta korkutan artış! Son bir haftada 255 kişinin vücudundan çıkartıldı Havaların ısınmasıyla Kırım Kongo Kanamalı Ateşi vakalarında artış yaşanırken, Yozgat’ta son bir haftada 255 kişi vücuduna yapışan kene nedeniyle sağlık kuruluşlarına başvurdu.
25.04.2024 Gündem
Tatil bitiyor, uyum sorunlarına dikkat
Tatil bitiyor, uyum sorunlarına dikkat Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarında 19 milyonu aşkın öğrenci ile 1.2 milyon öğretmen için ikinci dönem ara tatili yarın bitiyor. 9 günlük tatilin ardından bazı öğrenciler okula dönüşte isteksiz olabiliyor, uyum sorunu yaşayabiliyor. Hatta bazı çocuklarda mide bulantısı, baş ağrısı, iştahsızlık ve uyku problemleri gibi fizyolojik şikâyetler dahi görülebiliyor.
14.04.2024 Eğitim
C, B, D fark etmiyor: Multivitaminler bildiğimiz gibi değilmiş! Kanseri saklayabilir
C, B, D fark etmiyor: Multivitaminler bildiğimiz gibi değilmiş! Kanseri saklayabilir Vitaminlerin sağlıklı bir beden için takviye olarak alındığı düşünülür. Ancak yaygın olarak kabul gören bu düşüncenin aksine vitaminler sağlıklı bir bedenin ana maddesidir. Bu nedenle eksikliğinin de fazlalığının da dikkate alınması gerektiğini söyleyen İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Ece Yiğit Gençer, göz ardı edilen büyük tehlikeyi anlattı.
16.03.2024 Genel Sağlık
Yüksek ateş, iştahsızlık, kusmaya yol açıyor! Çocuklarda yılda 3 kez görülüyorsa dikkat
Yüksek ateş, iştahsızlık, kusmaya yol açıyor! Çocuklarda yılda 3 kez görülüyorsa dikkat Çocuklarda idrar yolu enfeksiyonu (İYE) sık görülen ateşli hastalık nedenlerinden biri. Çocuk Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. İrfan Serdar Arda, yüksek ateş yanında iştahsızlık, halsizlik, kusma ve beslenme isteksizliği gibi bulgularla ortaya çıkan hastalıkla ilgili önemli uyarılarda bulundu.
23.02.2024 Genel Sağlık
Karaciğer yağlanması böyle sinyal veriyor! Uzmanı belirtileri sıraladı
Karaciğer yağlanması böyle sinyal veriyor! Uzmanı belirtileri sıraladı Yorgunluk, mide bulantısı, iştahsızlık, kilo kaybı, karın ağrısı ile zihin karışıklığı ve dalgınlık gibi sorunların karaciğer yağlanmasına işaret edebileceğini vurgulayan Dr. İlksoy İkibiroğlu önemli bilgilendirmelerde bulundu.
21.02.2024 Genel Sağlık
'Ateş kanser belirtisi olabilir!' Kanser ne zaman kendini belli ediyor?
'Ateş kanser belirtisi olabilir!' Kanser ne zaman kendini belli ediyor? Kanser belirtileri kanserin türüne ve yerine göre değişebiliyor. Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Emin Gökhan Kandemir, "Bazen belirli bir aşamaya gelinceye kadar ortaya çıkmaz. Tümörün yerleşimi çok daha önemli. Halsizlik, iştahsızlık gibi kanserin sinsi belirtileri olabilir. Ateş bile tek başına kanser belirtisi olabilir" diyerek tehlikeyi anlattı.
12.02.2024 Genel Sağlık
Elektronik sigara kullananlar dikkat: Akciğer hastalığına neden oluyor! Elektronik sigara hastalığı EVALI nedir, belirtileri nelerdir?
Elektronik sigara kullananlar dikkat: Akciğer hastalığına neden oluyor! Elektronik sigara hastalığı EVALI nedir, belirtileri nelerdir? Elektronik sigara kullanımına bağlı akciğer hastalığı tanımlandı. İlk olarak 17 yaşında Amerikalı bir öğrencide tespit edilen EVALI hastalığı son dönemlerde ülkemizde de görülmeye başlandı. 2019'un başlarında, ABD'de birçok insanın ani olarak ciddi solunum problemleri yaşamasıyla birlikte ortaya çıkan hastalık hakkında "Elektronik sigara hastalığı EVALI nedir, belirtileri nelerdir?" soruları gündeme geldi. İşte detaylar…
8.02.2024 Bilgi Rehberi
UNICEF: Gazze'de 17 bin çocuk refakatsiz veya ailesinden ayrı
UNICEF: Gazze'de 17 bin çocuk refakatsiz veya ailesinden ayrı Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu’na (UNICEF) göre Gazze'de 17 bin çocuğun refakatsiz kaldığı ya da ailesinden ayrıldığı tahmin ediliyor.
3.02.2024 Dünya
Rota Aşısı İle İlgili Bilinmesi Gerekenler... 2024 Fiyatı Ve Yan Etkileri Nelerdir?
Rota Aşısı İle İlgili Bilinmesi Gerekenler... 2024 Fiyatı Ve Yan Etkileri Nelerdir? Aşı bilinen ve hastalıktan koruyan en eski yöntemlerden bir tanesidir. Yeni doğan bebekler de hastalıklara karşı çok açıktırlar. Bu sebeple de doktorun vereceği takvime göre çeşitli aşılarının yapılması gerekmektedir. Rota aşısı nedir, 2024 fiyatları ve yan etkileri nelerdir? İşte, tüm detaylar.
5.01.2024 Sağlık
Verem göçle artışa geçti
Verem göçle artışa geçti 1-7 Ocak Veremle Savaş Haftası… Verem olarak da bilinen tüberküloz oranları 2011’den bu yana yıllık olarak düşüyordu ve sağlık uzmanları, hastalığın yok olabileceğine dair umutluydu. Ancak Birleşik Krallık Sağlık Güvenliği Ajansı, vakaların Kovid-19 salgını sırasında artış gösterdiği ve o zamandan beri düşmediği konusunda uyardı.
3.01.2024 Gündem
Şiddetin psikolojik etkileriyle mücadele
Şiddetin psikolojik etkileriyle mücadele Kadına yönelik şiddet, kadınların yaşam hakkını, vücut bütünlüğünü, sosyal ve kamusal alandaki varlığını tehdit etmesinin yanı sıra mağdurların ruhsal açıdan da yaralanmalarına yol açıyor... Türkiye Psikiyatri Derneği Kadın Ruh Sağlığı Çalışma Birimi üyesi Doç. Dr. Münevver Hacıoğlu Yıldırım, şiddete maruz kalmanın duygusal ve psikolojik etkilerini ve baş etme yollarını anlattı...
30.11.2023 Gündem
Ara tatil dönüşü motivasyona dikkat
Ara tatil dönüşü motivasyona dikkat İlk ve ortaöğretim kurumlarındaki 20 milyon öğrenci ile 1,2 milyon öğretmen için ara tatil yarın bitiyor.
19.11.2023 Gündem
Bahçeli, Kılıçdaroğlu'nun sözlerini hatırlattı ve ekledi: Gecikmiş bir itiraf
Bahçeli, Kılıçdaroğlu'nun sözlerini hatırlattı ve ekledi: Gecikmiş bir itiraf Geçtiğimiz gün gerçekleşen CHP kurultayıyla ilgili MHP lideri Bahçeli, Kılıçdaroğlu'nun sarf ettiği sözlerini hatırlatarak bunların gecikmiş bir itiraf olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu ve Özel'in kurultayda Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala'ya selam göndermelerine de tepki gösteren Bahçeli, 'Biliniz ki bu tiplerden millete hayır gelmez, gelmeyecektir.' dedi.
7.11.2023 Haberler
Bahçeli, Kılıçdaroğlu'nun sözlerini hatırlattı ve ekledi: Gecikmiş bir itiraf
Bahçeli, Kılıçdaroğlu'nun sözlerini hatırlattı ve ekledi: Gecikmiş bir itiraf Geçtiğimiz gün gerçekleşen CHP kurultayıyla ilgili MHP lideri Bahçeli, Kılıçdaroğlu'nun sarf ettiği sözlerini hatırlatarak bunların gecikmiş bir itiraf olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu ve Özel'in kurultayda Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala'ya selam göndermelerine de tepki gösteren Bahçeli, 'Biliniz ki bu tiplerden millete hayır gelmez, gelmeyecektir.' dedi.
7.11.2023 Gündem
Kız çocuklarında görülüyor! Böbrek hasarına neden olabiliyor
Kız çocuklarında görülüyor! Böbrek hasarına neden olabiliyor İdrar yolu enfeksiyonunun kız çocuklarda daha yaygın görülebildiğini söyleyen Uzm. Dr. Neşe Yar, hastalığın ilerlemesi halinde ciddi semptomlar ortaya çıkacağına dikkat çekti.
30.10.2023 Genel Sağlık
Boğaz ağrısı deyip geçmeyin! 'Birçok hastalığın habercisi olabilir'
Boğaz ağrısı deyip geçmeyin! 'Birçok hastalığın habercisi olabilir' Havaların soğuması ile birlikte birçok kişi de çeşitli hastalıklarla mücadele etmeye başladı. Uzmanlar, böyle bir ortamda basit gibi görünen bazı belirtilerin birçok hastalığın habercisi olabileceğine dikkat çekiyor. Bunlardan biri de boğaz ağrısı.
26.10.2023 Genel Sağlık
2 ayda 10 kilo verdi! Süreci anlattı: Tek bir yöntemi vardı
2 ayda 10 kilo verdi! Süreci anlattı: Tek bir yöntemi vardı Hızla kilo verdiği için hastaneye giden genç adamın öğrendiği gerçekle kendisi ve doğuma haftalar kalan hamile eşi büyük şok yaşadı.
25.10.2023 Gündem
Sınavlar için sağlıklarıyla oynuyorlar
Sınavlar için sağlıklarıyla oynuyorlar Sınavlara hazırlanan öğrenciler, dikkat artırmak ve daha iyi odaklanmak için kırmızı reçeteli ilaçlara yöneldi. Kimi arkadaşının önerisiyle kimisi de velisinin zorlamasıyla ilaca başlıyor. Kaçak yollardan ulaşmak isteyenlere ise peluş oyuncak içerisinde 1.300 TL’ye ilaç teslimatı yapılıyor.
18.10.2023 Eğitim
Kalp hastalıkları ve grip aşıları
Kalp hastalıkları ve grip aşıları Kalp ve damar hastalıklarına bağlı ölümlerde, özellikle soğuk kış aylarında belirgin bir artış yaşanır. Yapılan araştırmalarda, grip başlangıcından 3 gün sonra ile 3 ay arasında kalp krizi geçirme riski 5 kat fazla görüldü.
7.10.2023 Pazar
Beslenme çantalarına obezite uyarısı! 'Çocuklarınıza alternatif oluşturun'
Beslenme çantalarına obezite uyarısı! 'Çocuklarınıza alternatif oluşturun' Günümüzde insanlık için en tehlikeli rahatsızlıkların başında obezite geliyor. Çocukluk çağı obezite oranlarının korkutucu boyuta ulaştığını belirten uzmanlar, çocukların beslenme çantalarının sağlıklı ürünlerden oluşması konusunda uyarıyor.
23.09.2023 Genel Sağlık
Sekiz haftadan fazla sürüyorsa dikkat! İşte inatçı öksürüğün 12 nedeni
Sekiz haftadan fazla sürüyorsa dikkat! İşte inatçı öksürüğün 12 nedeni  Uzun süren öksürüğün ‘griptendir’ veya ‘sigara öksürüğüdür’ diyerek hafife alınmaması gerektiğini söyleyen Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Süha Alzafer, kronik öksürüğe yol açan etkenleri anlatarak, önemli uyarılarda bulundu.
21.09.2023 Genel Sağlık
'Doktora danışmadan ilaç kullanmayın!' Uzmanlardan böbrek sağlığı uyarısı
'Doktora danışmadan ilaç kullanmayın!' Uzmanlardan böbrek sağlığı uyarısı Vücudun işleyişinde en önemli organlardan birisi olarak biliniyor ve sağlıksız bir yaşam tarzı böbreklerde birçok rahatsızlığa sebep olabiliyor. Uzmanlar, böbrek sağlığı konusunda uyarılarda bulunuyor.
19.09.2023 Genel Sağlık
Sedef önce lenfomayı yendi sonra anne oldu!
Sedef önce lenfomayı yendi sonra anne oldu! Sedef Çelik 4 yıl önce kilo kaybı, mide bulantısı gibi şikayetlerle doktora başvurdu. Yapılan testlerden sonra 24 yaşındaki genç kadına hiçbir problemi olmadığı söylendi. Şikayetleri gün geçtik artan Çelik, birçok doktor gitti ve sonunda verem teşhisi kondu. 6 ay boyunca verem ilaçları kullanan Çelik, son olarak gittiği doktorda kendisine yanlış teşhis konulduğunu ve ciğerinden alınan parçadan çıkan sonuçlara göre lenfoma olduğunu öğrendi. Hastalığı yenen Çelik, hamile olduğunu öğrenince inanamadı.
12.09.2023 Gündem
Bu besinler muhakkak bulunmalı! Uzmandan beslenme çantası menüleri
Bu besinler muhakkak bulunmalı! Uzmandan beslenme çantası menüleri Okulların açılması ile birlikte velilerin üzerinde durduğu en önemli hususlardan birisi de çocukların beslenme rejimi. Diyetisyen Serkan Aksoy, okula giden çocukların beslenme çantasında neler olması gerektiği konusunda açıklamalarda bulundu.
12.09.2023 Genel Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

İştahsızlık ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.