Kültürsanat

Kültürsanat

Son dakika kültürsanat haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan kültürsanat gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan kültürsanat haber sayfamızda...

Kültürsanat

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 101 kültürsanat haberi bulunmuştur.
Artık Dali ile konuşma şansımız var
Artık Dali ile konuşma şansımız var Salvador Dali’nin 120. doğum günü kutlamaları kapsamında Florida’daki Dali Müzesi yapay zekâ ile desteklenen bir proje başlattı.
18.04.2024 Kültür Sanat
Sanat dünyasına bahar geldi
Sanat dünyasına bahar geldi Bahar sanat dünyasına sergilerle geldi… Nisan ayı özel ve karma sergiler ile sanat fuarlarına sahne olacak.
7.04.2024 Kültür Sanat
Pinokyo çocuklarla buluşmayı bekliyor
Pinokyo çocuklarla buluşmayı bekliyor 141 yaşındaki kuklanın dünyası müzikle yeniden canlanıyor.
21.03.2024 Kültür Sanat
Kültürel mirası ‘kodlamak’
Kültürel mirası ‘kodlamak’ Selçuk Artut’un yeni projesi “Sonsuza Uzanan Motifler: Yeniden Yorumlar”, geleneksel geometrik formları günümüzün medya sanatıyla yorumluyor. Özellikle Anadolu Selçuklu yıldızlarının zenginliği günümüz teknolojisiyle estetik gücünü başka bir evrene taşıyor.
21.03.2024 Kültür Sanat
Neil Young terk ettiği platforma geri döndü
Neil Young terk ettiği platforma geri döndü Yaklaşık iki buçuk yıl önce Kovid-19 ile ilgili yanlış bilgiler yaydığına dair endişeleri nedeniyle Spotify’a veda eden müzisyen Neil Young platforma geri döndüğünü açıkladı.
15.03.2024 Kültür Sanat
Kız Kulesi ziyarete açıldı
Kız Kulesi ziyarete açıldı Kız Kulesi, yapılan kapsamlı restorasyonun ardından yeniden İstanbullularla buluştu.
2.03.2024 Kültür Sanat
Tariria’da sanat vakti
Tariria’da sanat vakti Van’ın yeni kültür, sanat ve gastronomi durağı Tariria, şehrin kültürel ve mitolojik mirasını modern bir perspektifle yeniden canlandırmaya hazırlanıyor.
18.02.2024 Kültür Sanat
Merve Dizdar’ın ‘tılsımı’
Merve Dizdar’ın ‘tılsımı’ Merve Dizdar, Tekfen Filarmoni’nin icra edeceği Ravel’in “Daphnis ve Khloe”sinin Türkiye prömiyerinde anlatıcı olarak yer alacak. 
17.02.2024 Kültür Sanat
Salgın zamanı resmi
Salgın zamanı resmi Şarkıcı Ayşegül Aldinç, hafta sonu günlükleriyle okuyucularıyla buluşuyor.
14.02.2024 Kültür Sanat
İspanya sömürgeci geçmişle yüzleşiyor
İspanya sömürgeci geçmişle yüzleşiyor İspanya’nın koalisyon hükümeti, devlet tarafından işletilen müzelerin sömürgeci perspektiften kurtulması ve daha kapsayıcı bir bakış açısı sunması için düğmeye bastı.
26.01.2024 Kültür Sanat
Eşikteki kadınların hayata rövaşatası
Eşikteki kadınların hayata rövaşatası “En yakınımızda olan eşimizi sandığımız kadar iyi tanıyor muyuz?” sorusunu sordurtan bir kitap “Eşikteki Kadın”. Hasan Gören’in yeni romanı evlilik kurumunu masaya yatırırken ilişkilerde güven taşının yerinden oynamasıyla yaşananlara ayna tutuyor.
17.12.2023 Kültür Sanat
100 yıllık müzik serüveni
100 yıllık müzik serüveni Müzik ve sinema yazarı Cumhur Canbazoğlu, 10 yıl boyunca 10 binden fazla orkestra ve grubu inceleyerek Türkiye’nin 100 yıllık müzik tarihini ansiklopedileştirdi.
19.11.2023 Kültür Sanat
‘Vasatlık edebiyata da bulaştı!’
‘Vasatlık edebiyata da bulaştı!’ Mario Levi, “Çünkü Fısıltılar Vardı” adlı uzun öyküsünde edebiyat dünyasına göndermelerde bulunuyor. Levi, “Asıl mesele sıradanlığın, vasatlığın bizim buralara da bulaşmış olmasında. Üstelik bunlar edebiyat adı altında yapılıyor. Tabii onları yücelten okurlar da var” diyor.
19.11.2023 Kültür Sanat
Bir deney, iki çarpışma
Bir deney, iki çarpışma İki protononun çarpışması mı daha güçlüdür yoksa iki kız kardeşin çarpışması mı?
19.11.2023 Kültür Sanat
Tarihe düşülen ‘söz’
Tarihe düşülen ‘söz’ Geçen hafta gerçekleşen “yüz yıllık Söz” adlı performansta Cumhuriyet’in 100 yıllık hikâyesini anlatan 100 romanı 100 tiyatro öğrencisi yüksek sesle okudu. Öğle saatlerinde başlayıp gece yarısı sona eren performans tarihe unutulmaz bir not düştü
19.11.2023 Kültür Sanat
Liman Kentlerinde Araştırma ve Tasarım
Liman Kentlerinde Araştırma ve Tasarım Kadir Has Üniversitesi Mimarlık Bölümü ev sahipliğinde, Murat Tabanlıoğlu’nun yürütücülüğünü yaptığı “Liman Kentlerinde Araştırma ve Tasarım” başlıklı Kent Çalışmaları Yüksek Lisans Programı öğrencileri, akademisyen ve profesyonel mentörler eşliğinde liman kenti özelliği taşıyan Atina ve Venedik kentlerine saha gezisi gerçekleştirdi.
30.10.2023 Mimarlık
MüzeKart ile gezmek çok kolay!
MüzeKart ile gezmek çok kolay! MüzeKart uygulaması sayesinde yurttaşlar Türkiye’nin tarihini karış karış geziyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı 350’yi aşkın müze ve ören yerine sınırsız ziyaret olanağı sağlayan MüzeKart, 60 liralık cüzi fiyatıyla vatandaşın yüzünü güldürüyor.
29.10.2023 Kültür Sanat
Tarihimiz onarılıyor
Tarihimiz onarılıyor Cumhuriyetimizin 100. yılında tarihimizin önemli yapıları Cumhurbaşkanlığı Milli Saraylar Başkanlığı tarafından onarılarak halkla yeniden buluşturuldu.
29.10.2023 Kültür Sanat
Yeni destinasyonlar
Yeni destinasyonlar Göbeklitepe benzeri arkeolojik merkezlerde 2021’den itibaren Neolitik Çağ Araştırma Projesi sürdürülüyor.
29.10.2023 Kültür Sanat
Öncü ve kışkırtıcı bir festival
Öncü ve kışkırtıcı bir festival Sahne üzerinde kurulan yeni dili seyirciyle tanıştıran İO Uluslararası Tiyatro Festivali’nin direktörü Leman Yılmaz, “Klasik sahneleme alışkanlıklarımızı bir kenara bırakıp, farklı sahne dillerinin peşine düşmemiz gerekiyor” diyor.
18.10.2023 Kültür Sanat
Beş yıl sonra ilk salon müzayedesi
Beş yıl sonra ilk salon müzayedesi Müzayede sektöründe beş yıl aradan sonra ilk salon müzayedesi Pera Palace Otel’de yapılıyor.
18.10.2023 Kültür Sanat
Rodin’in heykeli kayıp
Rodin’in heykeli kayıp Glasgow Müzesi dünyaca ünlü sanatçı Auguste Rodin’e ait alçı bir heykelin kayıp olduğunu açıkladı.
18.10.2023 Kültür Sanat
Genç yıldızın büyük kazancı
Genç yıldızın büyük kazancı 29 yaşındaki genç şarkıcı Harry Styles’ın, geçen yıl hit albümü “Harry’s House” ile günde 105 bin euro kazandığı açıklandı.
18.10.2023 Kültür Sanat
Dayıoğlu’nun yaşam bohçasından çıkanlar
Dayıoğlu’nun yaşam bohçasından çıkanlar 88 yıldır maraton koşuyor Gülten Dayıoğlu… Bu uzun yolda iyiyi de gördü kötüyü de… Koşu sürerken açtı yaşam bohçasını koydu önüne… “Canım içimdeyken, bu bohçayı açıp içindekileri hâlen yaşam koşusunda ter dökmekte olanlarla paylaşmak istiyorum” dedi. Bohçadan çıkanları bu kez büyüklere anlattı…
16.07.2023 Kültür Sanat
Şimdiki Zamanın Hikayesi
Şimdiki Zamanın Hikayesi Ardahan’ın doğal ihtişamı Türkiye’nin arka bahçesi olarak adlandırılan ve âdeta cennetten bir parça gibi öne çıkan Ardahan, şu günlerde fotoğraf sevenlerin akınına uğruyor...
16.07.2023 Kültür Sanat

Benzer Haber Etiketleri

Kültürsanat ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.