Patent İhlali

Patent İhlali

Son dakika patent ihlali haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan patent ihlali gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan patent ihlali haber sayfamızda...

Patent İhlali

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 70 patent ihlali haberi bulunmuştur.
Moderna, patent ihlali gerekçesiyle Pfizer-BioNTech'e dava açtı
Moderna, patent ihlali gerekçesiyle Pfizer-BioNTech'e dava açtı Kovid-19 aşısı üreticilerinden Moderna, bugün yaptığı basın açıklamasında Pfizer ve BioNTech aleyhine ABD ve Almanya'da patent ihlali davaları açtığını duyurdu. Moderna, iki firmanın kendilerine ait olan mRNA teknolojisini izinsiz kullanıp yasa dışı kopyalayarak Kovid-19 aşısını ürettiğini ileri sürdü.
26.08.2022 Dünya
Apple yine bir patent davasıyla karşı karşıya
Apple yine bir patent davasıyla karşı karşıya Apple daha önce de Maxell tarafından açılan patent davalarıyla karşı karşıya kalmıştı. iPhone ve iPad tarafında bazı patentler sebebiyle Apple'ın başı yine derde giriyor.
21.02.2021 Teknoloji
Tazminat Nedir, Nasıl Alınır Ve Nasıl Hesaplanır? Tazminat Kaça Ayrılır?
Tazminat Nedir, Nasıl Alınır Ve Nasıl Hesaplanır? Tazminat Kaça Ayrılır? Mevzuata aykırı bir eylemde bulunan kişiye uygulanan yaptırıma tazminat adı verilir. Birine tazminat cezası verilmesinin temel amacı, ''mağdur'' konumundaki kişi ya da kurumların zararını karşılamaktır. Tazminat davalarına genellikle asliye hukuk mahkemelerinde bakılır. Tazminat nasıl alınır ve hesaplanır? Tazminat kaça ayrılıyor? Merak edenler için detaylı bir şekilde derledik.
Arçelik'ten LG'ye "patent ihlali" davası
Arçelik'ten LG'ye "patent ihlali" davası Arçelik'in, çamaşır makineleri için geliştirdiği "Direct Drive" teknolojisini, lisanssız olarak "6 motion" teknolojisi adıyla piyasaya sunduğu çamaşır makineleri üzerinde kullandığı gerekçesiyle LG ve LG'nin Almanya ve Fransa'daki iştiraklerine patent ihlali davası açtığı öğrenildi.
13.02.2020 Ekonomi
Almanya'da iPhone'un bazı modellerinin satışı yasaklanabilir
Almanya'da iPhone'un bazı modellerinin satışı yasaklanabilir Almanya'da bölge mahkemesi, patent ihlali nedeniyle Apple’ın bazı iPhone modellerinin satışını ülkede yapamayacağına karar verdi. Apple'ın temyiz hakkı  bulunduğundan karar hemen uygulanmayacak.
21.12.2018 Apple
Almanya'da mahkemeden flaş karar! Satışı yasaklandı
Almanya'da mahkemeden flaş karar! Satışı yasaklandı Almanya'da bölge mahkemesi, patent ihlali nedeniyle Apple’ın bazı iPhone modellerinin satışını ülkede yapamayacağına karar verdi. Apple'ın temyiz hakkı  bulunduğundan karar hemen uygulanmayacak.
20.12.2018 Dünya
Son dakika: Apple'a büyük darbe! O ülke satışını yasakladı
Son dakika: Apple'a büyük darbe! O ülke satışını yasakladı Çin'de, Apple'ın birçok modelinin patent ihlali nedeniyle satışının yasaklandığı bildirildi.
11.12.2018 Ekonomi
Apple patent ihlali nedeniyle 145 milyon dolar tazminat ödeyecek
Apple patent ihlali nedeniyle 145 milyon dolar tazminat ödeyecek Bir jüri, iPhone modellerinin kablosuz iletişim patentlerini ihlal ettiğini kabul etti. Kanadalı patent lisanslama şirketi WiLan'a ait iki patenti ihlal eden Apple, şirkete 145 milyon dolar tazminat ödeyecek.
2.08.2018 Teknoloji
Apple, 2018 model iPhone'larda Qualcomm modem kullanmayacak
Apple, 2018 model iPhone'larda Qualcomm modem kullanmayacak Qualcomm, Apple'ın 2018'de model iPhone'larında kendi modemklerini kullanmayacaklarını doğruladı. Qualcomm, Apple’ın önümüzdeki süreçte yeni iPhone’larda rakiplerin modemlerini kullanacağını söyledi. Yani Apple, Qualcomm yerine yoluna Intel ve Samsung ile devam edecek.
27.07.2018 Apple
Samsung, Apple'a 539 milyon dolar tazminat ödeyecek
Samsung, Apple'a 539 milyon dolar tazminat ödeyecek Samsung ve Apple arasında 7 yıldır devam eden patent davası sonunda sonuçlandı ve mahkeme Apple’ı haklı buldu. Samsung, Apple'a 539 milyon dolar tazminat ödeyecek.
25.05.2018 Teknoloji
Apple, iki yeni patent ihlali gerekçesiyle yine davalık oldu
Apple, iki yeni patent ihlali gerekçesiyle yine davalık oldu Apple bir değil, iki ayrı patent ihlali ile karşı karşıya. İlki iPhone X de dahil olmak üzere çeşitli modellerin arkasındaki çift kamera kurulumuyla ilgili. İkinciyse Apple'ın Sürüş Sırasında Rahatsız Etme özelliğini ilgilendiriyor.
1.05.2018 Apple
Apple, Touch ID patent ihlali gerekçesiyle davalık oldu
Apple, Touch ID patent ihlali gerekçesiyle davalık oldu Apple, yeni bir patent davasıyla karşı karşıya. Güney Koreli şirket Firstface, Apple’ın Touch ID teknolojisinin kendilerine ait olduğunu ve Apple'ın cihazlarında Touch ID’yi kullanarak patent ihlali yaptığını iddia etti.
13.04.2018 Apple
BlackBerry, Nokia'ya 137 milyon dolar ödemeyi kabul etti
BlackBerry, Nokia'ya 137 milyon dolar ödemeyi kabul etti BlackBerry, patent ihlali nedeniyle Nokia'ya 137 milyon dolar ödeyecek. BlackBerry, hakem kurulunun hükmünü kabul ettiğini ve Nokia’ya belirtilen miktarı ödeyeceğini açıkladı. 137 milyon dolarlık karara ilişkin Nokia, durumdan memnun olduklarını belirtti.
4.12.2017 Teknoloji
Qualcomm, patent ihlalinden dolayı iPhone X'i bitirmek istiyor
Qualcomm, patent ihlalinden dolayı iPhone X'i bitirmek istiyor Qualcomm, yeni davasıyla iPhone X satışlarına yasak getirmek istiyor. Qualcomm, iPhone 7, 8 ve X serilerinde toplam 16 tane patentin ihlal edildiğini belirtti ve telefonların satışının durdurulmasını talep etti.
4.12.2017 Teknoloji
Apple'a tarihi bir ceza daha kesildi! Apple bu sefer hangi patentleri ihlal etti?
Apple'a tarihi bir ceza daha kesildi! Apple bu sefer hangi patentleri ihlal etti? Apple, görünüşe göre FaceTime ve diğer iOS uygulamalarında kullanılan dört patentli teknolojiyi ihlal ettiği için VirnetX patent holding şirketi 439,7 milyon dolar ödemeye karar verildi. Apple'ın, kararı temyiz etmeyi planladığı ve 2012'de başlayan bu uzun süren patent savaşını sürdürdüğünü söylediği bildirildi.
17.10.2017 Apple
Apple, patent davası kapsamında Nokia'ya 2 milyar dolar ödedi
Apple, patent davası kapsamında Nokia'ya 2 milyar dolar ödedi Daha öncesinde Nokia açtığı davada Apple'ın bazı patentlerini ihlal ettiğini öne sürmüştü. Yaşanan gelişmelerin ardından Apple, Nokia'ya patent ihlali gerekçesiyle 2 milyar dolar ödeme yaptı.
31.07.2017 Teknoloji
2 yıl sonra 2’nci otomobil skandalı!
2 yıl sonra 2’nci otomobil skandalı! ABD’de, Japon ve Alman otomobil markalarına patent ihlali soruşturması açıldı.
2.05.2017 Otomobil
BlackBerry, Nokia’ya patent ihlali iddiasıyla dava açtı
BlackBerry, Nokia’ya patent ihlali iddiasıyla dava açtı BlackBerry, Nokia'yı Flexi Multiradio baz istasyonlarında, radyo ağ kontrol cihazlarında ve Liquid Radio yazılımında kendisine ait patentleri lisanssız kullandığı gerekçesiyle dava etti.
16.02.2017 Teknoloji
Apple Samsung’tan Vazgeçiyor!
Apple Samsung’tan Vazgeçiyor! Yonga seti üretimi noktasında Samsung’un kapısını çalan Apple gelen son bilgiler ışığında tek üretici olarak TSMC’yi tercih edecek gibi görünüyor.
19.07.2016 Teknoloji
Huawei, Samsung’u Dava Etti!
Huawei, Samsung’u Dava Etti! Son zamanlarda başarılı çıkışlar elde eden Huawei, Güney Kore merkezli Samsung şirketini patent ihlali dolayısıyla dava etti…
26.05.2016 Teknoloji
Samsung'dan Apple'a 548 milyon dolar tazminat
Samsung'dan Apple'a 548 milyon dolar tazminat Beş yıl süren patent ihlali davası sonunda Samsung, Apple'a ceza ödemeyi kabul etti.
4.09.2023 Teknoloji
Fitbit Borsada Değer Kazandı
Fitbit Borsada Değer Kazandı İnsan sağlığına yönelik giyilebilir cihazlar üretmesi ile tanınan Fitbit, halka arzı ile birlikte kısa sürede değerini arttırdı. ABD merkezli şirket, FIT kısaltması ile giriş yaptığı New York Borsası'nda şu sıralar...
19.06.2015 Teknoloji
Nvidia'dan Samsung'a Dava !
Nvidia'dan Samsung'a Dava ! Nvidia, mobil işlemci üreten Samsung ve Qualcomm'a grafik işlemcilerde patent ihlali olduğu iddiasıyla patent davası açtı. Davayla ilgili detaylar haberimizde.
5.09.2014 Gündem
Patent davasının kaybedeni Apple!
Patent davasının kaybedeni Apple! Patent savaşları tam bitti derken, Apple ve Samsung uzlaştı derken; Apple bir kayıp daha yaşadı! İşte Çin’de açılan patent davasının son durumu…
11.07.2014 Teknoloji
Apple'a Çin'de şok!
Apple'a Çin'de şok! Apple, Çin'de açtığı patent ihlali davasını kaybetti
9.07.2014 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Patent İhlali ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.