Polen Alerjisi

Polen Alerjisi

Son dakika Polen alerjisi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Polen alerjisi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Polen alerjisi haber sayfamızda...

Polen Alerjisi

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 217 polen alerjisi haberi bulunmuştur.
Polenler artık daha güçlü! Pencereleri kapatın
Polenler artık daha güçlü! Pencereleri kapatın Küresel ısınma, kayan mevsimler, güçlenen polenler... Uzmanlar, şiddetli alerjiye neden olan polenlerin trafik ve hava kirliliğinin yoğun görüldüğü kentlerde maske kullanılmasını önerdi.
20.04.2024 Gündem
Polen alerjim var, ne yapmalıyım? Camları kapatın, perdeleri karartın
Polen alerjim var, ne yapmalıyım? Camları kapatın, perdeleri karartın İlkbahar aylarında ansızın ortaya çıkan polen alerjisi gözlerde sulanma, kızarma, kaşınma, burunda kaşınma, burun akıntısı, burunda tıkanma, boğazda yanma, hapşırma ile kendini belli eder. Yakaladı mı bırakmayan ne yapsan çare bulamadığın polen alerjisinden kurtulmak artık çok kolay.
30.03.2024 Genel Sağlık
Kucağındaki kediyle hayatının şokunu yaşadı! Nefes alamadı, iğne kurtardı
Kucağındaki kediyle hayatının şokunu yaşadı! Nefes alamadı, iğne kurtardı Belli bir yaşa kadar farkında olunmayan alerjiler aniden hayatı zehir edebiliyor. Bunu yaşayanlardan biri de özel şirkette yöneticilik yapan Kevser Yüksel oldu. Arkadaşlarıyla buluştuğu gün, kucağına aldığı kedi yüzünden acillik olarak adeta ölümden döndü. 30 yaşında, daha önce bilmediği 4 ayrı alerjisi de aynı anda tetiklenen genç kadın, yaşadığı korkuyu ve başına gelenleri anlattı.
6.10.2023 Genel Sağlık
Şeftali yedikten 2 saat sonra ortaya çıkıyor! İlk belirtisi kaşınma ve şişme
Şeftali yedikten 2 saat sonra ortaya çıkıyor! İlk belirtisi kaşınma ve şişme Yaz mevsimin en sevilen meyvelerinden şeftali, alerjik kişiler için sanıldığı kadar tatlı bir meyve olmayabilir. Şeftalinin kabuğunda ve içeriğinde yer alan Pru P3 isimli proteinin bazı kişilerde alerjik sorunlara yol açabileceğini vurgulayan Türkiye Ulusal Alerji ve Klinik İmmünoloji Derneği (AİD) Üyesi Dr. Handan Duman Şenol, şeftali alerjisi hakkında bilgiler verdi ve dikkat edilmesi gereken noktaları sıraladı:.
23.07.2022 Genel Sağlık
Uzmanlardan polen uyarısı
Uzmanlardan polen uyarısı Yaz aylarında polenlerin artması alerjik sorunları da beraberinde getiriyor. Bu dönemi kabusa çeviren alerjik reaksiyonlar, insanlarda burun kaşıntısı, göz akıntısı, kızarıklık ve sürekli hapşırma gibi şikâyetlere yol açıyor.
20.06.2022 Sağlık
Kazdağları'nda polen fırtınası!
Kazdağları'nda polen fırtınası! Kazdağları’nda bahar aylarının gelmesiyle birlikte meşe ormanları ve zeytinlik alanlardaki ağaçların ürettiği polenler bölgede etkili olan poyraz rüzgarı ile geniş alanlara taşınıyor. Kazdağları’nda 64 kilometreye varan rüzgarın etkisiyle meydana gelen adeta polen fırtınası drone kamerası ile görüntülendi.
23.05.2022 Gündem
Alerjik astım hastalarına polen uyarısı
Alerjik astım hastalarına polen uyarısı Astımın tüm dünyada 300 milyon insanı etkileyen, Türkiye’de ise yaklaşık her 12-13 yetişkin ve 7-8 çocuktan birinde görülen bir rahatsızlık olduğunun bilindiğini belirten Göğüs Hastalıkları Uzm. Dr. Aziz Uluışık, “Bahar aylarında polenlerin çoğalması, alerjik astımı olan kişileri olumsuz etkiliyor. Polen mevsiminde toz, sigara dumanı, boya kokusu, parfüm gibi tahriş edici maddelerden uzak durmak, polen alerjisi olan kişinin şikâyetlerinin ağırlaşmasını engelleyebilecek önlemlerdir” dedi.
21.05.2022 Sağlık
Yüzde 200 artış! 40 gün erken gelecek, 19 gün uzun sürecek
Yüzde 200 artış! 40 gün erken gelecek, 19 gün uzun sürecek Bahar denince çoğumuzun aklına ısınan havalar ve uyanan doğa gelse de kimileri için ilkbahar mevsimi, yalnızca polen alerjisinden ibaret olabiliyor! Yapılan araştırmalar da yaşanan iklim değişikliğinin, alerji mevsiminin başlangıç ve bitiş tarihlerini değiştirdiğini gösteriyor. 'Fırtına Astımı'na dikkat çeken Prof. Dr. Ahmet Akçay, bu dönemde alınması gereken önlemleri sıraladı.
27.03.2022 Gündem
Polen alerjisine karşı erken uyarı
Polen alerjisine karşı erken uyarı Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Ankara Üniversitesi ile Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) arasında yapılan “Akademik ve Ar-Ge İş Birliği Protokolü” ve yine Ankara Üniversitesi ile Meteoroloji Genel Müdürlüğü arasında yapılan “Atmosferik Alerjik Polen Gözlem, Tahmin ve Uyarılar Konusunda İş Birliği Protokolü” imza törenine katıldı.
24.09.2021 Gündem
Mevsimsel alerjinin etkilerinden gözlerimizi korumanın yolları
Mevsimsel alerjinin etkilerinden gözlerimizi korumanın yolları Göz alerjisini bahar aylarında olduğu gibi yaz mevsiminde de tetikleyen birtakım faktörler var. Polen, güneş ışınları ve havuzlardaki klor bunlardan sadece birkaçı. Burada önemli olan mevsimsel alerjik konjonktivitin etkilerinden gözlerimizi doğru şekilde korumak. Konjonktivit tedavi edilmezse ne olur? Alerjik konjonktiviti olanlar lens kullanabilir mi? Dışarı çıkarken gözlerimizi polenlerden korumak için neler yapabiliriz? Göz Hastalıkları Uzmanı Op.Dr. Mitat Altuğ sıraladı.
1.06.2021 Genel Sağlık
Koronayı atlatan Özgün öğretmen: Yoğun bakımdaki 4-5 gün kabir azabı gibiydi
Koronayı atlatan Özgün öğretmen: Yoğun bakımdaki 4-5 gün kabir azabı gibiydi Antalya’da evlerine gelen misafir nedeniyle koronavirüse yakalanan, belirtileri mevsimsel alerjiyle karıştırınca tedavisi geciken öğretmen Özgün Öz (37), zorlu bir sürecin ardından sağlığına kavuştu. Öz, “İlk gün çok kötüydü. Çünkü nefes alamıyordum. Yüzüstü yatmam isteniyordu. En sonunda beni uyuttular. 2'nci gün uyanık olarak yoğun bakımda bekledim. Ölümle yaşam arasında gidip geldim. 4-5 gün benim için kabir azabı gibiydi" dedi.
28.05.2021 Gündem
Bahar alerjisine karşı ortamı doğru havalandırmanın önemi
Bahar alerjisine karşı ortamı doğru havalandırmanın önemi Hapşırma, burun akıntısı, tıkanıklığı ve koku alamama, geniz akıntısı, damakta, burunda, kulakta ve gözlerde kaşıntı, öksürük, nefes darlığı, hırıltılı solunum, ciltte kaşıntı ve kabarma... Bahar alerjisinin en sık görülen belirtileri, alerjisi ve alerjik yatkınlığı olanları bugünlerde daha fazla zorluyor. Sadece açık havanın değil, kapalı ortamların da riskli olduğunu belirten Alerji ve İmmünoloji Uzmanı Prof.Dr. Ali Şengül, doğru havalandırma yöntemleriyle ilgili tavsiyelerde bulundu
17.04.2021 Genel Sağlık
Mevsimsel Alerji Nedir, Neden Olur? Mevsimsel Alerji Nasıl Tedavi Edilir?
Mevsimsel Alerji Nedir, Neden Olur? Mevsimsel Alerji Nasıl Tedavi Edilir? Mevsimsel alerji nedir? Mevsimsel alerji oluma sebepleri nelerdir? Mevsimsel alerji neden olur? Mevsimsel alerji kimlerde görülür? Mevsimsel alerji en çok kimleri etkiler? Mevsimsel alerji neye göre oluşur? Mevsimsel alerjiden kaçınmanın yolları nelerdir? Mevsimsel alerji nasıl engellenir? Mevsimsel alerji ne şekilde tedavi edilmektedir? Mevsimsel alerji ve mevsimsel alerji tedavisi hakkındaki bilgileri derledik.
3.04.2021 Sağlık
Alerji aşısı olarak alerjiden tamamen kurtulmak mümkün mü?
Alerji aşısı olarak alerjiden tamamen kurtulmak mümkün mü? Alerjik hastalıkların gitgide artış göstermesiyle birlikte alerjisi olanlar, bu durumdan kurtulmanın yollarını arıyor. Gündelik hayatı olumsuz etkileyen ve hayat kalitesini düşüren alerjilerden, alerji aşıları ile kurtulmanın mümkün olduğunu belirten Alerji ve Astım Derneği Başkanı Prof.Dr. Ahmet Akçay, aşı tedavisi ile ilgili önemli bilgiler verdi
1.04.2021 Genel Sağlık
Polen alerjisine karşı rahat etmek için alınabilecek önlemler
Polen alerjisine karşı rahat etmek için alınabilecek önlemler Polen alerjisi dünya üzerindeki binlerce kişiyi etkiliyor. “Özellikle baharın gelmesiyle birlikte başlayan belirtiler, iklim değişiklikleri nedeniyle bu yıl daha erken başlayabilir” açıklamasında bulunan Alerji ve Astım Derneği Başkanı Prof.Dr. Ahmet Akçay, polen alerjisinin detaylarını ve alınabilecek önlemleri anlattı
2.03.2021 Genel Sağlık
Bahar Alerjisi Belirtileri Nelerdir? Bahar Alerjisine İyi Gelir, Nasıl Geçer?
Bahar Alerjisi Belirtileri Nelerdir? Bahar Alerjisine İyi Gelir, Nasıl Geçer? Bitki türlerinin aynı tür bitkileri döllemek adına havaya yaymış olduğu, rüzgarla hareket eden erkek tohumlara verilen isim polendir. Polenler, kimi bünyelerde alerjinin oluşmasına sebep olabilmektedir. Bu duruma ise polen alerjisi ya da bahar alerjisi ismi verilir. Bahar alerjisinin sebeplerinden en önemlisi; insan vücudunun bağışıklığının polenleri zararlı madde şeklinde algılamasından kaynaklıdır. Peki bahar alerjisi belirtileri nelerdir? Bahar alerjisine iyi gelir, nasıl geçer? İşte, tüm detaylar.
17.02.2021 Sağlık
Polen Alerjisi Nedir? Polen Alerjisinin Belirtileri Ve Tedavi Yöntemleri Nelerdir?
Polen Alerjisi Nedir? Polen Alerjisinin Belirtileri Ve Tedavi Yöntemleri Nelerdir? Günümüzde mevsim değişkenlikleri nedeni ile pek çok hastalık ortaya çıkıyor. Özellikle bahar aylarında alerjiler de artıyor. Polen alerjisi de en çok merak edilen rahatsızlıklar arasında yer alıyor. Polen alerjisi nedir? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
10.02.2021 Sağlık
Bebeklerde ve çocuklarda alerji belirtileri nelerdir? Alerji nasıl anlaşılır?
Bebeklerde ve çocuklarda alerji belirtileri nelerdir? Alerji nasıl anlaşılır? Günümüzde çoğu insanın besinlere ve ya bazı nesnelere karşı alerjileri olabiliyor. Bu alerjinin nedeni kişiden kişiye farklılık gösterir. Özellikle bebeklerde ve çocuklarda alerji nedenleri iyi araştırılmalıdır. Bebeklerde ve çocuklarda alerji belirtileri nelerdir? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
20.01.2021 Sağlık
Bahar Alerjisi Belirtileri Nelerdir? Bahar (Polen) Alerjisine Ne İyi Gelir, Tedavi Yöntemleri Nelerdir?
Bahar Alerjisi Belirtileri Nelerdir? Bahar (Polen) Alerjisine Ne İyi Gelir, Tedavi Yöntemleri Nelerdir? Günümüzde pek çok kişinin farklı alerjik reaksiyonları olabilir. Özellikle de çoğu kişide bahar alerjisi bulunuyor. Bahar alerjisinden korunmak için ise belli başlı konulara dikkat etmek gerekiyor. Bahar alerjisi belirtileri nelerdir? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
10.01.2021 Sağlık
Polen alerjisine ne iyi gelir, nasıl geçer? Bahar alerjisi için doğal tedavi yöntemleri
Polen alerjisine ne iyi gelir, nasıl geçer? Bahar alerjisi için doğal tedavi yöntemleri Bazılarımız için bahar demek, alerjilerle boğuşmak demektir. Güneşin yüzünü iyice göstermeye başladığı bu dönemlerde bazı sağlık sorunları da artmaya başlıyor. Bahar nezlesi ya da polen alerjisi burun akıntısı, sürekli hapşırma ve geniz kaşıntısı ile baş gösteren, hayatı olumsuz etkileyen bir rahatsızlıktır. Sizler için bu yazımızda polen alerjisi nedir, polen alerjisine ne iyi gelir sorularının cevabını sizler için derledik...
6.01.2021 Sağlık
Yazın çocuklarda sıklıkla görülen 3 yaz alerjisi
Yazın çocuklarda sıklıkla görülen 3 yaz alerjisi Çocuk Alerjisi Uzmanı Prof. Dr. Feyzullah Çetinkaya çocukları yaz mevsiminde artış gösteren 3 alerji etkeninden korumanın son derece önemli olduğuna dikkat çekti. Peki yazın artış gösteren bu alerjik etkenlere karşı çocuklarımızı hangi önlemlerle koruyabiliriz? Çocuk Alerjisi Uzmanı Prof. Dr. Feyzullah Çetinkaya çocuğunuzu alerjik reaksiyon oluşturan etkenlerden korumanız için almanız gereken önlemleri anlattı, önemli önerilerde ve uyarılarda bulundu.
29.06.2020 Çocuk Sağlığı
Havada uçuşan kavak ağacı pamuğu alerji yapar mı?
Havada uçuşan kavak ağacı pamuğu alerji yapar mı? Bugünlerde neredeyse her yerde havada uçuşurken gördüğümüz kavak ağacı pamuğu alerjiye yol açıyor mu? "Alerji yapar" diye korkan birçok kişi bu sorunun cevabı arıyor. Kavak ağacı pamuğunun zararları var mıdır? Kavak ağacı pamuğu sağlığımızı nasıl etkiliyor? Polen alerjisi hakkında neleri yanlış biliyoruz? Prof.Dr. Yılmaz Çatal, kavak ağacı pamuğuna alerjen olarak bakıldığını hatta geçmiş yıllarda İstanbul'da bu sebeple pek çok kavak ağacının kesildiğini söyleyerek önemli bilgiler paylaştı
4.06.2020 Genel Sağlık
Alerjik rinit doğru tedavi edilmezse bakın ne oluyor
Alerjik rinit doğru tedavi edilmezse bakın ne oluyor Alerjik hastalıklar şehirde yaşayanlarda kırsal alanlarda yaşayanlara göre daha fazla görülüyor. Üstelik bunun için özellikle bahar aylarında dışarı çıkmamak da bir çözüm değil çünkü pencereden giren hava bile alerjik riniti tetiklemeye yetiyor. Pek, alerjik rinitten nasıl korunuruz? Alerjik rinite ne iyi gelir? Alerjik rinit tedavisi nasıl yapılır? Alerjik rinite yol açan faktörler nelerdir? Alerjik rinit ile grip arasındaki fark nedir? Saman nezlesi ile alerjik rinit aynı şey mi? Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Prof.Dr. Müzeyyen Doğan önemli bilgiler paylaştı
3.06.2020 Genel Sağlık
Maske ve izolasyon alerjiklere yaradı
Maske ve izolasyon alerjiklere yaradı Baharın gelmesiyle beraber, polen alerjisi olanlar sıkıntı yaşamaya başlarken, Kovid-19 döneminde izolasyon kuralları ve maske kullanımının alerjik reaksiyonların bir miktar azalmasına yol açtığı gündeme getirildi. Uzmanlar, evlerde yoğun kimyasal dezenfektan ve çamaşır suyu kullanımının arttığını belirtirken, bu durumun nefes darlığı öksürük ve alerjik reaksiyonlara neden olabileceği uyarısında bulundular.
9.05.2020 Gündem
Türkiye'nin ilk alerji anaokulu: Bu okula süt girmiyor!
Türkiye'nin ilk alerji anaokulu: Bu okula süt girmiyor! Kartal’da hizmete açılan Türkiye’nin ilk ve tek alerji anaokulu, alerjik çocuklara okul öncesi eğitim veriyor. Yumurta ve sütün girmediği bu okulda, halı ve perde de yok
22.09.2019 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Polen Alerjisi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.