Rektörlük

Rektörlük

Son dakika Rektörlük haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Rektörlük gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Rektörlük haber sayfamızda...

Rektörlük

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.817 rektörlük haberi bulunmuştur.
Koltuğunu devretti
Koltuğunu devretti 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Bornova Batı Anadolu Çimento İlkokulu üçüncü sınıf öğrencileri, EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ı ziyaret etti.
22.04.2024 Ege
Tarihi Yarımada’nın yeni yüzü
Tarihi Yarımada’nın yeni yüzü Sultanahmet Camii’nden Kapalıçarşı’ya Fener Evleri’nden Bulgur Palas’a Tarihi Yarımada İstanbul’un cazibe merkezi olmayı sürdürüyor. Gastronomiden kültür sanat alanlarına son dönemlerde herkesin radarına giren yeni mekânlarıyla karşınızda eskimeyen Tarihi Yarımada
14.04.2024 Pazar
Bakan Kacır TÜRKSAT 6A için tarih verdi! '11 ülkeden biri olacağız'
Bakan Kacır TÜRKSAT 6A için tarih verdi! '11 ülkeden biri olacağız' Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, 8 Temmuz 2024 haftasında ilk milli haberleşme uydusu TÜRKSAT 6A'yı uzaya göndereceklerini belirtti. Bakan Kacır, "Böylelikle bunu başaran 11 ülkeden biri olacağız" dedi.
26.03.2024 Gündem
Karabük Üniversitesi Rektörlüğü: Hukuki süreç başlatıldı
Karabük Üniversitesi Rektörlüğü: Hukuki süreç başlatıldı Karabük Üniversitesi Rektörlüğü’nden yapılan açıklamada, üniversiteside eğitim gören Türk ve Afrikalı öğrencilerin cinsel birliktelik yaşamaları sebebiyle HIV ve HPV pozitif vakalarında artış ve hastanelerde yoğunluk olduğu yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtilerek, “Son günlerde ortaya atılan iddiaların gerçekle ilgisi olmayıp tamamen asılsız ve uydurmadır. Söz konusu paylaşımların içeriklerinin, üniversitemiz öğrencileri ve Karabüklü vatandaşlarımızı rencide edici duruma ulaşması kabul edilemez bir durumdur” denildi.
25.03.2024 Gündem
KKTC’de üniversite krizi büyüyor
KKTC’de üniversite krizi büyüyor Sahte diploma, yolsuzluk, kaçak kurumlar… ‘Üniversite adası’ KKTC’de büyük kriz var. Eğitimciler, üniversite sayısının kontrolsüzce artırılması, yeterli denetimlerin yapılmaması nedeniyle yaşananların şaşırtıcı olmadığı görüşünde.
13.03.2024 Eğitim
Bakan Uraloğlu 2026 yılını işaret etti: 5G'ye geçeceğiz
Bakan Uraloğlu 2026 yılını işaret etti: 5G'ye geçeceğiz Yakından takip edilen ve beklenen 5G teknolojisiyle ilgili konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Uygun zamanda doğru piyasa şartlarıyla geçmeyi düşünüyoruz. Muhtemelen 2026 yılında 5G'ye geçeceğiz" dedi.
6.03.2024 Ekonomi
İstanbul Üniversitesi'nde ziyaretçi girişlerine kısıtlama getirildi
İstanbul Üniversitesi'nde ziyaretçi girişlerine kısıtlama getirildi İstanbul Üniversitesi, dün vatandaşların ziyaretine açılmıştı. Karar sosyal medyada tepkilere neden olurken üniversite öğrencilerinden Eren Uygun, kampüste rastgele vatandaş görmekten dolayı rahatsız olduğunu, kendini tehlikede hissettiğini söyledi. Bugün alınan kararla, vatandaşların üniversiteye girişleri kısıtlandı. Üniversiteyi ziyaret etmek isteyen bazı vatandaşların içeri alınmadığı görüldü.
14.02.2024 Gündem
İstanbul Üniversitesi vatandaşların ziyaretine açıldı! İşte ilk görüntüler
İstanbul Üniversitesi vatandaşların ziyaretine açıldı! İşte ilk görüntüler Türkiye'nin en eski üniversiteleri arasında yer alan İstanbul Üniversitesi vatandaşların ziyaretine açıldı. İşte ilk görüntüler…
13.02.2024 Haberler
İstanbul Üniversitesi vatandaşların ziyaretine açıldı! İşte ilk görüntüler
İstanbul Üniversitesi vatandaşların ziyaretine açıldı! İşte ilk görüntüler Türkiye'nin en eski üniversiteleri arasında yer alan İstanbul Üniversitesi vatandaşların ziyaretine açıldı. İşte ilk görüntüler…
13.02.2024 Gündem
Survivor All Star'da üçüncü eleme adayı belli oldu! Nagihan açtı ağzını yumdu gözünü
Survivor All Star'da üçüncü eleme adayı belli oldu! Nagihan açtı ağzını yumdu gözünü Survivor All Star'da üçüncü dokunulmazlık oyunu nefes kesti. Dokunulmazlık oyunu öncesinde Nagihan Karadere'nin yaptığı konuşma gündem oldu. Takımı çok hakkında çok sert açıklamalarda bulunan Karadere'nin ifadelerinden sonra Dokunulmazlık oyunu başladı. Yarışmada son ana kadar dişe diş bir mücadele verildi. Üçüncü eleme adayı da belli oldu. İşte detaylar...
30.01.2024 Cadde
'Ülkemiz 208 üniversite, 185 bin akademisyen ve 4 milyon öğrenci ile büyük bir kapasiteye sahiptir'
'Ülkemiz 208 üniversite, 185 bin akademisyen ve 4 milyon öğrenci ile büyük bir kapasiteye sahiptir' Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, "Ülkemiz sahip olduğu 208 üniversitesi yaklaşık 185 bin akademisyeni ve örgün eğitime devam eden yaklaşık 4 milyon öğrencisiyle son derece büyük bir kapasiteye sahiptir.”
22.01.2024 Eğitim
CHP'den Eskişehir kararı: Büyükerşen dönemi bitti
CHP'den Eskişehir kararı: Büyükerşen dönemi bitti CHP, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için belediyede hukuk müşavirliğinin yanı sıra genel sekreterlik görevlerinde bulunan 2 çocuk annesi avukat Ayşe Ünlüce'yi (54) aday gösterdi.
11.01.2024 Gündem
Türkiye Yüzyılı Maarif Söyleşileri başladı
Türkiye Yüzyılı Maarif Söyleşileri başladı Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ilki gerçekleştirilen Türkiye Yüzyılı Maarif Söyleşileri'ne konuk oldu.
30.11.2023 Gündem
Düzce Üniversitesi’nde TÜBİTAK-1002 atölyesi
Düzce Üniversitesi’nde TÜBİTAK-1002 atölyesi Düzce Üniversitesi Araştırma Dekanlığı tarafından “ARDEK Proje Etkinlikleri” dahilinde düzenlenen TÜBİTAK-1002 Atölyesi gerçekleştirildi. Program, Proje Yazma Atölyesi ile sona erdi.
30.11.2023 Eğitim
İTÜ Rektörlük binasında yangın çıktı
İTÜ Rektörlük binasında yangın çıktı Sarıyer'de bulunan İstanbul Teknik Üniversitesi rektörlük binasında yangın çıktı. İtfaiye ekipleri tarafından yangın kısa sürede söndürülürken, kampüs dumana altında kaldı.
25.11.2023 Gündem
YÖK Başkanı Özvar'dan burs açıklaması
YÖK Başkanı Özvar'dan burs açıklaması YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, "Öğrencilere ödenecek aylık burs miktarı üst sınırının, tezli yüksek lisans öğrencileri için 2 bin 550 TL’den 6 bin TL’ye, doktora öğrencileri için de 3 bin 825 TL’den 9 bin TL’ye çıkarılmasına karar verilmiştir” dedi.
21.11.2023 Ekonomi
Bakan Işıkhan: "En az bir üniversite ile iş birliği gerçekleştirmeyi hedefliyoruz"
Bakan Işıkhan: "En az bir üniversite ile iş birliği gerçekleştirmeyi hedefliyoruz" Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Türkiye İş Kurumu ile Akdeniz Üniversitesi arasında Mesleki Eğitim İş Birliği Protokolü'nde konuşan Bakan Vedat Işıkhan, "Temel hedefimiz, alanında yetkin ve saygın üniversitelerimizle ve teknokent yönetimleriyle, mesleki eğitim alanında iş birliği sağlayarak, iş gücü piyasasının ihtiyaç duyduğu nitelikli çalışanları yetiştirmeye yönelik bir eğitim modelini hayata geçirmek; bu çerçevede her coğrafi bölgede en az bir üniversite ile iş birliği gerçekleştirmeyi hedefliyoruz" dedi.
17.11.2023 Ekonomi
Anadolu Üniversitesi'nde taciz soruşturması
Anadolu Üniversitesi'nde taciz soruşturması Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü, öğretim üyesinin öğrencisine sözlü tacizde bulunduğu iddiasıyla ilgili soruşturma başlatılıp, açığa alındığını açıkladı.
16.11.2023 Gündem
Uşak, Gazze için tek yürek oldu
Uşak, Gazze için tek yürek oldu Uşak Üniversitesi’nin akademisyenleri ve öğrenci topluluklarının üyeleri, rektörlük önünde yaptıkları basın açıklamasında İsrail’in Gazze’deki masum Filistin halkına yaptığı terörü ve zulmü kınadı. 
9.11.2023 Ege
Meclis Başkanı Kurtulmuş'tan 'Gazze' açıklaması: Bu projenin doğrudan asıl hedefi Türkiye’dir
Meclis Başkanı Kurtulmuş'tan 'Gazze' açıklaması: Bu projenin doğrudan asıl hedefi Türkiye’dir TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, İsrail’in Filistin saldırıyla ilgili, “Hiç şüpheniz olmasın ki bu projenin doğrudan asıl hedefi Türkiye'dir. Hem teröre karşı olduklarını söyleyip hem de konu bizim coğrafyamız olunca, konu Afrika, Asya olunca her türlü terör örgütüne destek vermekten utanmayanlar, hangi teröre karşı olmaktan bahsedebilirler? Dolayısıyla bu oyunun niçin oynandığı ve bu bölgede niçin halkların zayıf hale getirilerek devletlerin etkisizleştirilmeye çalışıldığını çok iyi biliyoruz” dedi.
7.11.2023 Haberler
Meclis Başkanı Kurtulmuş'tan 'Gazze' açıklaması: Bu projenin doğrudan asıl hedefi Türkiye’dir
Meclis Başkanı Kurtulmuş'tan 'Gazze' açıklaması: Bu projenin doğrudan asıl hedefi Türkiye’dir TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, İsrail’in Filistin saldırıyla ilgili, “Hiç şüpheniz olmasın ki bu projenin doğrudan asıl hedefi Türkiye'dir. Hem teröre karşı olduklarını söyleyip hem de konu bizim coğrafyamız olunca, konu Afrika, Asya olunca her türlü terör örgütüne destek vermekten utanmayanlar, hangi teröre karşı olmaktan bahsedebilirler? Dolayısıyla bu oyunun niçin oynandığı ve bu bölgede niçin halkların zayıf hale getirilerek devletlerin etkisizleştirilmeye çalışıldığını çok iyi biliyoruz” dedi.
7.11.2023 Gündem
Trabzon'da okuyan Filistinli genç anlattı! 'Ablam enkaz altında'
Trabzon'da okuyan Filistinli genç anlattı! 'Ablam enkaz altında' Trabzon'da Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde (KTÜ) akademisyen ile öğrencilerin katılımıyla yapılan basın açıklamasıyla İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto edildi. KTÜ'de öğrenci olan Filistinli Yahya Adwan (24), " Ablam para çekmeye giderken çarşıya yapılan saldırıda roket yüzünden şehit edildi, bir ağabeyim de yaralandı." dedi.
20.10.2023 Gündem
Ani manevra yaptı, önce araca sonra kulübeye girdi! Yaralılar var
Ani manevra yaptı, önce araca sonra kulübeye girdi! Yaralılar var Erzurum'da ani manevra yapan taksi sürücüsü bir araca çarptı, ardından üniversitenin güvenlik kulübesine girdi. Kazada, 4 özel güvenlik görevlisi yaralandı.
27.09.2023 Gündem
Uluslararası doktor fabrikası!
Uluslararası doktor fabrikası! Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemalettin Aydın, akademik başarı sıralamasında ilk sırada yer aldıklarını ve kuruldukları 2015’ten bu yana Türkiye sağlık sistemine 15 bin 775 sağlık profesyoneli kazandırdıklarını söyledi
27.09.2023 Gündem
Selçuk Bayraktar’a 'Fahri Doktora' verildi
Selçuk Bayraktar’a 'Fahri Doktora' verildi Ege Üniversitesi BAYKAR ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar'a 'Fahri Doktora' ünvanı verdi.
26.09.2023 Haberler

Benzer Haber Etiketleri

Rektörlük ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.