Oynatma Listesi
HABERLER

Selçuk Bayraktar’a 'Fahri Doktora' verildi

Ege Üniversitesi BAYKAR ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar'a 'Fahri Doktora' ünvanı verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde başlayan Milli Teknoloji Hamlesine özellikle savunma sanayinde önemli katkıları olan BAYKAR ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı, T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, Ege Üniversitesine konuk oldu. Bayraktar’ı Ege Üniversitesi Rektörlüğünde üniversite üst yönetimi, senato üyeleri, akademik-idari çalışanlar ile öğrenciler karşıladı.

Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ı makamında ziyaret eden Selçuk Bayraktar, daha sonra Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezi'nde düzenlenen “Milli Teknoloji Hamlesi” söyleşisine konuşmacı olarak katıldı. Söyleşiye İzmir Valisi Süleyman Elban, İzmir milletvekilleri, üniversite rektörleri, il protokolü, sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri, akademisyenler, çalışanlar ve öğrenciler katıldı.

"TEKNOFEST dünyaya nam salacak teknolojilerin müjdecisi"

 

Rektörlük bahçesinde gerçekleştirilen sıcak karşılama ile Ege Üniversitesi ailesiyle bir araya gelen Selçuk Bayraktar, “Cumhuriyetimizin 100. yılında, İstanbul ve Ankara’dan sonra İzmir’de TEKNOFEST düzenlemek nasip oldu. Bu yıl yarışmalarımıza bir milyondan fazla öğrenci başvuruda bulundu. Bu durum, yalnızca savunma sanayinde değil tüm alanlarda dünyaya nam salacak teknolojiler geliştireceğimizin de müjdesini veriyor. Sizlerle, Milli Mücadele'nin en parlak şehirlerinden İzmir’de bir arada olmak benim için hem bir gurur hem de büyük bir mutluluk. TEKNOFEST, İzmir’e, ülkemize ve tüm dost ve kardeş coğrafyalara hayırlı olsun.” diye konuştu.

“KIZILELMA medeniyetimizin de ülküsüdür”

Bayraktar, Türk tarihinde havacılık alanında yapılan çalışmaları örneklerle anlatarak, özellikle Cumhuriyet’in ilk yıllarında havacılık alanında birçok girişimin olduğunu söyledi. Bayraktar, “Yaşanan birtakım olumsuzluklardan dolayı o dönem, havacılık teknolojisinin ilk dalgasını maalesef kaçırdık. İlk dalgayı kaçırdığınızda, bir yenisini beklemek durumunda kalıyorsunuz. Havacılık sektörünün yeni dalgası da SİHA/İHA dediğimiz insansız hava araçları oldu. Bugün geldiğimiz noktada, dünyada en yakın rakibinden 5 kat daha fazla bilinen ve 32 ülkeye ihraç ettiğimiz, Bayraktar TB2’yi ürettik. Daha sonra dünyada sadece 3 ülkenin üretebildiği 6 tonluk AKINCI platformunu geliştirdik. Hava muharebesinin geleceği, ülkemizin ilk insansız savaş uçağı olan KIZILELMA’nın da ilk uçuşunu gerçekleştirdik. KIZILELMA aynı zamanda medeniyetimizin de ülküsüdür. Dünyada ilk olarak insansız savaş uçaklarımız halkın arasında ikili uçuş gerçekleştirdi. Bayraktar TB3 ise inşallah sizlerin dualarıyla yakında uçuşa geçecek” dedi.

Öğrencilere de tavsiyelerde bulunan Bayraktar, “Kendinizden öte ailenizi, milletinizi, tüm insanlığın faydasını gözeterek çalışın. İnsanlığa faydalı olacak şekilde gayret gösterirseniz, bugünün değil yarının yarışına hazırlanırsanız, dünyanın en iyisini yapabilirsiniz.” dedi.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER