Rembrandt

Rembrandt

Son dakika Rembrandt haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Rembrandt gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Rembrandt haber sayfamızda...

Rembrandt

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 187 rembrandt haberi bulunmuştur.
‘Assange ölürse eserleri yakarım’
‘Assange ölürse eserleri yakarım’ Fransa’nın güneyinde yaşayan sanatçı Andrei Molodkin, WikiLeaks’in kurucusu Julian Assange’ın hapishanede ölmesi hâlinde Rembrandt, Picasso ve Andy Warhol’un eserleri de dahil olmak üzere 45 milyon dolar değerindeki sanat eserini yok etmeyi planladığını söyledi.
16.02.2024 Kültür Sanat
Bir evsizin ısınmak için yaktığı ateşte Piccasso tablosu kül oldu
Bir evsizin ısınmak için yaktığı ateşte Piccasso tablosu kül oldu Seattle’daki bir sanat galerisinde çıkan yangında ünlü ressam Pablo Picasso’nun bir eseri yandı.
20.01.2024 Kültür Sanat
Müzede makyaj kontrolü
Müzede makyaj kontrolü Van Gogh’un “Ayçiçekler”ine domates çorbası fırlatan, Monet’nin “Saman Yığınları” tablosuna patatesi püresi süren iklim aktivistlerinin ardı arkası gelmeyen protesto gösterileri müzelere yeni tedbirler getirdi.
14.10.2023 Kültür Sanat
Mona Lisa’da otomobil boyası kimyası çıktı!
Mona Lisa’da otomobil boyası kimyası çıktı! İtalyan ressam ve mucit Leonardo da Vinci’nin, ünlü tablosu “Mona Lisa”yı oluşturmadan önce ilk boya katmanında sıra dışı bir teknik kullandığı ortaya çıktı.
13.10.2023 Dünya
Sergi
Sergi Bugün son! Ahmet Elhan’ın “Yerüstünden Notlar III” sergisini görmek için bugün son gün...
16.07.2023 Kültür Sanat
Rembrandt’ı naylonla korudular
Rembrandt’ı naylonla korudular Almanya’daki şiddetli yağmur sanatı da vurdu.
28.06.2023 Kültür Sanat
Sinemanın ressamlarla buluşması
Sinemanın ressamlarla buluşması Bu hafta vizyona giren “Daliland/Dali Diyarı” vesilesiyle sinemanın ressam portrelerine bakıyoruz.
3.06.2023 Pazar
Zamane müzeleri
Zamane müzeleri Müzeler de zamana ayak uyduruyor. Ziyaretçi sayılarını artırmak, daha popüler olmak uğruna moda markalarından teknolojiye farklı iş birlikleriyle öne çıkıyor, genç kitleye ulaşmanın yollarını arıyorlar. Rembrandt Müzesi’nde açılan pop up dövme stüdyosuyla müzede bulunan sanat eserlerini üzerinizde taşıyabileceksiniz.
20.05.2023 Pazar
İşte başarının formülü: Veriye dayalı yönetim
İşte başarının formülü: Veriye dayalı yönetim "Veriye ve onun kullanımına önem veren firmalar için ödül daha hızlı ve daha doğru kararlar almanın yanı sıra, verimlilik düzeyinin yükselmesi, maliyetin azalması ve müşteri memnuniyetinin artmasıdır."
10.05.2023 Milliyet Executive
Sanat hayatın tezahürüdür
Sanat hayatın tezahürüdür İş Sanat, Türk resmine vefasını Zeki Faik İzer ile sürdürüyor. İzer’in doğumunun 118. yılında ziyarete açılan “Paris, İstanbul, Nice” sergisi Türk resminin ‘coşkun’ ressamına bütünlüklü bir bakış sunuyor.
8.05.2023 Kültür Sanat
Ülke kasasındaki paradan daha fazlaydı! 'Pes' dedirten hırsızları kimse bulamadı
Ülke kasasındaki paradan daha fazlaydı! 'Pes' dedirten hırsızları kimse bulamadı 2013 yılında vizyona giren ABD yapımı suç ve gerilim filmi 'Sihirbazlar Çetesi' ya da kısa sürede fenomene dönüşen İspanya yapımı soygun ve suç dizisi 'La Casa De Papel'de yaşananlar aslında bir hayal ürünü olmaktan son derece uzak. Gerçek hayatta yaşanmış öyle soygunlar var ki her detayıyla filmlerdekine taş çıkartıyor. İşte her biri birbirinden tuhaf 5 soygunun tarihe geçen hikâyesi.
31.12.2022 Dünya
Kısa Kısa Cadde
Kısa Kısa Cadde Milyon dolar’lık gün! Tülin Şahin, İstanbul Jewelry Show’da marka yüzü olduğu Sina Pırlanta’nın standında ziyaretçilerle buluştu...
11.10.2022 Cadde
Çırak (The Protege) oyuncuları kim, konusu nedir?
Çırak (The Protege) oyuncuları kim, konusu nedir? The Protege adıyla vizyona giren yabancı film, Çırak adıyla TV ekranlarında izleyici karşısına çıkıyor. Başrollerinde ise Maggie Q, Samuel Jackson yer alıyor. Filmde Anna'nın intikam için giriştiği zorlu mücadele anlatılıyor. Peki, Çırak yabancı filmi oyuncuları kim?
24.06.2022 Cadde
Efsanevi Nazi hazinesi bulunuyor! Yeraltından çıkarılan 4 tonluk metal kutu heyecan yarattı
Efsanevi Nazi hazinesi bulunuyor! Yeraltından çıkarılan 4 tonluk metal kutu heyecan yarattı Nazi altını bulmak için kazı yapan hazine avcıları, efsanevi İkinci Dünya Savaşı hazinesini içerebilecek dört ton ağırlığında metal bir kutu bulduklarını söyledi. Bubi tuzağı tehdidi nedeniyle ordudan izin bekleniyor.
11.05.2022 Dünya
65 sterline aldığı tablonun ünlü ressama ait olduğunu 52 yıl sonra fark etti
65 sterline aldığı tablonun ünlü ressama ait olduğunu 52 yıl sonra fark etti Courtauld Güzel Sanatlar Enstitüsü'nün raporuna göre eser büyük ihtimalle Flaman ressama ait. Christopher Wright'ın salonunda asılı tablonun bir başka versiyonu Louvre Müzesi'nde de yer alıyor.
11.01.2022 Dünya
Rembrandt evine dönüyor
Rembrandt evine dönüyor Hollandalı ressam Rembrandt van Rijn'in ünlü otoportresi yüz yıllar sonra evine dönüyor. Hollanda hükümeti, Rembrandt'ın otoportresini satın almayı planladığını açıkladı.
10.12.2021 Kültür Sanat
Hollanda ünlü Rembrandt otoportresini satın alacak
Hollanda ünlü Rembrandt otoportresini satın alacak Hollanda hükümeti, 17. yüzyılın önemli eserlerinde imzası olan Hollandalı ressam Rembrandt van Rijn'in ünlü otoportresini satın almayı planladığını duyurdu.
9.12.2021 Dünya
“Gotha’ya döndüm!”
“Gotha’ya döndüm!” 1979 yılında Doğu Almanya’nın Gotha kentindeki Schloss Friedenstein Sarayı’ndan kaçırılan tablolar geçen sene Ducal Müzesi’ne iade edilmişti...
7.11.2021 Kültür Sanat
Hafta sonu İstanbul'da mutlaka gezip görmeniz gereken müzeler
Hafta sonu İstanbul'da mutlaka gezip görmeniz gereken müzeler İstanbul, dünyanın en özel koleksiyonlarından bazılarına ev sahipliği yapıyor. Birbirinden önemli müzelerin bulunduğu bu şehir, hem tarihi mirası hem de güncel sanatını ziyaretçileriyle paylaşıyor. Kısıtlamaların kaldırılmasıyla birlikte belirli kurallar çerçevesinde kapılarını açan müzeler, eskisi gibi meraklılarını ağırlamayı sürdürüyor. İşte özellikle hafta sonu tatilinde İstanbul'da mutlaka görülmesi gereken müzeler…
22.10.2021 Tatil
Benim oyunum
Benim oyunum “Tarihte hiçbir şeyi tek kişi icat etmemiştir...
23.08.2021 Ege
Sanatın teknoloji ile dansı
Sanatın teknoloji ile dansı Son zamanlarda yapay zekâ teknolojisi sanat dünyasının pek çok alanında kullanılmaya başlandı. Art arda dijital sergiler açıldı. Rembrandt’ın tablosu yapay zekâ aracılığıyla restore edildi. Bu da akıllara hayatın her alanında karşılaştığımız yapay zekânın, sanattaki yerinin ne olacağını getirdi...
4.07.2021 Kültür Sanat
Pera Müzesi 16 yaşında
Pera Müzesi 16 yaşında Suna ve İnan Kıraç Vakfı tarafından kurulan Pera Müzesi 16. yılını kutluyor. 2005 Haziran’ından bu yana faaliyet gösteren müze, bünyesinde yaklaşık 12 bin parça eseri barındıran üç önemli koleksiyon, 100’den fazla uluslararası sergi, 500’den fazla etkinlik ile bugüne dek fiziksel ortamda 2 milyonu aşkın ziyaretçiyi ağırladı. İstanbul’un kalbinde, Pera bölgesinde, geçmişi 19. yüzyıla dayanan bir binada hizmet veren Pera Müzesi, dijital sergileri ve etkinlikleriyle bugün yalnızca İstanbullu sanatseverlere değil, tüm Türkiye’ye ve dünyaya sesleniyor.
2.07.2021 Kültür Sanat
Yapay zekâ Rembrandt’ı geri getirdi
Yapay zekâ Rembrandt’ı geri getirdi Hollandalı ressam Rembrandt’ın 1975’te duvara sığabilmesi için kesilen “Gece Devriyesi” adlı eseri yapay zekâ teknolojisi yardımıyla restore edildi.
26.06.2021 Kültür Sanat
Ünlü tablolara gizlenmiş 10 büyük sır
Ünlü tablolara gizlenmiş 10 büyük sır Dünyaca ünlü tablolara baktığımızda hayranlık duyarız. Çizimler, anlattıkları ile bizlere bir şeyler gösterir. Ancak bazı tabloların çok az kişinin bildiği derin sırları olabiliyor. Bizler de ünlü tabloların sırlarına Molatik olduk. Bakalım hangi ünlü tabloda hangi büyük sır var.
5.06.2022 Diğer
Dali’nin uçuk evreni, Rembrandt’ın ışığı
Dali’nin uçuk evreni, Rembrandt’ın ışığı İsmail Kemal Çiftçioğlu, 1986’da Mersin’de doğdu...
18.06.2021 Kültür Sanat

Benzer Haber Etiketleri

Rembrandt ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.