Enkaz altında 3 gün: Yemek yiyoruz gibi hayal ederek dayandık"
Enkaz altında 3 gün: Yemek yiyoruz gibi hayal ederek dayandık" Kahramanmaraş merkezli depremlerden Hatay sonra Gaziantep'e yerleşen Cengiz Demirkıran ailesiyle birlikte, depremin acısını dün gibi yaşadığını söyleyerek, “Hayata dua ederek ve halüsinasyonlar görerek tutunduk. Sanki eşim yemek yapıyormuş, yemek yiyoruz gibi hayal ederek 3 gün dayandık" dedi.
2.02.2024 Gündem
Depremde kaybolan torunları ve evlatlarından hala ses yok
Depremde kaybolan torunları ve evlatlarından hala ses yok Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen deprem felaketi sonrası, Hatay’da 8 katlı apartmanda polis oğlu, ikiz torunu ve gelini yıkılan evlerinin enkazı altında kalırken, 6 Şubat'tan bu yana canlarına bir türlü kavuşamayan Fethiyeli Koyuncu ailesi, DNA örneği verilmesine rağmen evlatları bulunmadı.
31.01.2024 Gündem
Ayet, hadis yazıyor diye atmayınca iş kurdu! '1 Ocak ve 1 Nisan'a çok talep var'
Ayet, hadis yazıyor diye atmayınca iş kurdu! '1 Ocak ve 1 Nisan'a çok talep var' Odasında Kur'an-ı Kerim okuyor, takvim yapraklarından namaz vakitlerini öğrenip arkasındaki hadis ve ayetlere bakıyordu. Ev halkı ise Hacı Kamil dedenin atmaya kıyamayıp biriktirdiği bu kağıtlardan bıkmıştı, hatta gizli gizli yakıyorlardı. Ancak torunu Fatih Demir bir doğum gününde, teyzesi kendisine doğduğu günün takvim yaprağını verince işini kurdu.
18.12.2023 Yaşam
Imoco'dan Fenerbahçe iddiasına yanıt: Santarelli ile kahkaha attık
Imoco'dan Fenerbahçe iddiasına yanıt: Santarelli ile kahkaha attık Filenin Sultanları ve İtalyan kulübü Imoco'nun başantrenörü Daniele Santarelli ile ilgili ortaya atılan iddialarla ilgili açıklama geldi.
16.11.2023 Voleybol
Süryani ortodoks ruhani lideri: Bu kiliseyi rüyamızda görsek inanmazdık
Süryani ortodoks ruhani lideri: Bu kiliseyi rüyamızda görsek inanmazdık İstanbul’da Cumhuriyet tarihinde ilk kez sıfırdan yapılan bir kilise kapılarını açacak. İstanbul, Ankara ve İzmir Süryani Ortodoks Metropoliti ve Ruhani Lideri, Patrik Vekili Yusuf Çetin, ilk özel röportajını CNN Türk'e verdi. Serdar Korucu'nun sorularını yanıtlayan Çetin, “20 sene önce bu kiliseyi rüyamızda görsek inanmazdık. Cumhurbaşkanımızın siyasi iradesi bize tüm kapıları açtı” dedi.
6.10.2023 Gündem
Melissa Vargas'ın Malatya'ya gideceği tarih netleşti!
Melissa Vargas'ın Malatya'ya gideceği tarih netleşti! VNL ve Avrupa Şampiyonası'nda altın madalyaya uzanan Filenin Sultanları'nda Melissa Vargas'ın Malatya'ya gideceği tarih netleşti.
4.10.2023 Voleybol
A Word Cevapları Nedir? A Word Tüm Seviye Cevapları
A Word Cevapları Nedir? A Word Tüm Seviye Cevapları A Word kelime oyunudur. Milyonlarca indirmesi bulunan bu oyunda 2000 seviye bulunur. Bölüm atladıkça cevapları bulmak da bir o kadar zorlaşır. Bu oyunda amaç altıgen harflerden oluşan kelimeleri bulmaktır. Seviye ilerledikçe bulunması istenen kelime sayısı da artar. Hem eğlendirici hem de öğretici özelliği bulunan oyunda puan toplayarak 20 farklı rozet kazanmak gerekir. Bu oyun zeka ve beyin egzersizi yapmaya yardımcı olur. A Word Kelime Oyunu nasıl oynanır? “A Word Cevapları” içeriğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.
26.09.2023 Oyun
Eş Anlamlı Kelimeler: A'dan Z'ye Türkçede En Çok Kullanılan, En Bilinen ve Eş Anlamlı Kelimeler Nelerdir?
Eş Anlamlı Kelimeler: A'dan Z'ye Türkçede En Çok Kullanılan, En Bilinen ve Eş Anlamlı Kelimeler Nelerdir? Türkçe dil bilgisi derslerinden özelikle ilköğretim öğrencilerinin karşısına en çok çıkan konulardan birisi de eş anlamlı kelimelerdir. Eş anlamlı kelimeler yazılışları ve okunuşları ayrı ancak anlamları aynı olan sözcüklerdir. Söz konusu kelimler Türkçe’de birbirinin yerine kullanılabilir. Günlük konuşma dilinde herkesin sıklıkla karşılaştığı eş anlamlı kelimelerin dilimizde önemi büyüktür. Bu tür kelimelerin listesi oldukça uzundur. Cümle içerisinde birbirlerinin yerine kullanıldıklarında anlam değiştirmezler. Türkçe eş anlamlı kelimeler listesi için “Eş Anlamlı Kelimeler Sözlüğü” içeriğimize göz atabilirsiniz.
10. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Cevapları: 10. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı MEB Yayınları Cevap Anahtarı 2022-2023
10. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Cevapları: 10. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı MEB Yayınları Cevap Anahtarı 2022-2023 Eğitim öğretim hayatında edebiyat dersleri öğrencilerin aldığı derslerden birisidir. Özellikle lise 9. 10. 11. ve 12. sınıf öğrencileri Türk Dili ve Edebiyatı dersleri alırlar. Üniversite giriş sınavı YKS oturumları TYT-AYT gibi merkezi sınavlarda öğrencilerin karşısına çıkan alanlardan bir tanesidir. Ders kitapları her yıl MEB tarafından açıklanan müfredata göre düzenlenmektedir. 10. sınıf edebiyat ders kitabında öğrencilerin kendini geliştirebileceği çeşitli etkinliklerin yanı sıra cevaplayabilecekleri bilgi verici sorular da bulunmaktadır. 2022-2023 yılında 10. sınıf edebiyat ders kitabı MEB Yayınları cevap anahtarını merak ediyorsanız "10. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Cevapları" içeriğimize göz atabilirsiniz.
25.08.2023 Eğitim
Konutta aidat korkulu rüya oldu
Konutta aidat korkulu rüya oldu Asgari ücret zammıyla birlikte gözler yeniden yükselişe geçen aidatlarda… Yüzde 30’a kadar yeni bir artış bu ay ödemelerde kendini gösterecek. Yüzde 30’un üzerinde istenecek oranlar ise fahiş bir zam olarak değerlendiriliyor.
8.07.2023 Ekonomi
Samsunspor Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu: Bu sezon teknik direktörlerin yılı olacak
Samsunspor Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu: Bu sezon teknik direktörlerin yılı olacak Samsunspor Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu, "Bu sene lig zor olacak. 20 takımla bir lig oynanacak. Bütçelerden, ekonomik sıkıntılardan dolayı, birçok takım yıldız futbolcu kadrosuna katamayacak. O nedenle ben bu sezonun teknik direktör yılı olacağını düşünüyorum" dedi.
7.07.2023 Samsunspor
Volkan Demirel'den Fenerbahçe cevabı! Noktayı koydu
Volkan Demirel'den Fenerbahçe cevabı! Noktayı koydu Jorge Jesus'un vedası sonrası Fenerbahçe için teknik direktör adayları arasında ismi anılan Volkan Demirel, DHA'ya açıklamalarda bulundu.
20.06.2023 Fenerbahçe
'Mini şort çetesi'nden hain tuzak! Sayıları bir anda arttı
'Mini şort çetesi'nden hain tuzak! Sayıları bir anda arttı Kolombiya'da bir turist ile önce sohbet eden daha sonra saldıran genç kızlar talihsiz adamın neyi var neyi yok çaldı. O anlar anbean kamera yansırken işlek caddede kimsenin yardıma gelmeyişi pes dedirtti.
6.06.2023 Dünya
Hataylı depremzededen BM kürsüsünde dünyayı duygulandıran konuşma
Hataylı depremzededen BM kürsüsünde dünyayı duygulandıran konuşma Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nda düzenlenen afet risk azaltma toplantısının açılış konuşmasını yapan Hataylı depremzede Mustafa Kemal Kılınç, “Manhattan'daki her beş binadan birinin tamamen yıkıldığını hayal edin” dedi.
18.05.2023 Gündem
Tuğba Şenoğlu Sultanlar Ligi'ne döndü! İşte yeni takımı
Tuğba Şenoğlu Sultanlar Ligi'ne döndü! İşte yeni takımı Ülkemizin son dönemde yetiştirdiği en önemli voleybolculardan biri olan Tuğba Şenoğlu İvegin Türkiye'ye geri döndü. Transfer resmen duyuruldu.
18.05.2023 Voleybol
Malatyasporlu Mehmet Güneş'in sıra dışı hikayesi
Malatyasporlu Mehmet Güneş'in sıra dışı hikayesi Malatyaspor tarihinin en genç oyuncusu Mehmet Güneş'in hayallerine deprem felaketi ara verdi. 16 yaşındaki oyuncu, futboldan kazandığı ilk primi depremzedelere bağışladı.
7.04.2023 1.Lig
Hatay'da kan donduran görüntü!
Hatay'da kan donduran görüntü! Türkiye’yi yasa boğan depremlerin üzerinden bir ay geçti. Gidecek yeri olanlar Hatay’ı terk etmiş, kalanlar ise yardımlarla çadır, tren vagonu, gemi ve konteynerlerde yaşam mücadelesi veriyor. Hijyen, su, tuvalet sıkıntılı... Ev hasreti ve evlerinin akıbetinin ne olacağı ise depremzedelerin ortak derdi. Depremin yaraları sarılmaya çalışılırken Hatay ne durumda diye sokaklarında dolaşmaya başlayınca adeta şok üstüne şok yaşıyoruz.
8.03.2023 Gündem
Esnaf iş başı yaptı
Esnaf iş başı yaptı İki büyük depremin merkez üssü Kahramanmaraş’ta esnaf, hasarsız ya da az hasarlı iş yerlerini açtı. Fırınını açan Kuzugüden ‘Yaralılarımızı hastaneye kaldırdık, ölülerimizi gömdük, bağrımıza taş basıp işe koştuk” dedi.
20.02.2023 Gündem
Uyuza karşı bölgeye ilaç sevk ediliyor
Uyuza karşı bölgeye ilaç sevk ediliyor Pandemi öncesinde dünyada atağa geçen ve Türkiye’de de salgına sebep olan uyuz, afet bölgesini tehdit ediyor.
16.02.2023 Gündem
AFAD gönüllüsü, enkazdan mesai arkadaşı ve ailesini çıkardı
AFAD gönüllüsü, enkazdan mesai arkadaşı ve ailesini çıkardı AFAD gönüllüsü Mehmet Turgut Tayuzak, 9 katlı binanın enkazından çıkardığı mesai arkadaşı ve ailesi ile buluştu. Buluşmada duygu dolu anlar yaşandı.
15.02.2023 Gündem
Enkazın altında 'Son videom' diye çekti, enkazdan sağ çıktı
Enkazın altında 'Son videom' diye çekti, enkazdan sağ çıktı Kahramanmaraş merkezli 7.7 büyüklüğündeki depremde enkazın altında kalan Adıyamanlı genç, molozların arasında kendi videosunu çekti.
15.02.2023 Haberler
Enkazın altında 'Son videom' diye çekti, enkazdan sağ çıktı
Enkazın altında 'Son videom' diye çekti, enkazdan sağ çıktı Kahramanmaraş merkezli 7.7 büyüklüğündeki depremde enkazın altında kalan Adıyamanlı genç, molozların arasında kendi videosunu çekti.
15.02.2023 Gündem
Kasımpaşa'nın oteli değil, kaderi değişti
Kasımpaşa'nın oteli değil, kaderi değişti Depreme Hatay’da yakalanan Kasımpaşa kafilesi otel değişikliği sayesinde enkaz altında kalmaktan kurtuldu. Genç kaleci Erdem Canpolat dolu olduğu için gidemedikleri otelin depremde tamamen yıkıldığını söyledi.
15.02.2023 Kasımpaşa
1 hafta sonra gelen mucize! Enkazdan 10 günlük bebeği ile kurtuldu
1 hafta sonra gelen mucize! Enkazdan 10 günlük bebeği ile kurtuldu Türkiye ve Suriye’yi vuran şiddetli depremlerin üzerinden bir hafta geçti. Ancak acı ve umutsuzluğun arasında, “mucizevi” hikayeler de var. Bu da onlardan biri.
13.02.2023 Dünya
4 büyüklerden ortak forma planı! Afet bölgesi için seferber oldular
4 büyüklerden ortak forma planı! Afet bölgesi için seferber oldular Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ilde etkili olan deprem felaketi sonrasında futbol dünyası ortak bir projeyi daha hayata geçirmek için kolları sıvadı.
14.02.2023 Süper Lig

Benzer Haber Etiketleri