Uyurken bile kilo vermek mümkün! 5 adımda sağlıklı uyku
Uyurken bile kilo vermek mümkün! 5 adımda sağlıklı uyku Yatak odanızdaki doğru aydınlatma, yatmadan önce doğru egzersiz türleri ve hatta uyuduğunuz kıyafetlerle uyurken bile formda kalmak isteyenler için yardımcı olabilir. Dinlenme ve uyku halindeyken bile fazla kilolarla savaşmamıza yardımcı olan, bilmediğimiz ya da görmezden geldiğimiz daha fazla yol var.
19.12.2023 Genel Sağlık
Fişek gibi uyanacaksınız! Sağlıklı uyku için 6 adım
Fişek gibi uyanacaksınız! Sağlıklı uyku için 6 adım Hızlı bir tempoya ve yorucu bir rutine sahip olduğumuzda, bazen sağlığımız için gerçekten iyi olan şeylerden, örneğin iyi bir gece uykusundan vazgeçme isteği duyarız. Veya bazen ne kadar yorgun olursak olalım, gözlerimizi kapatıp iyi bir gece uykusu çekemeyiz. Açıklaması basit: Sağlığımızı ve dolayısıyla uyku kalitemizi doğrudan etkileyen kötü alışkanlıklar edinme eğilimindeyiz. İşte bu durumun önüne geçebilmek için dinlendirici bir uykuyu garantileyen 6 gece alışkanlığı
15.11.2023 Genel Sağlık
Sağlıklı uykunun 5 altın kuralı
Sağlıklı uykunun 5 altın kuralı Yaşamımızın yaklaşık üçte birini uyuyarak geçiriyoruz. Dolayısıyla sağlıksız bir uyku beraberinde yorgunluk, stres, mutsuzluk ve iş hayatında başarısızlık getiriyor. Peki, sağlıklı bir uyku için ne yapmak gerekiyor? Nöroloji Uzmanı Uzm. Dr. Özlem Çakır’ın uyku ve uykuya dair açıklamalarına kulak kabartın.
8.08.2019 Sağlık