Uzmanlar

Uzmanlar

Son dakika uzmanlar haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan uzmanlar gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan uzmanlar haber sayfamızda...

Uzmanlar

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 32.092 uzmanlar haberi bulunmuştur.
Çamaşır suyunu bile geride bıraktı! Çay kahve lekesini söküp atıyor
Çamaşır suyunu bile geride bıraktı! Çay kahve lekesini söküp atıyor Çay ve kahve lekeleri, özellikle açık renkli kumaşlarda belirgin ve çoğu zaman zorlu temizlik gerektiren lekelerdir. Bu tür lekeleri çıkarmak için etkili bir çözüm var. Hatta en ağır kimyasallardan bile daha etkili. İşte çay ve kahve lekesini kökünden kazıyan o yöntem…
25.04.2024 Püf Noktası
Yozgat’ta korkutan artış! Son bir haftada 255 kişinin vücudundan çıkartıldı
Yozgat’ta korkutan artış! Son bir haftada 255 kişinin vücudundan çıkartıldı Havaların ısınmasıyla Kırım Kongo Kanamalı Ateşi vakalarında artış yaşanırken, Yozgat’ta son bir haftada 255 kişi vücuduna yapışan kene nedeniyle sağlık kuruluşlarına başvurdu.
25.04.2024 Haberler
Yozgat’ta korkutan artış! Son bir haftada 255 kişinin vücudundan çıkartıldı
Yozgat’ta korkutan artış! Son bir haftada 255 kişinin vücudundan çıkartıldı Havaların ısınmasıyla Kırım Kongo Kanamalı Ateşi vakalarında artış yaşanırken, Yozgat’ta son bir haftada 255 kişi vücuduna yapışan kene nedeniyle sağlık kuruluşlarına başvurdu.
25.04.2024 Gündem
Hububatta endişeli bekleyiş
Hububatta endişeli bekleyiş Konya başta olmak üzere İç Anadolu Bölgesi’nin nisanda yağış almaması hububat veriminde kritik bir süreci başlattı. Kar örtüsü olmayınca toprak su tutmadı; mevsim sıcak ve yağış yok; mevcut nemi de lodos uçurdu.
25.04.2024 Ekonomi
İskoçya'dan Türkiye'ye uzanan esrarengiz tünel! Uzmanı açıkladı: 'Tarihleme yapılamıyor'
İskoçya'dan Türkiye'ye uzanan esrarengiz tünel! Uzmanı açıkladı: 'Tarihleme yapılamıyor' İskoçya'dan Türkiye'ye uzandığı iddia edilen 12 bin yıllık bir tünel... Hakkında çok fazla komplo teorisi bulunan bu antik tünel için söylenenler ise sosyal medyada hızla yayılıyor. Peki, Avrupa ile Türkiye'yi birbirine bağladığı öne sürülen esrarengiz yapının ardındaki gerçek ne? "Tarihleme yapılamıyor" diyen Arkeolog Erman Ertuğrul cevapladı.
25.04.2024 Yaşam
İstanbul’da çöl tozu alarmı! 'Misafirliğe gelenler nefes alamayıp geri dönüyorlar'
İstanbul’da çöl tozu alarmı! 'Misafirliğe gelenler nefes alamayıp geri dönüyorlar' Türkiye’ye Afrika Üzerinden gelen çöl tozları ve sıcak hava dalgası yaşlı ve çocukları etkiliyor. Çocuklar ve yaşlılar çok daha fazla etkilenirken, uzmanlar maskesiz dışarı çıkılmaması, pencereleri kapalı tutma konusunda uyarılarda bulundu.
24.04.2024 Gündem
Araştırma: Yapay zeka, yüzlerden siyasi eğilimleri tahmin edebiliyor
Araştırma: Yapay zeka, yüzlerden siyasi eğilimleri tahmin edebiliyor Uzmanlar, yüz tanıma teknolojilerinin mahremiyete yönelik ciddi tehdit oluşturduğu konusunda uyarıda bulunuyor.
24.04.2024 Dünya
Haftalık 15 bin lira vadediyorlar: Bu teklif başınızı yakabilir
Haftalık 15 bin lira vadediyorlar: Bu teklif başınızı yakabilir Uzmanlar, bu yönteme bilerek veya bilmeyerek dahil olmanın hukuki açıdan ciddi sonuçlara neden olabileceği noktasında uyarıyor.
24.04.2024 Haberler
Haftalık 15 bin lira vadediyorlar: Bu teklif başınızı yakabilir
Haftalık 15 bin lira vadediyorlar: Bu teklif başınızı yakabilir Uzmanlar, bu yönteme bilerek veya bilmeyerek dahil olmanın hukuki açıdan ciddi sonuçlara neden olabileceği noktasında uyarıyor.
24.04.2024 Gündem
Kiloların ‘tatlı’ nedeni beyinde
Kiloların ‘tatlı’ nedeni beyinde MR analizlerine göre, kilolu kişilerin pasta, kek gibi şişmanlatan gıdaları reddetmekte çok zorlanmalarının nedeni, beyinlerinde yaşadıkları “zihinsel mücadele”ye yenik düşmeleri. Bu girdaptan kurtulmak için öncelikle “kafayı değiştirmek” gerekiyor!
24.04.2024 Gündem
Gençlere ‘nikotin kesesi’ tuzağı
Gençlere ‘nikotin kesesi’ tuzağı Uzmanlar, şeker kutusuna benzer paketlerde satılan küçük nikotin keselerinin sosyal medyada gençler arasında moda haline geldiği konusunda uyardı.
24.04.2024 Dünya
'Bir türlü yemiyor' diye düşünmeyin! İşte çocuğunuza her şeyi yedirmenin formülü
'Bir türlü yemiyor' diye düşünmeyin! İşte çocuğunuza her şeyi yedirmenin formülü Uzmanlar, çocukların sağlıklı gelişimi için doğru beslenmenin önemini vurguluyor. Her aile de çocuklarının sağlıklı bir şekilde büyüyebilmesi için gerekli besinleri yedirebilmek istiyor. İşte çocuğunuza yemek yeme alışkanlığı kazandırmak için bazı öneriler.
23.04.2024 Ebeveyn
‘Dünya Günü’nde plastik alarmı
‘Dünya Günü’nde plastik alarmı 22 Nisan Dünya Günü’nün 54’üncü yıl dönümünün teması “Gezegen plastiğe karşı” şeklinde.
23.04.2024 Dünya
Sosyal medyadaki mutluluk pozları gerçek mi yoksa gerçeklikten kaçış mı?
Sosyal medyadaki mutluluk pozları gerçek mi yoksa gerçeklikten kaçış mı? Mutluluk pozları özgüveni de artırıyor, yapay bir imaja da neden olabiliyor. Mutluluk pozlarıyla insanların kendilerini diğerleriyle kıyasladığı bir ortam bulabildiklerini ifade eden uzmanlar, sosyal medyayı kullanırken insanların kendilerini sürekli olarak başkalarıyla karşılaştırmasının mükemmeliyetçilik duygusunu körüklediğini de söylüyor. Uzman Klinik Psikolog Uluğ Çağrı Beyaz, sosyal medyada mutluluk pozlarına olan ilgi ve ‘sanal mutluluk’ konusunu değerlendirdi.
22.04.2024 Genel Sağlık
Papua Yeni Gine, Biden'ın dayısının 'yamyamlar tarafından yendiği' imasından rahatsız oldu
Papua Yeni Gine, Biden'ın dayısının 'yamyamlar tarafından yendiği' imasından rahatsız oldu Biden'ın iması, Çin'in bölgedeki etkisini arttırmaya çalıştığı bir dönemde önemli bir stratejik müttefiki olan ada ülkesini rahatsız etti.
22.04.2024 Dünya
Kurutulmuş ve beyaz olanı en etkilisiymiş! Pul pul dökülen egzamayı işte böyle bitiriyor
Kurutulmuş ve beyaz olanı en etkilisiymiş! Pul pul dökülen egzamayı işte böyle bitiriyor Meyvesiyle hem çiğ hem de kurutulmuş haliyle tüketilen dut birçok farklı kullanım alanına sahip.Uzmanlar dut kurusunun el ve ayakta oluşan egzama rahatsızlığına iyi geldiğini belirtiyor. Beyaz dut kurusunun cilt sorunlarına etki edebilmesi için bu şekilde kullanmanız gerekiyor.
22.04.2024 Genel Sağlık
İkinci el elektrikli otomobil alacaklar dikkat: Öncelik batarya durumu
İkinci el elektrikli otomobil alacaklar dikkat: Öncelik batarya durumu Elektrikli otomobillerin kullanımı yaygınlaşırken ikinci elde de talep artıyor. İkinci el elektrikli otomobil alırken dikkat edilmesi gereken en önemli unsurun aracın batarya sağlığı olduğu vurgulanıyor.
22.04.2024 Ekonomi
İBAN’a para gönderirken dikkat! Uzman isim vatandaşları uyardı
İBAN’a para gönderirken dikkat! Uzman isim vatandaşları uyardı Bankaların kredi kartlarındaki komisyonu arttırması nedeniyle işletme ve firma sahipleri İBAN'la ödeme kabul etme yoluna yöneldi. Son dönemde pek çok işyeri kart yerine IBAN ile ödeme kabul etmeye başlarken, Bankacılık ve Finans Hukukunda Uzman Arabulucu Avukat Emin Saygın, vatandaşları bekleyen tehlikeye karşı uyardı.
22.04.2024 Ekonomi
Rejim yaparken sağlığınızdan olmayın! Uyumadan önce yiyebileceğiniz besinler
Rejim yaparken sağlığınızdan olmayın! Uyumadan önce yiyebileceğiniz besinler Zayıflama çabası birçok kişinin beslenme düzenini olumsuz etkileyebiliyor. Özellikle akşam yemeklerinin ihmal edilmesi birçok rahatsızlığa sebep olabiliyor. Uzmanlar, akşamları yemek yemenin hem faydalı hem de gerekli olduğunu öne sürüyorlar. Ancak mide ağırlığından, yetersiz uykudan ve kilo alımından kaçınmak için akşam yemeğinizde kullanacağınız ürünleri akıllıca seçmeniz önemlidir ve elbette makul porsiyon boyutlarını da unutmayın.
22.04.2024 Genel Sağlık
Bursa'da 3.4 büyüklüğünde deprem
Bursa'da 3.4 büyüklüğünde deprem Bursa'nın Gemlik ilçesinde 3.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
22.04.2024 Gündem
Korkulan olmadı bölge nefes aldı
Korkulan olmadı bölge nefes aldı İsrail’in İran’a gerçekleştirdiği saldırının nispeten sınırlı kalması, Ortadoğu’da derin bir nefes alınmasını sağladı. İran’dan gelen açıklamalar ise İsrail’in saldırısını küçümser nitelikte.
21.04.2024 Dünya
‘Tabiat ana’ susuyor!
‘Tabiat ana’ susuyor! Yaban hayatında birçok türün soyunun tükenme noktasına gelmesiyle bu canlıların çıkardığı sesler azaldı.
21.04.2024 Dünya
Irak ile ilişkilerde yeni bir sayfa açılıyor
Irak ile ilişkilerde yeni bir sayfa açılıyor Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının ardından, İran ve İsrail arasında karşılıklı misillemeler ile bölgede gerilimin arttığı bir dönemde, yarın Irak’a kritik bir ziyaret gerçekleştirecek.
21.04.2024 Gündem
Michelangelo’nun çizimine rekor fiyat
Michelangelo’nun çizimine rekor fiyat Michelangelo’nun  Sistine Şapeli’nin hazırlık aşaması için yaptığı çizimi Christie’s’te düzenlenen müzayedede 201 bin 600 dolara (yaklaşık 6.7 milyon TL) satıldı.
20.04.2024 Kültür Sanat
Polenler artık daha güçlü! Pencereleri kapatın
Polenler artık daha güçlü! Pencereleri kapatın Küresel ısınma, kayan mevsimler, güçlenen polenler... Uzmanlar, şiddetli alerjiye neden olan polenlerin trafik ve hava kirliliğinin yoğun görüldüğü kentlerde maske kullanılmasını önerdi.
20.04.2024 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Uzmanlar ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.