Zeytin Yağı

Zeytin Yağı

Son dakika zeytin yağı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan zeytin yağı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan zeytin yağı haber sayfamızda...

Zeytin Yağı

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 749 zeytin yağı haberi bulunmuştur.
Üzüm üreticileri alternatif olarak zeytine yöneldi
Üzüm üreticileri alternatif olarak zeytine yöneldi Manisa'nın Alaşehir ilçesinde, dünyaca ünlü sultaniye üzümüne alternatif ürün arayışında olan çiftçiler zeytin üretimine yöneldi.
15.04.2024 Ekonomi
Ramazandan bayrama Osmanlı
Ramazandan bayrama Osmanlı Osmanlı’da ramazan ayı ve bayramlarda diş kirası, yer mahyaları, amin alayları ve biraz muzip bir gelenek olan “unutma beni dolması” gibi pek çok renkli gelenek vardı.
10.04.2024 Gündem
Şehir şehir gezdi! 14. durağı Kırıkkale oldu: Örümcek adam yollarda
Şehir şehir gezdi! 14. durağı Kırıkkale oldu: Örümcek adam yollarda Örümcek adam kostümüyle 81 ili gezme hayalini gerçekleştirmek için yollara düşen 28 yaşındaki genç, 14'üncü il olarak Kırıkkale'ye geldi. Cadde ve sokaklarda vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çeken örümcek adam, çocukların da ilgi odağı oldu.
23.01.2024 Gündem
Superman’siz Metropolis olur mu?
Superman’siz Metropolis olur mu? Pekâlâ olur. Üstelik gidilir, görülür, gezilir de… İzmir’in Torbalı ilçesindeki antik kent Metropolis’teki kazılar 30 yıldır Sabancı Vakfı desteğiyle sürüyor.
21.11.2023 Kültür Sanat
İtalyanları kıskandıran pizza tarifi: Hamuru incecik oluyor
İtalyanları kıskandıran pizza tarifi: Hamuru incecik oluyor Pizza, dünya genelinde herkesin sevdiği ve sıklıkla tüketilen bir yiyecektir. İtalya'dan köken alan bu lezzetli yemek, pizza hamuru, sosu ve çeşitli malzemelerle hazırlanır. Popülerliği hızla artmaya devam eden pizza, kültürel bir simge haline gelmiş ve dünya mutfakları arasında özel bir yere sahiptir. Pizzayı evde kendi zevkine göre yapmak isteyenler için pizza tarifini paylaştık…
26.10.2023 Yemek
İhracata kısıtlama fiyatı düşürür mü?
İhracata kısıtlama fiyatı düşürür mü? Türkiye’de ve dünyada ciddi fiyat yükselişi yaşanan zeytinyağındaki 3 aylık ihracat yasağı süresiz olarak uzatıldı. Üreticiler talebin düşüşe geçtiği uyarısında bulunarak yeni hasat ürünlerde fiyat artışı yaşanacağına dikkat çekti.
19.10.2023 Ekonomi
Rokayı bir de böyle deneyin! Yoğurtlu roka salatası tarifi
Rokayı bir de böyle deneyin! Yoğurtlu roka salatası tarifi Salata ve balığın yanında iyi giden rokayı eminiz ki daha önce hiç yoğurtla denemediniz. Farklı lezzet arayışında olanların seveceği bu tarifte roka ve yoğurt birleşiyor. Misafirlerinize veya kendinize doyurucu ve fit bir öğün hazırlamak isterseniz yoğurtlu roka salatasını deneyebilirsiniz.
18.10.2023 Yemek
Sarımsaklı köfte nasıl yapılır? Masterchef'te yapılıyor! Sarımsaklı köfte tarifi ve malzemeleri...
Sarımsaklı köfte nasıl yapılır? Masterchef'te yapılıyor! Sarımsaklı köfte tarifi ve malzemeleri... Sarımsaklı köfte Adana yöresinin sevilen yemekleri arasında bulunuyor. Masterchef'te bu akşam Akdeniz mutfağından yemekler hazırlanıyor. O yemeklerden biri ise sarımsaklı köfte oldu. Peki sarımsaklı köfte nasıl yapılır? İşte sarımsaklı köfte malzemeleri ve tarifi...
12.10.2023 Bilgi Rehberi
Makarna Çeşitleri ve İsimleri Nelerdir? Soslu Makarna Nasıl Yapılır? Soslu Makarna Tarifi
Makarna Çeşitleri ve İsimleri Nelerdir? Soslu Makarna Nasıl Yapılır? Soslu Makarna Tarifi Makarna İtalyan mutfağının temel besinidir ve Türkiye’de oldukça fazla tüketilen besinler arasında yer alır. Protein ve B vitamini oranı oldukça yüksektir. Büyük küçük herkesin soslu veya sossuz severek tükettiği makarnanın pek çok çeşitleri bulunmaktadır. Bu markana çeşitlerinden bazılarının isimleri Burgu, Kelebek, Penne, Mantı veya Midyedir. Zeytinli, peynirli, salçalı, kıymalı ve daha bir sürü sos çeşidi ile tüketilen makarnanın yapılışı da oldukça basittir. Soslu makarna nasıl yapılır? diyorsanız Makarna Çeşitleri ve İsimleri içeriğimizden detaylıca öğrenebilirsiniz.
26.09.2023 Bilgi
Deyimler ve Anlamları Sözlüğü: A'dan Z'ye En Bilinen Kalıplaşmış Deyim Örnekleri Nelerdir?
Deyimler ve Anlamları Sözlüğü: A'dan Z'ye En Bilinen Kalıplaşmış Deyim Örnekleri Nelerdir? Türkçede sıklıkla karşılaştığımız konulardan birisi de deyimler ve atasözleridir. Kalıplaşmış söz öbekleri olarak da bilinen deyimler kendilerine özgü anlamlar taşır. Yazıldıkları kelimelerde farklı anlamlar taşıyan deyimler uzun uzun anlatılmak istenen ifadelerin kısaca aktarılmasında büyük yarar sağlar. Birden fazla anlamları bulunan deyimlerin sayısı oldukça fazladır. Bazılarını anlamak kolay olsa da bazı deyimler anlaşılması zordur. Kalıplaşmış kelimelerden oluşan deyimler okullarda da Türkçe derslerinde öğrencilerin karşılarına çıkar. A’dan Z’ye dilimizde onlarca deyim vardır. Deyimler ve anlamları ile ilgili araştırma içerisindeyseniz sizin için en çok bilinen, kalıplaşmış, kıza ve uzun açıklamalı deyim örneklerini derledik…
26.09.2023 Eğitim
Yorulan vücudunuzda doping etkisi yapabilecek besinler! Ulaşımı kolay bu yiyecekleri mutlaka deneyin...
Yorulan vücudunuzda doping etkisi yapabilecek besinler! Ulaşımı kolay bu yiyecekleri mutlaka deneyin... Günün rutin koşuşturmalarının yanı sıra gün içerisinde aldığımız besinlerin vücuda olan olumlu etkilerini artırmak oldukça önemlidir. Yorulan vücudunuzda doping etkisi yapacak bir çok besinler bulunmaktadır. Ulaşımı kolay bu besinleri alarak hem kendimizi daha enerjik ve zinde hissederiz hem de bağışıklık sistemimizi güçlü tutarak daha sağlıklı olmayı sağlarız. Yorulan vücut sinyalleri nasıl okunmalıdır? Destek için neler yapılmalıdır sizler için derledik.
5.08.2023 Sağlık
Charles nihayet muradına erdi
Charles nihayet muradına erdi İngiltere’de 70 yıl sonra ilk kez gerçekleşen taç giyme töreniyle Prens Charles, 75 yaşındayken Kral 3. Charles olarak dün Londra’da tacını giydi.
7.05.2023 Dünya
TBMM Genel Kurulu'nda bütçe görüşmeleri devam ediyor
TBMM Genel Kurulu'nda bütçe görüşmeleri devam ediyor TBMM Genel Kurulu’nda, bütçe görüşmeleri sırasında; muhalefet partileri hükümetin ekonomi politikalarını, kürsüye getirdikleri değişik gıda ürünleriyle eleştirirken, iktidar partisinin milletvekilleri de '21 yıllık bütçemiz' sözleri ile eleştirilere cevap verdi.
13.12.2022 Gündem
Şopska salatası nasıl yapılır, malzemeler neler? Şopska salatası tarifi
Şopska salatası nasıl yapılır, malzemeler neler? Şopska salatası tarifi Shopska (Şopska) salatası, Balkan mutfağının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alıyor. Burda önemli olan tuzlu peynirin yer alıyor olması. Lezzet düşkünleri ise merakla 'Şopska salatası nasıl yapılır?' sorusuna yanıt arıyor.
1.12.2022 Yemek
Turistler tatili bırakıp zeytin topladı
Turistler tatili bırakıp zeytin topladı Bodrum'da 5 yıldızlı bir otelin bahçesinde bulunan 300 adet zeytin ağacının hasadını otelde tatil yapan yerli ve yabancı turistler yaptı. Deniz, güneş ve kum üçlüsünü bırakan turistler zeytin hasadını yaptıktan sonra yağını almak için uzun kuyruklar oluşturdu.
30.09.2022 Haberler
Tarımda ihtiyaca anında cevap
Tarımda ihtiyaca anında cevap Tarımda üretici maliyet artışı devam ediyor. Bu yükü çiftçinin omuzlarından almak için destekleme modelinde sadeleşmeye giden bakanlık ise çiftçiye ihtiyacı olduğu anda mazot, gübre ve yem sağlayacak.
16.08.2022 Ekonomi
1400 markette 30'dan fazla ürüne indirim! Tarım Kredi'nin indirim kampanyası için geri sayım
1400 markette 30'dan fazla ürüne indirim! Tarım Kredi'nin indirim kampanyası için geri sayım Geçtiğimiz günlerde Tarım Kredi marketlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla 30'dan fazla üründe indirime gidileceği duyurulmuştu. Tarım Kredi marketlerinde indirim için geri sayım başladı. Vatandaşlar ise hangi ürünlerde indirime gidileceğini merakla takip ediyor. İşte detaylar...
14.08.2022 Haberler
1400 markette 30'dan fazla ürüne indirim! Tarım Kredi'nin indirim kampanyası için geri sayım
1400 markette 30'dan fazla ürüne indirim! Tarım Kredi'nin indirim kampanyası için geri sayım Geçtiğimiz günlerde Tarım Kredi marketlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla 30'dan fazla üründe indirime gidileceği duyurulmuştu. Tarım Kredi marketlerinde indirim için geri sayım başladı. Vatandaşlar ise hangi ürünlerde indirime gidileceğini merakla takip ediyor. İşte tahmini fiyatlar...
14.08.2022 Ekonomi
Tarım Kredi marketlerinde indirim pazartesi başlıyor
Tarım Kredi marketlerinde indirim pazartesi başlıyor Tarım Kredi Kooperatifi marketlerinde uygulanacak indirimin detayları belli oldu.
13.08.2022 Ekonomi
Tarım Kredi Marketleri duyurdu! İşte indirimli fiyat uygulamasına geçilecek tarih
Tarım Kredi Marketleri duyurdu! İşte indirimli fiyat uygulamasına geçilecek tarih Tarım Kredi, marketlerinde 30’un üzerinde temel tüketim ürününde 15 Ağustos Pazartesi itibarıyla indirimli fiyat uygulamasına geçileceği duyurdu.
12.08.2022 Haberler
Tarım Kredi Marketleri duyurdu! İşte indirimli fiyat uygulamasına geçilecek tarih
Tarım Kredi Marketleri duyurdu! İşte indirimli fiyat uygulamasına geçilecek tarih Tarım Kredi, marketlerinde 30’un üzerinde temel tüketim ürününde 15 Ağustos Pazartesi itibarıyla indirimli fiyat uygulamasına geçileceği duyurdu.
12.08.2022 Ekonomi
Yazın çorba tüketmenin sağlayacağı 6 önemli fayda
Yazın çorba tüketmenin sağlayacağı 6 önemli fayda Sofralarımızda genellikle kışın soğuk havalarında yer bulan çorbaların gücünden yaz aylarında da faydalanmak istemez misiniz? “Yazın çorba mı içilir!” dememek, kökeni yüzyıllar öncesine uzanan çorbanın gücünden, yaz sebzelerini de bolca kullanarak faydalanmak gerekiyor. Çorbaların içerdikleri besin ögeleri ile oldukça faydalı bir yemek çeşidi olduğunu belirten Diyetisyen Fatma Turanlı, yazın çorba ile gelen 6 faydayı sıraladı.
Metabolizma hızlandıran detoks tarifi: 2 kilo verdiriyor
Metabolizma hızlandıran detoks tarifi: 2 kilo verdiriyor Ramazan ayında yavaşlayan metabolizma hızımızı, bayramda artırırken oluşabilecek sindirim problemlerinden korunmak adına dikkat edilmesi gereken noktalar var. Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Derya Fidan, bayramı sağlıkla geçirebilmek için detoks önerisinde bulunup tarifini paylaştı.
1800 yıllık ağaçtan elde edilen zeytinyağı müzayedede 75 bin liraya satıldı
1800 yıllık ağaçtan elde edilen zeytinyağı müzayedede 75 bin liraya satıldı Fuar İzmir’de, “Olivtech Zeytin, Zeytinyağı, Süt Ürünleri, Şarap ve Teknolojileri Fuarı” çerçevesinde zeytinyağı müzayedesi düzenlendi. 13 yerel üretici ve kooperatifin geleneksel usullerle sıkılmış ve şişelenmiş 20 özel zeytinyağının satışa sunulduğu müzayedede, bin 800 yaşındaki Umay Nine isimli zeytin ağacından elde edilen zeytinyağı 75 bin liraya alıcı buldu.
27.05.2022 Ekonomi
Zeytinyağı ihracatçılarının 5 yıllık hedefi 1 milyar dolar
Zeytinyağı ihracatçılarının 5 yıllık hedefi 1 milyar dolar Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği (EZZİB), 5 yıllık ihracat hedefini 1 milyar dolar olarak belirledi. EZZİB Başkanı Davut Er, zeytin ve zeytinyağına yönelik desteklerin devam etmesini istediklerini belirterek, AB kotasının artırılması ve İngiltere pazarı hakkında girişimler yapılmasını gerektiğini söyledi.
22.02.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Zeytin Yağı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.