1700 Yıllık

1700 Yıllık

Son dakika 1700 yıllık haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan 1700 yıllık gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan 1700 yıllık haber sayfamızda...

1700 Yıllık

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 410 1700 yıllık haberi bulunmuştur.
1700 yıllık tarih bu binanın altında! Ziyarete kapatıldı
1700 yıllık tarih bu binanın altında! Ziyarete kapatıldı Kırşehir'in Mucur ilçesinde yaklaşık 1700 yıllık tarihi Mucur Yeraltı Şehri, çökme riskine karşı Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü tarafından geçici süreyle ziyaretçilerin kullanımına kapatıldı.
14.05.2024 Gündem
Tarihin köşe taşı: Ayasofya
Tarihin köşe taşı: Ayasofya İznik Ayasofya’sı, son Ekümenik Konsil’e ev sahipliği yapması nedeniyle Hristiyanlık tarihi açısından çok önemli bir yapı. Bugün kentin merkezinde, halkın günlük yaşamı ile iç içe olan mekânın bir kısmı cami, bir kısmı da müze olarak düzenlenmiş durumda.
21.01.2024 Arkeoloji
Kaçak kazıdan müthiş keşif! Tam 1700 yıl sonra gün yüzüne çıktı
Kaçak kazıdan müthiş keşif! Tam 1700 yıl sonra gün yüzüne çıktı Adıyaman'da defineciler tarafından yapılan kaçak kazıda 1700 yıllık Roma dönemine ait mezar bulundu. Müze Müdürü Mehmet Alkan '1700 yıllık mezarın o dönemde önemli kişi ve ailesine ait olduğunu düşünüyoruz" dedi.
6.09.2023 Gündem
Tam 1700 yıllık! Amasya'da sergilenmeye başlandı
Tam 1700 yıllık! Amasya'da sergilenmeye başlandı Amasya’da, yaklaşık 9 yıl bulunduğu yerde üzeri kapalı şekilde korunan 1700 yıllık Bereket Tanrıçası figürlü mozaik, Arkeoloji Müzesi'nde sergilenmeye başladı.
20.06.2023 Gündem
Portre büstle samimi bir sohbet
Portre büstle samimi bir sohbet Sayın “private portre büst”, 1700 yıldır yatıyorsunuz, kalkın artık. Yeni dünyanıza hoş geldiniz, yeniden doğdunuz işte. Kısa süre sonra dünya sizi tanıdı. Siz artık Mersin doğumlu bir Roma yurttaşısınız. Dünya biliyor, tanıyor sizin portrenizin mükemmel işçiliğini.
19.06.2023 Arkeoloji
İstanbul’un tarihini yeniden yazıyor
İstanbul’un tarihini yeniden yazıyor İstanbul Saraçhane’de devam eden Aziz Polieuktos Kilisesi kazıları peş peşe gelen keşif haberleriyle tarihi yeniden yazıyor. Pan heykeliyle heyecan yaratan Polieuktos, yeni heykellerin ve keşiflerin habercisi.
19.06.2023 Arkeoloji
Saraçhane’de Pan heykeli bulundu
Saraçhane’de Pan heykeli bulundu Saraçhane Arkeoloji Parkı’nda İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Miras ekibinin yürüttüğü kazılarda Antik Yunan mitolojisinde çobanların ve sürülerin tanrısı olarak bilinen Pan’ın heykeline ulaşıldı.
2.06.2023 Gündem
Saraçhane'de 1700 yıllık Pan heykeli bulundu
Saraçhane'de 1700 yıllık Pan heykeli bulundu İBB Saraçhane ana binasının karşısındaki Saraçhane Arkeoloji Parkı'nda yapılan kazılarda Pan heykeli parçası bulundu. Roma Dönemine ait olduğu düşünülen ve 1700 yıllık olduğu değerlendirilen heykel, Arkeoloji Müzeler Müdürlüğü deposuna kaldırıldı.
1.06.2023 Gündem
Diyarbakır’da restorasyon çalışmalarında 1700 yıllık taş döşeme ortaya çıktı
Diyarbakır’da restorasyon çalışmalarında 1700 yıllık taş döşeme ortaya çıktı Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nce 'Surlarda Diriliş' mottosuyla devam eden restorasyon çalışmalarında, Yenikapı zemininde 1700 yıllık taş döşeme ortaya çıktı.
14.01.2023 Haberler
Diyarbakır’da restorasyon çalışmalarında 1700 yıllık taş döşeme ortaya çıktı
Diyarbakır’da restorasyon çalışmalarında 1700 yıllık taş döşeme ortaya çıktı Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nce 'Surlarda Diriliş' mottosuyla devam eden restorasyon çalışmalarında, Yenikapı zemininde 1700 yıllık taş döşeme ortaya çıktı.
14.01.2023 Gündem
Arşivdeki Nazi hazinesi haritası, define avcılarının iştahını kabarttı
Arşivdeki Nazi hazinesi haritası, define avcılarının iştahını kabarttı Ulusal arşivde zaman aşımına uğramış bir dizi belge halka açıldı, 80 yıllık bir define haritası ortalığı karıştırdı. Kayıp hazineyi bulmak için her yıl 18 bin nüfuslu küçük kasabaya akın eden define avcıları, ellerinde dedektörlerle bölgeye koştu.
13.01.2023 Dünya
Çil çil altınlar duvarın altında bulundu!
Çil çil altınlar duvarın altında bulundu! Bizans İmparatorluğu'nun sonuna ışık tutan 1400 yıllık hazine, peş peşe yapılan keşiflerin bir yenisi. Altın sikkeler, 635 yılında Müslümanların bölgeyi fetihleri sırasında saklandı.
4.10.2022 Dünya
1700 yıllık hazine bulundu! İçerisinde neler yok ki...
1700 yıllık hazine bulundu! İçerisinde neler yok ki... İsrailli araştırmacılar Roma dönemine ait dudak uçuklatan hazineler keşfetti. Memlük dönemine ait altın sikkelerden değerli taşlara ve gemi enkazlarına kadar hayret uyandıran hazinelerin en dikkat çekici olanı, üstünde bir figür olan yeşil taşlı sekizgen yüzüktü.
20.09.2022 Dünya
Birbirine açılan kapılar
Birbirine açılan kapılar Anadolu’nun yerli halkı Karialılar ve Leleglerin kenti Stratonikeia, Helenistik Dönem’den günümüze, “yaşayan” bir yer oldu. Kente binlerce yıl önce olduğu gibi, Zeus ve Hekate’ye adanmış iki kutsal alandan gelen yolların ulaştığı kapıdan girdiğinizde farklı dönemlerin iç içe geçip kaynaştığı, kapıları birbirine açılan farklı kültürlerin izlerinin bulunduğu bir yerleşime adım atmış olursunuz. Kâh bir Osmanlı camiinin ahşap kapısından içeri girer, kâh meclis binasının duvarında Grekçe, Latince ve Osmanlıca yazıları yan yana görürsünüz.
20.06.2022 Arkeoloji
Yeryüzünün ışıkları gökyüzüne çevrildi
Yeryüzünün ışıkları gökyüzüne çevrildi Diyarbakır’ın köklü tarihiyle bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın düzenlediği Zerzevan Gökyüzü Gözlem Etkinliği’nde buluştu. En küçüğü 1, en büyüğü 86 yaşındaki çok sayıda kişi yeryüzünden Samanyolu’nu selamladı.
14.06.2022 Gündem
Yunanistan'da bulundu! Nadir kılıç Türklere ait olabilir
Yunanistan'da bulundu! Nadir kılıç Türklere ait olabilir Selanik yakınlarında ortaya çıkarılan 700 yıllık tek ağızlı kılıcın, bir manastıra baskın yapan Türk korsanlara veya manastırı onlara karşı savunanlara ait olabileceği tespit edildi.
8.06.2022 Dünya
Hande Kaptan: Gaziantep'teki tüm baklavacılarla arkadaş oldum
Hande Kaptan: Gaziantep'teki tüm baklavacılarla arkadaş oldum Son olarak TRT 1’de ekrana gelen ‘Benim Adım Melek’ dizisinde rol alan Hande Kaptan, önceki gün Nişantaşı'nda görüntülendi. Muhabirlerle sohbet eden güzel oyuncu, dizi çekimleri nedeniyle Gaziantep'te kaldığı süreci anlattı.
4.04.2022 Cadde
Radyoaktif uyarı yaptı: Rusya kullanabilir! Uzmanlar tehlikeye dikkat çekti
Radyoaktif uyarı yaptı: Rusya kullanabilir! Uzmanlar tehlikeye dikkat çekti Ukrayna ve Rusya arasında yaşanan savaş tüm dünya tarafından takip edilirken, sahadaki gelişmeler ve Rusya’dan yapılan açıklamalar nükleer silahlar konusundaki endişelerin ne kadar haklı gerekçelere dayandığını da ortaya koyuyor. ABD'den yapılan son uyarı bu korkuyu daha da artırmış durumda. Uzmanlar ise önemli bir detaya dikkat çekiyor.
11.03.2022 Dünya
Vücudumuzda saklambaç oynuyor! Son koronavirüs araştırması 'pes' dedirtti
Vücudumuzda saklambaç oynuyor! Son koronavirüs araştırması 'pes' dedirtti Koronavirüsle ilgili yapılan son araştırmada ortaya çıkan yeni detay şaşkınlık yarattı. Araştırmaya göre, koronavirüs deyim yerindeyse vücudumuzda saklambaç oynuyor.
11.03.2022 Gündem
Satılık kilisenin fiyatında yüzde 50 indirim
Satılık kilisenin fiyatında yüzde 50 indirim Mardin'de satılığa çıkarılan 1700 yıllık Mor Yuhanna Kilisesi’ne biçilen fiyatta mülk sahibi tarafından yüzde 50 indirim yapıldı.
10.03.2022 Haberler
İnsülin direncini kırmak için uygulanabilecek 5 sağlıklı öneri
İnsülin direncini kırmak için uygulanabilecek 5 sağlıklı öneri Günümüzün önemli sağlık sorunlarından biri olan insülin direnci, kan şekerini ayarlayan insülin hormonunun dokulardaki etkisinin azalması olarak tanımlanıyor. Çabuk acıkıyor ancak geç doyuyorsanız, halsizliğe el ve ayak titremeleri bazen de baş dönmeleri eşlik ediyorsa dikkat! Diyetisyen ve Fitoterapi Uzmanı Fulya Kayar, insülin direncine iyi gelecek 5 öneri sıraladı.
Köyde bir sabah aniden başladı! 'Lanetli Ekmek' delirtti
Köyde bir sabah aniden başladı! 'Lanetli Ekmek' delirtti Köyde bir sabah yataklarından kalkan köylüler, ilginç yaratıklar ve vahşi hayvanlar gördüklerini söyleyip saldırgan tutumlar sergilemeye başladı. Öyle ki gördükleri halüsinasyonlar sebebiyle 7 kişi hayatını kaybetti. Bütün bu olanlara, "Köyün fırıncısı sebep oldu" denilse de arkasında yatan gerçeğin çok başka olduğu iddia edildi. İşte gizemi bir türlü çözülemeyen 'Lanetli Ekmek' olayı.
10.03.2022 Dünya
AB'den Rusya İçin yeni karar! Yaptırım listesine yenileri eklendi
AB'den Rusya İçin yeni karar! Yaptırım listesine yenileri eklendi Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Rusya Parlamentosu'nun üst kanadı Federasyon Konseyi üyeleri ve oligarklardan oluşan 160 kişinin yaptırım listesine alınacağını duyurdu.
9.03.2022 Ekonomi
Satılık kilisenin fiyatında indirime gidildi! 1700 yıllık
Satılık kilisenin fiyatında indirime gidildi! 1700 yıllık Mardin'de satılığa çıkarılan 1700 yıllık Mor Yuhanna Kilisesi’ne biçilen fiyatta mülk sahibi tarafından yüzde 50 indirim yapıldı.
10.03.2022 Ekonomi
Ukraynalı kadın ve çocukların peşindeler! Sınır ötesi tuzak
Ukraynalı kadın ve çocukların peşindeler! Sınır ötesi tuzak Rus işgalinden kaçan yaklaşık 1 milyondan fazla Ukraynalı kadın ve çocuk, güvenli bir yaşam umuduyla ülkenin kuzey batı sınırına ilerliyor. Ancak uzmanlar, savaştan kaçarak komşu ülkelere sığınan Ukraynalı mağdurları büyük bir tehlikenin beklediğine dikkat çekiyor. Fuhuş çetelerinin savaş mağduru kadın ve çocuklara kurduğu iğrenç tuzaklar kan donduruyor.
10.03.2022 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

1700 Yıllık ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.