Fasulyeyi, nohudu, mercimeği böyle pişirip yiyin!
Fasulyeyi, nohudu, mercimeği böyle pişirip yiyin! Fasulye, nohut, mercimek, bakla... Etten sonra en etkili protein kaynaklarından olan kuru baklagillerin sağlığa faydaları o kadar çok ki... Bağışıklığı güçlendirmeden sinir sistemine, kalp sağlığından kan şekerinin dengelenmesine kadar pek çok yararı bulunan bu besinleri doğru pişirmek de besin değerinin korunması açısından çok büyük önem taşıyor. İşte kuru baklagillerin faydaları ve kuru baklagilleri pişirme yöntemi...
Bitkisel proteinlerin ömür uzattığı kanıtlandı
Bitkisel proteinlerin ömür uzattığı kanıtlandı Bitkisel ve hayvansal proteinlerin yaşam süresine etkisini ölçmek amacıyla gerçekleştirilen araştırmaya 85 bin kadın ve 46 bin erkek 131,342 kişi katıldı. Katılımcıların 32 yıl boyunca gözlemlendiği araştırmanın sonuçları 1 Ağustos 2016'da yayınlandı.
24.08.2016 Genel Sağlık