Gündem HDP'nin Erzurum mitinginde gerginlik

HDP'nin Erzurum mitinginde gerginlik

04.06.2015 - 10:55 | Son Güncellenme:

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın bugün saat 13.00’de yapacağı İstasyon Meydanı’ndaki miting için partililer hazırlık yaparken olaylar çıktı. Miting alanı yakınında toplanarak, HDP’ye Erzurum’da miting yaptırmayacaklarını söyleyen grup 'Burası Erzurum buradan çıkış yok' sloganlarıyla yürüyor.. Gerginlik kentte değişik mahallelerde sıçradı. Takviye güvenlik güçleri, kentte değişik mahallelerdeki olayları kontrol altına almaya çalışıyor.

HDPnin Erzurum mitinginde gerginlik

Çevre illerden takviye gelenlerle 4 bin polisin görev yaptığı HDP mitingi öncesi, gerginlik çıktı. Miting alanına yakın bölgedeki ev ve işyerleri Türk bayraklarıyla donatılırken, ellerinde ve sırtlarında Türk bayrakları olan yaklaşık 1000 kişilik grup, saat 10.00 sıralarında slogan atarak yürüyüşe geçti.
’Ya Allah bismillah Allahüekber’, ’Burası Erzurum, Erzurum’dan çıkış yok’, ’Apo’nun p..leri’ sloganları atarak yürüyen göstericilere polis engel olmak istedi. Çıkan arbedede bir polis başından yaralandı. Yaralı polisi almaya gelen ambulansın geçişine izin vermeyen göstericiler polisle çatıştı. Göstericilerden de yaralananlar oldu.

Haberin Devamı

Mitingi izlemeye gelen yaklaşık 2 bin kişiye, göstericilerin saldırmaması için etten duvar ören güvenlik güçleri yetersiz kalınca jandarmadan takviye istendi.

Protestocu grubun dağıtılmasına çalışılırken, kentin diğer semtlerinde toplanan grupların da mitingin yapılacağı İstasyon Meydanı’na gelmesini önlemek için polis yoğun güvenlik önlemi aldı.