Siyaset Hedefimizi şaşırmazsak engelleri aşarız

Hedefimizi şaşırmazsak engelleri aşarız

15.08.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 yılda Türkiye’yi 3 kat büyüterek çağ atlattıklarını, tüm saldırıları millet ile göğüslediklerini belirterek, “Bu şarkı burada bitmeyecek. Biz istikameti şaşırmadıktan sonra önümüze çıkartılan engellerin ve sarsıntıların üstesinden gelmemiz kolaydır” dedi

Hedefimizi şaşırmazsak engelleri aşarız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin 16’ncı kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Sincan’daki Harikalar Diyarı’nda düzenlenen törende tüm saldırıları millet ile göğüslediklerini belirtti. Erdoğan, şunları söyledi:
TÜRKİYE’NİN DAVASIDIR: 14 Ağustos 2001 yılında çıktığımız ülkemize ve milletimize hizmet yolunda bugün 16. yılımızı da geride bıraktık. Ama Ak Parti’nin davası binlerce yıllık geçmişe sahip. AK Parti dünyayı güneş gibi aydınlatan yüce bir medeniyetin günümüzdeki sancaktarlığını, hizmetkarlığına talip bir partidir. AK Parti Türk milletinin binlerce yıldır kesintisiz süren devlet silsilesinin bugünkü adı olan Türkiye Cumhuriyeti’ni yaşatmak için gece gündüz çalışan bir partidir. AK Parti’nin davası Türkiye’nin davasıdır. Gazi Mustafa Kemal ile başlayan cumhuriyet döneminin de yine aynı şekilde şu anda iddialı bir davası, iddialı bir hareketiyiz.
BİNLERCE YILLIK GEÇMİŞE SAHİP: Bugün kurumsal bir yapı olarak Ak Parti’nin kuruluşunun 16. yılını kutluyoruz. Ama Ak Parti’nin davası binlerce yıllık geçmişe sahip. AK Parti dünyayı güneş gibi aydınlatan yüce bir medeniyetin günümüzdeki sancaktarlığını, hizmetkarlığına talip bir partidir. AK Parti Türk milletinin binlerce yıldır kesintisiz süren devlet silsilesinin bugünkü adı olan Türkiye Cumhuriyeti’ni yaşatmak için gece gündüz çalışan bir partidir.
SORUMLULUĞUMUZ BÜYÜK: Üreten, ihraç eden, istihdam ortaya çıkartan kaliteye yoğunlaşan, teknolojiye önem veren bir ülke olarak küresel rekabette giderek daha iddialı bir hale geliyoruz. 2023 hedeflerimizle bu başarımız taçlandıracak, ardından tüm gücümüzü ve enerjimizi 2053 ve 2071 vizyonlarımıza yoğunlaştıracağız. Sorumluluğumuz büyüktür.
Hamdolsun milletimizden aldığımız destekle hepsinde önemlisi Rabbimizin yardımıyla bu yükün altından kalkacak güce, imkana, iradeye, kararlılığa sahibiz. Yeter ki nereden geldiğimizi, nerede durduğumuzu, nereye gittiğimiz unutmayalım. Biz istikameti şaşırmadıktan sonra önümüze çıkartılan engellerin sarsıntıların üstesinden gelmemiz kolaydır. Hiç endişe etmeyin. O gurur, kibir var ya, işte bunları eğer biz ayaklar altına alabiliyorsak, tevazuda toprak gibi olabiliyorsak Allah’ın izniyle yol açıktır.
MİLLETLE GÖGÜSLEDİK: Rabbim şahsım başta olmak üzere tüm dava arkadaşlarımı sırat-ı müstakim kılsın. AK Parti her şeyden ve hepimizden önce milletimizin partisidir. Biz bu partiyi milletimizle birlikte kurduk. Biz bu partiyi milletimizle birlikte büyüttük. Tüm icraatlarımızı milletimizle birlikte hayata geçirdik. Tüm saldırıları milletimizle birlikte göğüsledik. 26 Mart 1999 tarihinde Üsküdar’daki evimizden Pınarhisar Cezaevi’ne doğru yola çıkarken bizi bağrına basan milletimizle birlikte o gün bir şey söyledik. Bu şarkı burada bitmez demiştik. Allah’ın izniyle bitmeyecek. Onun için ne diyoruz: ‘Beraber yürüdük biz bu yollarda, beraber ıslandık yağan yağmurda, Şimdi dinlediğim tüm şarkılarda bana her şey sizi hatırlatıyor’.
AŞK HİKAYESİ: Şunu unutmayın, AK Parti’nin hikayesi bir milletin aşk hikayesidir. AK Parti tüm vatandaşlarımızın gönlüne dokunmuş bir partidir.
İKİYLE ÇARPARSAK DEVRAN FARKLI DÖNER: Şimdi bir şey soracağım. Az önce sayın Başbakan da söyledi 11 milyon üyemiz var. Şimdi 11 milyon üyemize Sincan’dan Ankara’dan sesleniyorum. 2019’un Martında 2019’un kasımında bunu ikiyle çarpmaya hazır mıyız? İşte bunun ikiyle çarptığımız zaman bilesiniz ki devran farklı dönecektir İnşallah Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi Kasım 2019’da farklı dönecektir. Mart 2019da farklı gelişecektir.
KİMSE KERAMETİ KENDİSİNDE GÖRMESİN: AK Parti’nin Türkiye’ye kazandırdıklarının her biri elbette çok önemlidir, çok kıymetlidir. Ancak hiç kimse kerameti kendisinde görmesin. Bizim başarılarımızın gerisinde milletimizle kurduğumuz güçlü ilişki, ondan aldığımız büyük destek var. AK Parti, kimsesizlerin kimsesi, sesini duyuramayanların sesi, gücü yetmeyenlerin eli kolu olduğu için bunca yıl milletimiz tarafından sahiplenildi.
DEĞİŞİM TABİİ BİR OLGUDUR: Değişim tabii bir olgudur. Her kongrede teşkilatlarımızı her seçimde milletvekillerimizi, belediye başkanlarımızı aynı şekilde bunların altındaki kurulları, il genel meclislerini, belediye meclislerini belirli oranlarda değiştirmek suretiyle bugünlere geldik. Sadece bu defa çok daha köklü bir değişime ihtiyacımız var. Başarılı olan arkadaşlarımızla elbette yolumuza devam edeceğiz. Bunun yanında yılların verdiği bir yorgunluk ve yıpranmışlık sebebiyle görevini devretmeye hazır arkadaşlarımızın olduğunu zaten biliyoruz.

‘Teslim olmadan yola devam’

Erdoğan “2019 seçimlerinde milletimizle 2002 yılından beri sürekli tazelediğimiz ahdimizi bir kez daha ve çok daha güçlü bir şeklide inşallah yenileyeceğiz. Akşemsettin Hazretleri, ‘Sen şartlara teslim olmazsan, şartlar sana teslim olur’ diyor. Biz Türkiye’de gerçekleştirdiğimiz tüm reformları şartlara teslim olmadığımız için başardık. Aşık Veysel gibi uzun ince bir yoldayız gidiyoruz gündüz gece dedik. Şartlara teslim olmadan yolumuza devam edeceğiz” dedi.

TASFİYE DEĞİL BAYRAK YARIŞI

Hedefimizi şaşırmazsak engelleri aşarız


Erdoğan şöyle devam etti: “Bilhassa AK Parti il, ilçe kongrelerinde belde kongrelerimizi ve atamaları bitirdik. Şimdi ilçeler başlıyor, iller başlıyor ve böylece inşallah şubat sonuna kadar bütün bunları bitireceğiz. Yeni bir süreç. Bütün bunlar bir tasfiye harekatı değildir, bu böyle bilinmeli. Bir bayrak yarışı olarak gördüğümüz bu hizmet kervanında görev değişimi gayet tabiidir. Esasen AK Parti çatısı altında ülkeye ve millete hizmet etmek için hiçbir unvana hiçbir özel görevlendirmeye de ihtiyaç yoktur. Kendini bu büyük ailenin mensubu olarak gören herkes, partisi ve ülkesi için elinden geleni yapmıştır ve inanıyorum ki yapmaya da devam edecektir. Teşkilatlarımızdaki değişim ihtiyacını vurgulu bir şeklide dile getirmemizin sebebi, 2019’a kadar yürütmemiz gereken hazırlıklarımızdır, bunun için de gayretli olmamız lazım.”

‘Yalan dolanla AK Parti’yi alt edemezsin’

Hedefimizi şaşırmazsak engelleri aşarız


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na şu sözlerle yüklendi: Bir süredir zaman zaman birileri bize ‘diğer partilerde iktidara geleceklerine dair umut bırakmadınız’ diyor. İyi de biz kimseyi elinden tutup da iktidara getirmek gibi bir görevle mükellef değiliz. AK Parti olarak biz ülkemizi 15 yıl başarıyla yönettik. Varsa icraat konusunda bu mücadeleyi yürütme konusunda bizimle rekabet edebilecek, yarışabilecek, aşık atabilecek birileri buyursun çıksın meydana. Siyaset meydanı er meydanıdır. Eğer başarı istiyorsanız hele hele iktidar istiyorsanız çalışacaksınız, terleyeceksiniz, mücadele edeceksiniz. Yoksa Almanya’nın Focus dergisine AK Parti’yi şikayet etmekle iktidar olamazsın. Öbür taraftan kalkıp yalan dolan her türlü yolsuzluğu yapmak suretiyle AK Parti’yi alt edemezsin.
DÜRÜST OLACAKSIN: Eğer yürek varsa önce dürüst olacaksın. Bu yolda ne söz veriyorsan onu yapacaksın. Projelerin, planların, hünerlerin var mı milletin önüne sereceksin. Şayet milletimizi ikna edebilir desteğini alabilirseniz iktidara gelmek bir devir teslim törenine bakar. Unutmayınız aynı durum bizim için de geçerli. Milletimize kendisi ve ülkesi için en güzel geleceği AK Parti olarak bizim hazırlayacağımızın güvenini vermek her seçimde bunu tazelemek mecburiyetindeyiz. Ancak sen sözde adalet yürüyüşünü yaparken sağına soluna terör örgütlerinin desteğinde olanları alır, onlarla beraber yürürsen bu millet sana destek vermez.
YOK ÖYLE ŞEY: Çok daha enteresanı her şeyden önce bu bayrağın, vatanın, devletin, milletin kadri kıymetini bilmeyen bu ülkede iktidarı bulamaz. Onun için biz ne diyoruz. Bizim bu Rabiamıza terör örgütü işaretidir diyecek kadar zavallı olanlar bu ülkede iktidar göremez. Bu terör örgütü işareti değil AK Parti’nin manifestosu. Bu vatanı böleceksin bu vatandan bir yere varacaksın yok öyle şey. Orada tüm güvenlik güçlerimiz sırtınıza biner şimdi bindiği gibi. Kimisi paralel devletmiş kimisi bilmem ne devletmiş bu hevesi olanların hevesi de kursağında kalacaktır. Bunların inlerine gireceğiz dedik ve bunları oralara gömdük, gömmeye de devam edeceğiz.

Haberin Devamı