Her Derde Deva Çörek Otu

Peygamberimizin, “Ölüm hariç her derde devadır.” dediği çörek otunun faydalarını araştırmaya başlamamın üzerinden kısa bir süre geçti. Bu nimeti daha yeni keşfetmiş olmanın üzüntüsünü yaşıyorum!

Araştırırken, çörek otunun dünya üzerinde birçok araştırma merkezi ve üniversitenin de bilimsel araştırmalarına konu olduğunu gördüm. Bilim insanları pek çok hastalığın sebebini bağışıklık sisteminin zayıflamasına bağlıyor. Çünkü güçlü bağışıklık sistemi bizi hastalıklara karşı koruyor. Çörek otunun içinde yer alan “Timokinon" ve "Nigelon” maddelerinin kanser hücrelerini intihara sürüklediği kanıtlanmış durumda. Kanseri önleyici beslenme ve sağlıklı yaşam formları ile ilgili çok şey duydum, okudum; ama kanser hücrelerinin yok edilmesiyle ilgili modern tıbbın dışında alternatif destekler de olduğunu bu bitkiyi araştırmaya başlayınca gördüm. Çörek otunun tıbbi tedavinin destekçisi olarak -kemoterapi ilaçlarının kanser hücreleri üzerindeki etkisini artırırken toksik molekül miktarını azaltarak- ilaçların yan etkilerini hafiflettiği belirtiliyor.

Haberin Devamı

Genel olarak faydaları şöyle;

- Bağışıklık sistemini güçlendirir.

- Antioksidan özelliği vardır.

- İltihap oluşumunu engelleyici etkisi vardır.

- Eklem iltihabına karşı etkilidir.

- Solunumu rahatlatır.

- Kansere karşı korur, savaşır.

- Yüksek kan şekerini düşürür.

- Antimikrobiyaldir.

- Vücuda zindelik verir.

- Öksürüğü keser.

- Yorgunluğu engeller.

- Hazımsızlığı düzeltir.

- Damar sertliğini engeller.

- Böbrek taşı oluşumunu engeller.

- Alerjik hastalıklara iyi gelir.

- Emzirenlerde sütü arttırır.

- Yara iyileşmesini hızlandırır.

Çörek otunu özellikle salata ve yemeklerde çok kullanırım. Sindirimi ve emilimi daha kolay olan yağ formunu da (organik, soğuk pres) daha etkili olması nedeniyle şifa niyetine kullanmaya başladım. Soğuk algınlığı ve buna bağlı boğaz iltihabı şikayetlerim sabahları aç karnına içtiğim 1 tatlı kaşığı çörek otu yağı ile iki gün sonra ortadan kayboldu! Yani, simsiyah rengi ve acımsı tadıyla bildiğiniz çörek otu. İsterseniz bal ile karıştırarak da tüketebilirsiniz.

Haberin Devamı

Okuduğum ve deneyerek faydasını gördüğüm çörek otu yağı artık günlük beslenme rutinim oldu. Çevremdeki herkese de öneriyorum.

Sağlıkla, sevgiyle ve doğal kalın.

Elçin Oltulu Şahin

Blog: http://dogalivarken.wordpress.com

Facebook: http://facebook.com/dogalivarken

Instagram: @dogalivarken